Półfinał FA Cup
2:0
Jorquera (Simpson) 1:0 19'
Fagan (Simpson) 2:0 54'
Nadszedł dzień w którym Tygrysy walczyły z Lwami. Brzmi to jak zapowiedź jakiegoś serialu na Animal Planet ale to półfinał FA Cup. W Hull City nie mógł wystąpić kluczowy gracz - Adel Taarabt. Rijkaard nie łamał się tym faktem i w jego miejsce dał Jorquere. Był to dobry pomysł. W 19 minucie Simpson zagrał do wcześniej wspomnianego pomocnika a ten potężnym strzałem otworzył wynik. Widać było, że to Hull City grają lepiej od siódmej drużyny Premier League. Rijkaard potrafi zmotywować chłopaków do waleczności. W 54 minucie było już po meczu. Znów błysnął Simpson. Zagrał idealnie górą do Fagana a ten nie mógł zrobić nic innego jak podwyższyć na 2:0. I tak oto Tygrysy są w finale a tam już czeka Chelsea! To będzie ciężka walka ale Rijkaard pokazał, że już nie takich rzeczy dokonał.
Bardzo się ciesze, że wygraliśmy bo graliśmy z cholernie trudnym rywalem. W finale czeka na nas Chelsea i to będzie najtrudniejszy mecz w sezonie. Ale tak jak zapowiadałem chcę wygrać FA Cup i awansować do Premier League. Dziękuje kibicom, że dają mi wsparcie bo jest to ważne.