Autor Wątek: FCB by Marcin14 28 Kolejka. Czy Barcelona rozgromiła 17 drużynę ligi?  (Przeczytany 229680 razy)

Offline PortoFan

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.04.2011r.
Odp: FCB by Marcin14 Pechowy mecz z Zenitem.!
« Odpowiedź #1200 dnia: Sierpień 15, 2011, 23:19:14 »
z Villarealem 5:0 a z Zenitem 1:1 heh nie trzymasz formy :D
" border="0

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
Odp: FCB by Marcin14 Kolejny bój z Wigan!
« Odpowiedź #1201 dnia: Sierpień 17, 2011, 16:50:57 »
8 Kolejka
2:3
7min Orellano(Rosina)
17min Orellano(Rosina)
34min Zaki
56min Gambino(Torosidis)
68min Mido(Boyce)

W 8 kolejce La Liga Barcelona zmierzyła się z Wigan. Ostatnio te drużyny zmierzyły się w finale Copa del Rey gdzie Barcelona wygrała po karnych a po 120 minutach był wynik 4:4. Trener Barcelony nie mógł skorzystać z Berthojada, M. Bastosa i A. Turana którzy dostali powołania do swoich reprezentacji. Bukmacherzy stawiali na bardzo wyrównany pojedynek bo ostatnie mecze były bardzo emocjonujące i bramek nie brakowało. Mecz rozpoczął się   bardzo dobrze dla Barcelony. Już w 7 minucie podanie Rosiny wykorzystał Orellano który pięknym strzałem pod poprzeczkę z 18 metra otworzył wynik meczu. 10 minut później znowu ten sam duet zrobił akcje i Orellano strzałem z bliska strzelił swoją drugą bramkę. Wigan chciał szybko strzelić bramkę kontaktową ale wolej Koumana świetnie wybronił Ruffier który wybił piłkę z linii. W 34minucie Dudka dostał żółtą kartkę i Wigan miał rzut wolny z około 35m. Piłkarz Wigan mocno dośrodkował i zrobiło się zamieszanie ale piłkę miał zawodnik Wigan a Ben Saada chciał wybić piłkę Bramble ale niestety zamiast piłki trafił w nogi rywala i sędzia słusznie podyktował rzut karny. Do piłki podszedł Zaki który mocno uderzył w prawy róg bramkarza a Ruffier świetnie wyczuł intencje strzelca ale piłka przeleciała przez rękawice Francuskiego bramkarza i wpadła bramka kontaktowa. Jeszcze przed przerwą Wigan powinien doprowadzić do remisu bo tuż przed końcem pierwszej połowy Zaki dostał piłkę za obrońców i chciał pokonać Ruffiera lobem i to zrobił ale całe szczęście Caceres wybił piłkę z linii bramkowej i Barcelona do przerwy schodziła jako zespół który prowadził 2:1. Jednak wynik nie pokazywał poziomu obu drużyn. Barcelona miała na samym początku dwie dobre sytuacje i je wykorzystała za to Wigan miał mniej szczęścia ponieważ świetnie w bramce spisywał się Ruffier. Same strzały mówią wszystko. Wigan 8 strzałów 5 celnych. Barcelona tylko 4 i 3 celne co jest zaskoczeniem dla kibiców bo to przeważnie Barcelona atakuje a przeciwnik się broni ale Wigan postawił mocne warunki i walczył z Barceloną jak równy z równym a nawet przeważał ale dzięki bramkarzowi Barcelona prowadziła. Po przerwie Barcelona mogła zdobyć bramkę na 3:1 ale świetny strzał Rosiny z czterech metrów jakimś cudem wybronił bramkarz. W 56 minucie dośrodkowanie Torosidisa jednak wszystkich minęło ale nagle znalazł się Gambono który z ostrego kąta uderzył a bramkarz gospodarzy zdążył tylko dotknąć piłkę ale nie pomógł drużynie i piłka wpadła do bramki. W 60 minucie Rosina ograł Edmana ale ten chciał zatrzymać Włocha i zatrzymał ale bardzo brutalnie za co dostał czerwoną kartkę. Mimo gry w osłabieniu Wigan atakował i w 68 minucie dośrodkowanie Boyce który wrzucił piłkę na 7 metr i już się wydawało że spokojnie Caceres przejmie piłkę gdy nagle Mido szczupakiem ofiarnie rzucił się na piłkę i strzałem głową pokonał bramkarza gości. Do 90 minuty Barcelona atakowała jednak bramki nie strzeliła a najbliżej jej zdobycia był Gambino który w 84min miał sytuację jednak minimalnie przestrzelił. Po tym meczu Barcelona awansowała o dwie pozycje i obecnie zajmuje 16 pozycję. Lider Atletico Madryt zremisował swój mecz 2:2 z Villareal ale Bordeaux był wiceliderem z takim samym dorobkiem punktowym a zespół z Francji swój mecz wygrał i awansował na fotel lidera i Barcelona nadal do lidera ligi traci 14 punktów. Największy rywal Barcelony – Real także swój mecz zremisował 3:3 z Osasuną i Królewscy zajmują 3 pozycję.  

