OSTATNI NEWS ZWIĄZANY Z JAKĄŚ HISTORIĄ! (PRZYNAJMNIEJ NA RAZIE)
Szejkowie szaleją, a nam w Manchesterze United robi się drugie Manchester City. No, cóż taka wola menadżera. Byli już gracze Interu Mediolan - Snieijder oraz Maicon zagrają w Manchesterze United. Już za chwilę odbędzie się też konferencja prasowa z udziałem nowych nabytków Manchesteru oraz Pepa Guardioli.
KONFERENCJA PRASOWA - SNEIJDER, CRISTIANO RONALDO, MAICON, XAVI ORAZ PEP GUARDIOLA
MUTV - Witam wszystkich zgromadzonych (śmiech)!
Maicon - Dzień dobry.
Pep Guardiola - Witam.
Sneijder - Ja również.
MUTV - Jak czujecie się po przyjeździe do Manchesteru?
Cristiano Ronaldo - Chyba mnie o to nie pytasz (śmiech)? Ja już jestem przyzwyczajony do życia w Manchesterze i Anglii, więc nie mam wątpliwości, że będzie mi się tu dobrze mieszkało.
Xavi - Dla mnie to nowość, ponieważ oprócz rozgrywek Ligi Mistrzów, nigdy nie było mi dane na dłużej zostać w Anglii, ale myślę, że tęsknota za krajem już niedługo przeminie.
MUTV - Cristiano, dlaczego zdecydowałeś się powrócić do Czerwonych Diabłów?
CR - W Madrycie miałem kilka kolegów i zaaklimatyzowałem się już tam, jednak gdy dostałem ofertę z Manchesteru dłużej się nie wahałem i ją przyjąłem. Wiem, że na Old Trafford jest zawsze wspaniała atmosfera ze strony kibiców i piłkarzy.
MUTV - Sneijderze, czy to była decyzja podjęta razem z Maiconem?
S - To prawda, dostaliśmy ofertę w tym samym czasie i na pewno doradziłem się coś u mojego kolegi. We dwójkę zawsze raźniej.
M - Tak. Wiedzieliśmy, że w Manchesterze są wspaniali kibice i dobra atmosfera w szatni. Widać, że drużyna ma wysokie cele jeżeli chodzi o ten sezon i to mi się podobało.
MUTV - Teraz pytanie do menadżera. Dlaczego zdecydował się pan ściągnąć akurat tych zawodników?
PG - Miałem do dyspozycji ogromny budżet transferowy, a zarząd i właściciele klubu nie mieli żadnego sprzeciwu. A co do akurat tych zawodników, jest to gdybanie. Kupiłem akurat takich zawodników, bo byli mi oni potrzebni. Tyle.
MUTV - Czy widzi pan jeszcze jakieś braki w drużynie?
PG - Drużyna jest już teraz praktycznie idealna i nie widzę braków. Już żadnych transferów nie będzie.
MUTV - Xavi, czy nie chciałeś zostać w FC Barcelonie? Przecież sięgnęła ona ostatnio po mistrzostwo Hiszpanii i wszyscy zachwalają ją za styl gry.
X - Oczywiście, gra Barcelony jest bajeczna. Jednak myślę, że po odejściu obecnego menadżera ManUtd to nie będzie już to samo. Po drugie teraz brakuje im dobrego rozgrywającego (śmiech).
MUTV - Dziękuję za wywiad.
Wszyscy - Dzięki.