Udany debiut w LE
Pierwszy mecz fazy grupowej Ligi Europejskiej. Pierwszy mecz Pawła w barwach Kozłów. Szansa na zabłyśnięcie i dobry start w grupie. To dziś 1. FC Koeln zmierzyło się z AZ.
Zacięty mecz od pierwszej do ostatniej minuty. Dla Pawła to był wielki stres. Trener w niego wierzył i właśnie dlatego go ściągnął do Kolonii.
Przez pierwszą połowę to AZ utrzymywało się przy piłce lecz na ich przeszkodzie stał Ransing który zaliczył dobry mecz. Druga połowa to już dominacja Kozłów. Paweł miał jeszcze problemy ale poradził sobie i w 73 minucie dał Trenerowi to co chciał Trener. Bramka idealna. Do końca meczu pozostawało mało czasu a Bachu świętował z swojej pierwszej bramki na RheinEngine Stadium.
Doskonały start w grupie LE.
Wywiad
Reporter- Dzisiaj będę rozmawiał z młodym piłkarzem Kozłów Pawłem Bach. Pawle jak się czujesz po tym pierwszym spotkaniu na tym stadionie?
Paweł Bach- Jak się czuje? No znakomicie się czuje. Pierwsza bramka i to jeszcze w Lidze Europejskiej.
R- To niesamowite dostałeś niespodziewany transfer tuż przed meczem przeciwko Legii Warszawa.
PB- Naprawdę się zdziwiłem już byłem przygotowany na ważny sprawdzian w Ekstraklasie a tu pyk i jestem w Kolonii.
R- Po strzeleniu bramki pobiegłeś prosto do kibiców a za tobą biegli Lukas Podolski i Sławek Peszko. Moglibyśmy się dowiedzieć co powiedzieli tobie po strzeleniu tej bramki?
PB- Przybiegli żeby się cieszyć razem zemną. Lecz ta bramka to tylko ich zasługa. Peszko przerzucił piłkę na drugą strone do Poldiego a Lukas podał mi daleką piłkę na dobieg więc musiałem to strzelić.
R- Ostatnie pytanie. Czy to właśnie ty jesteś przyszłością polskiej piłki?
PB- Ja sam nie wygram całego spotkania potrzebuje do te ...
Sławomir Peszko- Przepraszam że przerywam ale musimy porwać kolegę.
R- Co cóż. Szkoda że nam przerwano ale wiemy już jedno. Paweł może po tym występie ułożyć sobie znakomitą karierę. Dziękuje za uwagę. Wywiad przeprowadzał Mariusz Dziurkiewicz.