34min Dudka
88min Zaki

60min Edman

Gracz meczu
Rosina
7,5
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2011, 21:44:50 wysłana przez Marcin14 »

Offline kubiks0704

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.06.2011r.
« Odpowiedź #1202 dnia: Sierpień 17, 2011, 17:00:17 »
Zacięty bój z Wigan, ale na szczęście wygrany. Niestety strata do lidera jest wciąż wysoka, ale nie niemożliwa do odrobienia. Liczę na ciebie  ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #1203 dnia: Sierpień 17, 2011, 19:50:07 »
na razie nie ma co porywać się na czołówkę, trzeba wejść do pierwszej 10 a to się całe szczęście zbliża.
Gambono który z mocnego kąta uderzył
zapewne ostrego.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #1204 dnia: Sierpień 17, 2011, 22:07:05 »
Znów Wigan dało wam się we znaki. Bardzo trudny mecz, ale udało się zwyciężyć. Powoli gonicie czołówkę.

Offline DruchU

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.04.2011r.
  • Tottenham & Barcelona & Sampdoria & Mogielanka!
« Odpowiedź #1205 dnia: Sierpień 18, 2011, 18:47:43 »
Te opowiadanie jest po prostu zajebiste.To najdluzsza i najlepsza kariera na forum!

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #1206 dnia: Sierpień 18, 2011, 19:13:58 »
W Twojej karierze Katalończycy nie mogą poradzić sobie z Wigan.Tym razem było podobnie :-\ Najważniejsze,że udało się wam zwyciężyć :) Powodzenia w dalszych meczach ;)

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #1207 dnia: Sierpień 18, 2011, 20:44:40 »
Te opowiadanie jest po prostu zajebiste.To najdluzsza i najlepsza kariera na forum!

Dzięki. Takie komentarze motywują mnie do dalszej pracy.

Sory że ostatnio nic nie dodałem ale jestem strasznie zajęty. Obiecuję że skomentuje wszystkim kariery i postaram się jak najszybciej coś dodać.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #1208 dnia: Sierpień 19, 2011, 17:09:24 »
9 Kolejka
0:8
8min Bastos(Rosina)
15min Henry
22min Henry(N'Ganga)
36min Henry
45min Rosina
48min Turan (Henry)
68min Henry
82min Turan (Rosina)

