32 Kolejka
3:1 Simpson (Jorquera) 1:0 25'
Allen (Orlandi) 1:1 44'
Simpson (Harper) 2:1 57'
Miller 3:1 90'+
Swansea to druga drużyna w tabeli i zapowiadał się ciekawy mecz. Może i taki był ale Swansea nie pokazała nic szczególnego. W 25 minucie na 1:0 strzelił Simpson i po tej bramce dopiero Swansea zaczęła coś grać i to przyniosło bramkę w 44 minucie autorstwa Allena. No i na tym strzelanie gości się skończyło od tej pory na boisku istnieli tylko Hull. Najpierw na 2:1 podwyższył Simpson a wynik końcowy ustalił wprowadzony z ławki rezerwowych Miller.
Zapowiedź finału FA Cup
vs Na ten mecz czekają wszyscy fani Chelsea i Hull City. Mowa oczywiście o finale FA Cup w którym wcześniej wspomniane drużyny wezmą udział. Chelsea ma skład naszpikowany gwiazdami a Hull skromny ale dobrze ułożony od kiedy do klubu zawitał Frank Rijkaard. Jeżeli już mowa o gwiazdach to największą ekipy Tygrysów można nazwać Adela Taarabta, ponieważ to on jest motorem napędowym swojej ekipy. Jednak on nie wystąpi w tym finale z powodu kontuzji. Wielka strata, oj wielka ale taka jest piłka.
Co mówią przed meczem trenerzy i kapitanowie?
Carlo Ancelotti
Będzie to dla nas strasznie trudne spotkanie. Każdy fan piłki zauważył jak gra Hull City pod wodzą Rijkaarda. Wyeliminowali już znane marki z Premier League w świetnym stylu i zasłużenie zagrają z nami w finale. Łatwo nie będzie ale to my mamy lepszych piłkarzy i myślę, że sięgniemy po ten puchar.
John Terry
Z pozoru szykuje się łatwy mecz ale z pewnością on taki nie będzie. Czujemy respekt przed rywalem i nie lekceważymy go. Wiadomo, że w piłce nożnej nie można być niczego pewnym ale uważam, że to my sięgniemy po ten puchar.
Frank Rijkaard
Jestem szczęśliwy, że możemy zagrać w tym finale. Kosztowało nas to wiele ale było warto. Trafiliśmy na bardzo mocny zespół czyli Chelsea. Jest to światowa czołówka a my ? My jesteśmy mistrzami zaplecza Premier League i nic więcej. Mimo to będziemy walczyć do ostatniej minuty i mam nadzieję, że pokażemy się z dobrej strony. Szkoda, że Adelowi nie będzie dane zagrać w tym meczu.
James Harper
Dla wszystkich z nas najprawdopodobniej będzie to największy mecz w życiu - finał FA Cup. I zapewniam wszystkich, że damy z siebie więcej niż możemy by zaprezentować się godnie i dać powód do radości dla naszych fanów.