Witam. Nazywam się Adriano. Urodziłem się w Brazylii w Rio De Janeiro, lecz w 2 roku mojego życia, poleciałem z rodziną do Polski. Mam 24 lata. Swoją karierę zaczynałem na podwórku, potem był Hetman Białystok, w którym grałem do 19 roku życia. Zaliczyłem w IV lidze 20-ileś udanych spotkań oraz strzeliłem 7 bramek. 1 głową , 6 z dystansu. Po grze w Hetmanie przyszedł czas na zmianę barw klubowych, zainteresowała się mną CSKA Moskwa, byłem w "siódmym niebie". <śmiech> Grając w CSKA, nie zaliczyłem dużo spotkań , 13 meczów przez cały sezon... Ale za to ustrzeliłem 5 bramek, lecz trener na mnie nie stawiał. Po sezonie , w wieku 20 lat, dostałem ofertę od S.S.C Napoli, wtedy jeszcze była w Serie B, bez wahania podjąłem wyzwania i przyjąłem ofertę! W II lidze włoskiej grało mi się naprawdę wyśmienicie! Porównywano mnie tam do Dani'ego Alvesa, Roberto Carlosa czy Maicon'a, dobre strzały z dystansu,ofensywna gra w obronie! 29 spotkań i 13 bramek na pozycji prawego obrońcy! To był mój rekord dotyczący bramek! W Napoli spędziłem 2 lata, następne 2 przeminęło w Valencii(51 spotkań,19 goli,przez 2 sezony). Teraz przeniosłem się, tu do Bundesligi, do St.Pauli, klubu z wyśmienitą historią! Chcę tu zawojować na dłużej i pomóc wywalczyć korzystną pozycję w Niemczech! W poprzednich klubach dawałem z siebie 130%, teraz tu w Bundeslidze dam z siebie 150%,aby być podporą obrony jak i ataku!