W 9 kolejce Barcelona zmierzyła się z Valladolid. Tego zespołu nie można było lekceważyć ponieważ zajmował 14 pozycję w lidze ale to nie to martwiło zespół z Katalonii tylko fakt że Valladolid wygrał z bardzo dobrym zespołem- Valencią co mogło wzbudzić respekt przed rywalem. Mecz rozpoczął się fantastycznie. Już w 8 minucie Barcelona zdobyła bramkę a jej strzelcem był Bastos który ostatnio grał w reprezentacji Brazylii i strzelił decydującą bramkę która dała wygraną w meczu z Anglią 2:1. Po kwadransie gry było już 2:0. Henry został brutalnie sfaulowany przez Garcia Calvo i słusznie dostał czerwoną kartkę. Do jedenastki podszedł Henry i pewnym uderzeniem w lewy róg bramkarza strzelił bramkę. 7 minut później było już po meczu 3:0. N’Ganga posłał piłkę na 5 metr a tam Henry bez problemów strzelił swoją drugą bramkę. W 36 minucie podanie do Henry’ego ten zmylił stopera gospodarzy i szybko pobiegł w stronę bramki i spokojnie pokonał bramkarza strzelając swoją trzecią bramkę. Tuż przed przerwą piątą bramkę strzelili gracze Barcelony. Autorem bramki został Rosina który zszedł na swoją lepszą nogę-lewą i mocnym uderzeniem z 25 metra nie dał szans bramkarzowi. Po przerwie Barcelona nie zwalniała tępa. Zaledwie 3 minuty po wejściu na boisko piękną trójkową akcją popisali się napastnicy Barcelony. Najpierw przejął Henry który podał do Rosiny ten odegrał do Francuza a następnie Henry podał do Turana który znalazł się w sytuacji sam na sam i bez problemów umieścił piłkę w siatce. W 68 minucie Henry znalazł się na dobrej pozycji i bez zastanowienia uderzył na bramkę i tym samym udowodnił że jest w świetnej formie strzelając czwartą bramkę w meczu. 8 minut przed zakończeniem meczu Barcelona strzeliła ósmą bramkę a strzelcem był Turan który wykorzystał podanie Rosiny. Po tym meczu Barcelona awansowała na 14 pozycję ale nadal traci do Bordeaux 14 punktów którzy już mają 4 punkty przewagi nad Atletico Madryt. 

Gracze meczu
Cały atak
7,5

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
Odp: FCB by Marcin14 Z taką grą zajdziemy daleko!
« Odpowiedź #1209 dnia: Sierpień 19, 2011, 17:23:29 »
Nie źle, cały atak zasługuje na ocenę 10 a nie 7.5 :) Bardzo dobry mecz w twoim wykonaniu :) Nie lubię komentować twojej kariery bo zawsze muszę napisać niemal to samo. Rosina strzelił chyba bramkę najładniejszą.

Offline walec26

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.05.2009r.
  • Yeah !
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1210 dnia: Sierpień 19, 2011, 21:26:04 »
Mogę to skomentować tylko tak : POGROM !
ronaldo3.png" border="0

Super_Mario

• Gość
« Odpowiedź #1211 dnia: Sierpień 19, 2011, 21:37:01 »
No co ja mogę tutaj powiedzieć (chyba to co walec26).

Nie chcę żebyś pomyślał, że nie czytam opisów czy coś, ale nic innego nie da się tutaj napisać :) Po czerwieni dla Calvo w 15 minucie zapewne grało się Wam łatwiej, dobrze że Henry strzelił gola z karniaka. Po 45 minutach było już po meczu, Real Valladollid już mógl nie wychodzić na 2 połowę :) W drugiej połowie dołożyliście 3 bramki. Tą akcją z 48 minuty musieliście ładnie rozmontować obronę Realu.

PS: Nie chciałbym też dać takiego samego komentarza jak jedna osoba powyżej. Mnie takie komentarze też bardzo "motywują" do dalszej pracy jak ten od tej osoby. Zwłaszcza po godzinie czy półtorej pisania opisu meczu (jak o Superpuchar z Realem) :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #1212 dnia: Sierpień 19, 2011, 22:14:47 »
Kapitalne spotkanie w Waszym wykonaniu. Zmiażdżyliście ich jak leci, na pewno pomogła ta czerwona kartka. Henry jak zwykle sobie postrzelał, kapitalnie się spisuje ten zawodnik. W lidze przesuwacie się w górę, ale te 15 punktów jednak zrobiło swoje i takie Bordeaux pewnie łatwo nie odpuści i ciężko będzie Wam ich dogonić. Chociaż mam taką dziwną pewność, że się uda.

