44 gole na topie? ? WTF ja na profesjonalu mam raptem pare bramek w sezonie!!!!!!!!!! haha dobre , top amator chyba
A to dlaczego ? Uwzględniając wszystkie mecze oczywiście. Liga, Puchar, LM + Repka . To też zależy kto ile gra. Śmiało mogę powiedzieć, że w pesa pykam już ładnych parę lat. I to fanatycznie. Albo sam na kompie, albo z ziomkami ( kiedyś ) na osiedlu, tzw. turnieje
Da się to wyciągnąć, choć to mój rekord.
nie zauważyłeś że większość ofensywnych graczy, mających zbalansowane statsy na SS ma wyższą średnią? przy tworzeniu postaci jest to samo. Typowy CF żeby miec wysoką średnią musi mieć wysoki balance, attack, shot acc, no i jeszcze jump, header acc oraz skill card powiedzwy goal poacher. CF jedynie z tymi statystykami na maxa bedzie miał 89, SS tylko 74. kluczem do sukcesu jest okteślenie pryjorytetowych statsów dla danej pozycji. jeśli bedziesz grał wysoko z przodu i posiadał względny shoot power i acc to nie potrzebny ci będzie wysoki top speed bo napewno strzałem będziesz to nadrabiać. to samo odnośnie treningu. w zależności w jakiej drużynie grasz będziesz miał różną ilosć (chyba do 16[Barcelona]) coaching points. przy tej maxymalnej statsy bedą ci lecieć średnio 4-5 pkt na sezon (bez speeda oczywiście) a śradnie ci wystrzeli w góre ( mój rekord to 8 kpt śr w sezonie ), ale na to przekłada sie oczywiscie więcej czynników. granie w reprezentacji to bez apelacyjnie jest najważniejsze, gra w derbach, gra z mocnymi drużynami, gra w LM i lość meczy w sezonie. tylko... no właśnie nie liczy się sam występ tylko dobry występ, najlepiej ze średnią 8,5. nie raz pewnie strzelałeś hattricka i miałeś 7,5 a po średnim meczu z asysta 8,0. gra w obronie też sie liczy. jak będziesz miał sytułacje powalcz o piłkę, wróć za przeciwnikiem, jak przechwycisz chodź raz piłkę średnia leci do góry, próbuj więcej podawać. odziwo w tej części z tego co zauważyłem bardziej położyli nacisk na to co powinieneś robić na danej pozycji. ja będąc w połowie 3 sezonu na pozycji RB mam średnią 76 startując z 62. dla mnie właśnie boczny obrońca to pozycja optymalna. podczas obrony jestem zawsze przed przeciwnikiem a przy kątrze przeważnie zawsze zdąże do przodu. odbiore 3-4 razy piłkę, potem obsłuże napastników ewentualnie przeprowadze brawurową idnwidualną akcje po której padnie bramka i ocena 8,5 a statsy rosną
co się tyczy tego rozrzutu przy losowaniu począdkowych statystyk to nie jest wcale taki duży. pokombinuj z pozycjami i ilością punktów przy typie to sam zobaczysz
ps. wzrost i waga chyba nie ma zbyt wielkiego znaczenia. zresztą ja nie zauwazyłem. oczywiście moge się mylić.
mam nadzieje że pomogłem
Pomogłeś, sprawdzę to
Dzięki bardzo i do usłyszenia.
Tak sobie przeczytałem jeszcze raz Twojego posta i powiem, że ciężko jest zgarnąć notę 8.5 za mecz. Czasami się zdarzy, ale ciągle ? Też fajna sprawa wyniknęła teraz. Bo czy istnieje w BaLu możliwość choćby częściowego zrekompensowania słabszego występu ? Chyba nie ma. Zauważyłem, że trenera w ogóle nie obchodzi to że miałeś słupek czy poprzeczkę, a to powinno być moim zdaniem branę pod uwagę. Nie tak bardzo, ale chociaż w małym stopniu. Ciężko grając wysuniętym napastnikiem być wszędzie i pomagać każdemu, w odbiorach, rozgrywaniu, podawaniu itd. Po coś ta drużyna jest, po coś jest w niej 10 osób dodatkowo
Moja nota utrzymuje się na poziomie 6/6.5 do 7 za mecz. Realne noty ( bo w prawdziwej piłce takie noty uważane są za dobre ) natomiast ocena trenera ( w grze ) pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.