Dział Ogólny > PES 2011
Rzuty wolne CPU
MaTX:
Co do tych wykonawców. Zauważyłem jedna ciekawą rzecz. C.Ronaldo strzelił wam kiedyś z wolniaka? Dla mnie nie a grałem kilka meczy z Realem. Zawsze jest tak samo - uderza w mur. Sam próbowałem nim strzelać i nic z tego też zawsze jest mur albo kosmos. W następnej wersji musi zostać to poprawione tzn. style (nie wiem jak to nazwać) wykonywania wolnych i statystyki uderzenia adekwatne do jakości strzału jak wcześniej wspomniał Orion99.
Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEW następnej wersji musi zostać to poprawione tzn. style (nie wiem jak to nazwać)
--- Koniec cytatu ---
O widzisz i to jest pomysł na który jakoś nie wpadłem. Każdemu zawodnikowi w edycji można przyporządkować styl wykonywania rzutów wolnych. Jeśli zmienię na ten a la Beckham, to problem na 100% zniknie. Dzięki.
Artur 7:
Orion tu sie nie zgadzam, styl piłkarza nie ma nic wspólnego z większą szansą na bramkę ... Trening czyni mistrza. :) Dlatego polecam dużo czasu spędzić na boisku treningowym ładując na bramke z wolnych z różnych odl... Teraz wystarczy że w meczu mam gościa, z statsem celnosci wolnych od 85 i już jest dobrze...
Orion99:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEOrion tu sie nie zgadzam, styl piłkarza nie ma nic wspólnego z większą szansą na bramkę ... Trening czyni mistrza. :) Dlatego polecam dużo czasu spędzić na boisku treningowym ładując na bramke z wolnych z różnych odl... Teraz wystarczy że w meczu mam gościa, z statsem celnosci wolnych od 85 i już jest dobrze...
--- Koniec cytatu ---
1) Nie doczytałeś: "Za to ten drugi, teoretycznie słabszy, trafia w takiej sytuacji 3 gole na 5 prób." To ile mam jeszcze trenować? Od wersji ISS 98 trenuję:) Weź jakiegoś zawodnika z siłą strzału powyżej 95 (umiejętność wykonywania rzutów wolnych jest nieważna, może być i 99) i spróbuj strzelić z 22 metra.
2) Styl ma kolosalne znaczenie. Zupełnie inaczej piłka leci. Np styl Ronaldo (ale we wcześniejszych wersjach) miał jakąś taka fenomenalną cechę, że mimo silnego strzału piłka dość szybko spadała. Stylem Beckhama zrobisz z bliska piękny lobik, ale z dalszej odległości już tak fajnie nie jest, bo piłka leci dość wolno, więc bramkarz zdąży wybić.
gregory97:
Apropo tych nie odwzorowywujących umiejętności wykonywania rzutów wolnych. To grałem sobie z Barceloną na wyjeździe czyli mieli wysoką formę i np. taki Messi tam miał 103 miał 2 wolne z tak około 23metrów nie trafił żadnego, a taki zawodnik np. Sportingu Gijon w pierwszej próbie już strzelił i to samo tyczy się innych graczy o podobnych możliwościach trochę to dziwne.
Nawigacja
[#] Następna strona