Offline zawodowiec

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
  • no woman no kids
« Odpowiedź #1213 dnia: Sierpień 19, 2011, 22:32:28 »
znakomity mecz i genialne statystyki oby tak dalej :) trzymam kciuki :)

Offline gregory97

• Junior
  • *
  • Na forum od: 01.11.2010r.
« Odpowiedź #1214 dnia: Sierpień 20, 2011, 00:00:54 »
Bardzo fajna kariera ;) , ale na samym początku zauważyłem jeden mały błąd żeby nie było że się czepiam czy coś  :P ale jak zauważyłem to już powiem. Otóż w twoim pierwszym poście napisane jest że Barcelona zdobyła Segunda Division, lecz to nie jest prawda bo zdobyli Segunda Division B, a to duża różnica bo zamiast drugiej zdobyli trzecią. Wiem że to nie ma żadnego wpływu na karierę, ale tylko chciałem poinformować.

Pozdro
Aupa Atleti

Offline Durothil

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.08.2011r.
« Odpowiedź #1215 dnia: Sierpień 20, 2011, 07:13:31 »
Nie będę ukrywał, z tych wszystkich zawodników Barcelony znam tylko Henry'ego i Dudka. Reszty nawet nie kojarzę, ale bardzo fajnie to wszystko wygląda i powodzenia w dalszej grze.

Offline zawodowiec

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
  • no woman no kids
« Odpowiedź #1216 dnia: Sierpień 20, 2011, 08:50:45 »
Ciekawy skład masz Cassano , Dudka , Ruffier. Bramkarz młody ale bardzo utalentowany

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #1217 dnia: Sierpień 20, 2011, 09:59:37 »
Bardzo fajna kariera ;) , ale na samym początku zauważyłem jeden mały błąd żeby nie było że się czepiam czy coś  :P ale jak zauważyłem to już powiem. Otóż w twoim pierwszym poście napisane jest że Barcelona zdobyła Segunda Division, lecz to nie jest prawda bo zdobyli Segunda Division B, a to duża różnica bo zamiast drugiej zdobyli trzecią. Wiem że to nie ma żadnego wpływu na karierę, ale tylko chciałem poinformować.

Pozdro

Ale ja grałem Segund Division bo w PES 9 jest że zaczynam od drugiej ligi. Czyli w Segund Division grałem.

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Autor wątku
Odp: FCB by Marcin14 ROZLOSOWANO 2 RUNDĘ COPA DEL REY!ZOBACZ KONIECZNIE JAKIE TO PARY
« Odpowiedź #1218 dnia: Sierpień 20, 2011, 10:25:38 »
Po 9 kolejce La Liga zostały rozlosowane paru drugiej rundy pucharu Copa del Rey.

:

:
(W 1 rundzie Saint Etienne wygrało z Mallorcą 2:1.)

:
(W 1 rundzie Deportivo wygrało z Valladolid 2:1.)

:

:

:
(W 1 rundzie Osasuna wygrała z Copenhagą 2:1.)

:
(W 1 rundzie Rangersi wygrali z Zenitem po karnych 5:4. 1:1 w meczu.)

:

Reto

• Gość
Odp: FCB by Marcin14 ROZLOSOWANO 2 RUNDĘ COPA DEL REY!ZOBACZ KONIECZNIE JAKIE TO PARY
« Odpowiedź #1219 dnia: Sierpień 20, 2011, 11:06:46 »
Jeżeli zagrasz tak jak z Valladolidem, to piłkarze Realu nie będą mieli po co biegać na boisku ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1219 dnia: Sierpień 20, 2011, 11:06:46 »