Dział Ogólny > PES 2011

Rzuty wolne CPU

<< < (6/12) > >>

Klocek12355:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEKlocek, to nie Fifa...

--- Koniec cytatu ---
Hmm... Nie bardzo rozumiem. Jak ja gram z włączoną opcją przeciwdziałającą oszustwom i wyłączam mecz, to po późniejszym włączeniu gry dostaje walkowera 3:0. Chyba po coś ta opcja jest, no nie?

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEHmm... Nie bardzo rozumiem. Jak ja gram z włączoną opcją przeciwdziałającą oszustwom i wyłączam mecz, to po późniejszym włączeniu gry dostaje walkowera 3:0. Chyba po coś ta opcja jest, no nie?

--- Koniec cytatu ---
A to sorry, ja myślałem że z tą opcją przeciwdziałającą oszustwom to sobie żartujecie... :P
Ja gram praktycznie tylko w BAL, a o tej możliwości nie słyszałem... Co to za opcja...? (jak się nazywa po Ang.)

Orion99:
Przy opcji przeciw oszustwom nawet wyłącznie w trakcie meczu nie uratuje wyniku, bo komputer nadpisze ostatni zapis. No chyba, że ktoś zrobi dwa zapisy na dwóch osobnych slotach :) Wtedy komputer nadpisze tylko jeden, a z drugiego można powtórzyć mecz.

MichW:
Orion niezupełnie byłaby taka skuteczność wolnych. Poprostu załóżym bramkarz rzuca się i broni piłki 20-40 cm od słupka, a reszta wpada, bo to już jest normalne, a nie że piłka jest na długość ręki a on nie potrafi tego wybić (nigdy zresztą)

Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEPoprostu załóżym bramkarz rzuca się i broni piłki 20-40 cm od słupka, a reszta wpada, bo to już jest normalne,

--- Koniec cytatu ---

Słusznie. Choć czasem bramkarze wyciągają piłki z okienka (w prawdziwym meczu, rzecz jasna), ale takie rozwiązanie byłoby dobre, przy czym na tą odległość od słupka, której bramkarz nie może ochronić, powinny mieć wpływ umiejętności bramkarskie.

Mnie osobiście denerwuje jeszcze jedna rzecz, ale nie od strony bramkarza, tylko od strony zawodnika. Mam dwóch wykonawców - jeden z bardzo wysoką umiejętnością wykonywania rzutów wolnych i silnym strzałem, oraz zmiennik, z mniejszą umiejętnością i słabszym strzałem. Ten pierwszy z odległości 22-25 metrów nie trafi nic. Ma za silny strzał. Uderzę słabiej, to trafię w mur. Uderzę odrobinę silniej i przenoszę wysoko nad bramką. Za to ten drugi, teoretycznie słabszy, trafia w takiej sytuacji 3 gole na 5 prób. I to jest nieporozumienie, bo co prawda mogę wyznaczać dwóch zawodników do wykonywania rzutów wolnych - bliższych i dalszych, ale obaj zawodnicy są u mnie ofensywnymi pomocnikami, przy czym słabszy jest zmiennikiem lepszego, więc nie mogę ustawić odpowiedniego podziału, bo nie grają jednocześnie. To sprawia, że ten lepszy jest całkowicie bezużyteczny przy wykonywaniu rzutów wolnych z bliska, a w pierwszym składzie nie mam innego rozsądnego wykonawcy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej