Autor Wątek: PES 2012 - wszystko o trybie BaL  (Przeczytany 51278 razy)

Offline kampek

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.11.2009r.
Odp: PES 2012 - wszystko o trybie BaL
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 30, 2011, 23:36:16 »
Siemka. Mam jedno pytanko.
W BALu, w kalendarzu trening jest oznaczony różnymi ikonkami. Próbował ktoś może dostosowywać punkty treningowe do tych ikonek? Tzn. np. przed dniem z ikonką hantelki dawać ptk w power, a przed dniem z ikonką bramki w shoot, itp.?
Ja trenuję cały czas to samo do momentu kiedy osiągnę satysfakcjonującą notę, wtedy zmieniam. Ale zastanawiam się, czy nie byłoby efektywniej za każdym razem dopasowywać trening do tych ikonek. Co o tym sądzicie?

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #141 dnia: Październik 31, 2011, 00:48:34 »
No to jest myśl, tylko teraz np. która ikonka odpowiadałaby za Speed, Pass, czy Defence... I z drugiej strony te ikonki/dni zmieniają się automatycznie i nie ma możliwości ustawić na każdy dzień innego treningu ;) A co do treningu to zauważyłem że nie mogę ruszyć ze Speedem...
" border="0" border="0

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 29
  • Na forum od: 28.09.2011r.
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 31, 2011, 02:15:13 »
Siemanko.

Kilka słów o rzeczy, którą zauważyłem. Mianowicie za pierwszy razem stworzyłem gracza na pozycji CF, 192 cm wzrostu 77 kg wagi. Nota początkowa po chyba 10 losowaniach 62. Grałem trzeci sezon w FC Porto, rozzwinąłem się do 69. Pierwszy sezon 26 goli, drugi 44, mój rekord. Gram na Top Playerze. Dzisiaj stworzyłem sobie nowego napastnika, pozycja SS, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi. Oczywiście All rounder. Co się okazało, mianowicie nota początkowa to 67, można wylosować nawet 69... Moje pytanie brzmi dlaczego ? Ktoś wie ?

O systemie oceniania wspominałem. Irytują mnie jeszcze misje zlecone przez managera. BaL na 5+

nie zauważyłeś że większość ofensywnych graczy, mających zbalansowane statsy na SS ma wyższą średnią? przy tworzeniu postaci jest to samo. Typowy CF żeby miec wysoką średnią musi mieć wysoki balance, attack, shot acc, no i jeszcze jump, header acc oraz skill card powiedzwy  goal poacher. CF jedynie z tymi statystykami na maxa bedzie miał 89, SS tylko 74. kluczem do sukcesu jest okteślenie pryjorytetowych statsów dla danej pozycji. jeśli bedziesz grał wysoko z przodu i posiadał względny shoot power i acc to nie potrzebny ci będzie wysoki top speed bo napewno strzałem będziesz to nadrabiać. to samo odnośnie treningu. w zależności w jakiej drużynie grasz będziesz miał różną ilosć (chyba do 16[Barcelona]) coaching points. przy tej maxymalnej statsy bedą ci lecieć średnio 4-5 pkt na sezon (bez speeda oczywiście) a śradnie ci wystrzeli w góre ( mój rekord to 8 kpt śr w sezonie ), ale na to przekłada sie oczywiscie więcej czynników. granie w reprezentacji to bez apelacyjnie jest najważniejsze, gra w derbach, gra z mocnymi drużynami, gra w LM i lość meczy w sezonie. tylko... no właśnie nie liczy się sam występ tylko dobry występ, najlepiej ze średnią 8,5. nie raz pewnie strzelałeś hattricka i miałeś 7,5 a po średnim meczu z asysta 8,0. gra w obronie też sie liczy. jak będziesz miał sytułacje powalcz o piłkę, wróć za przeciwnikiem, jak przechwycisz chodź raz piłkę średnia leci do góry, próbuj więcej podawać. odziwo w tej części z tego co zauważyłem bardziej położyli nacisk na to co powinieneś robić na danej pozycji. ja będąc w połowie 3 sezonu na pozycji RB mam średnią 76 startując z 62. dla mnie właśnie boczny obrońca to pozycja optymalna. podczas obrony jestem zawsze przed przeciwnikiem a przy kątrze przeważnie zawsze zdąże do przodu. odbiore 3-4 razy piłkę, potem obsłuże napastników ewentualnie przeprowadze brawurową idnwidualną akcje po której padnie bramka i ocena 8,5 a statsy rosną :D

co się tyczy tego rozrzutu przy losowaniu począdkowych statystyk to nie jest wcale taki duży. pokombinuj z pozycjami i ilością punktów przy typie to sam zobaczysz

ps. wzrost i waga chyba nie ma zbyt wielkiego znaczenia. zresztą ja nie zauwazyłem. oczywiście moge się mylić.

mam nadzieje że pomogłem
'To fall doesn't mean to lose. To lose is to fall and not stand up'

Offline kampek

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.11.2009r.
« Odpowiedź #143 dnia: Październik 31, 2011, 14:01:49 »
Jeśli chodzi o speed, to według mnie jedynym sposobem, żeby stworzyć prawdziwego pędziwiatra jest wybranie speedstera LMF/RMF (ew. LWF/RWF) i dodatkowo trenowanie speed na początku kariery.

A co do tych ikonek, to przyglądałem się temu trochę i zauważyłem, że nie bardzo się one mają do przyrostu umiejętności. Co ciekawe zaobserwowałem większy przyrost w dni bez ikonki. Więc nie wiem po co one, może tylko po to, żeby w kalendarzu ładniej wyglądało...

Offline komiks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 01.12.2008r.
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 01, 2011, 00:01:55 »
Siemanko.

Kilka słów o rzeczy, którą zauważyłem. Mianowicie za pierwszy razem stworzyłem gracza na pozycji CF, 192 cm wzrostu 77 kg wagi. Nota początkowa po chyba 10 losowaniach 62. Grałem trzeci sezon w FC Porto, rozzwinąłem się do 69. Pierwszy sezon 26 goli, drugi 44, mój rekord. Gram na Top Playerze. Dzisiaj stworzyłem sobie nowego napastnika, pozycja SS, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi. Oczywiście All rounder. Co się okazało, mianowicie nota początkowa to 67, można wylosować nawet 69... Moje pytanie brzmi dlaczego ? Ktoś wie ?

O systemie oceniania wspominałem. Irytują mnie jeszcze misje zlecone przez managera. BaL na 5+

44 gole na topie? ? WTF ja na profesjonalu mam raptem pare bramek w sezonie!!!!!!!!!! haha dobre , top amator chyba
**********************************************************************************************************************************

Offline Simon.

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 31.10.2011r.
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 01, 2011, 09:36:36 »
ja wybrałem RMF a gram cały czas na SS ale nie narzekam

Offline TaajGer

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.06.2011r.
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 01, 2011, 15:24:33 »

44 gole na topie? ? WTF ja na profesjonalu mam raptem pare bramek w sezonie!!!!!!!!!! haha dobre , top amator chyba

A to dlaczego ? Uwzględniając wszystkie mecze oczywiście. Liga, Puchar, LM + Repka . To też zależy kto ile gra. Śmiało mogę powiedzieć, że w pesa pykam już ładnych parę lat. I to fanatycznie. Albo sam na kompie, albo z ziomkami ( kiedyś ) na osiedlu, tzw. turnieje ;) Da się to wyciągnąć, choć to mój rekord.

nie zauważyłeś że większość ofensywnych graczy, mających zbalansowane statsy na SS ma wyższą średnią? przy tworzeniu postaci jest to samo. Typowy CF żeby miec wysoką średnią musi mieć wysoki balance, attack, shot acc, no i jeszcze jump, header acc oraz skill card powiedzwy  goal poacher. CF jedynie z tymi statystykami na maxa bedzie miał 89, SS tylko 74. kluczem do sukcesu jest okteślenie pryjorytetowych statsów dla danej pozycji. jeśli bedziesz grał wysoko z przodu i posiadał względny shoot power i acc to nie potrzebny ci będzie wysoki top speed bo napewno strzałem będziesz to nadrabiać. to samo odnośnie treningu. w zależności w jakiej drużynie grasz będziesz miał różną ilosć (chyba do 16[Barcelona]) coaching points. przy tej maxymalnej statsy bedą ci lecieć średnio 4-5 pkt na sezon (bez speeda oczywiście) a śradnie ci wystrzeli w góre ( mój rekord to 8 kpt śr w sezonie ), ale na to przekłada sie oczywiscie więcej czynników. granie w reprezentacji to bez apelacyjnie jest najważniejsze, gra w derbach, gra z mocnymi drużynami, gra w LM i lość meczy w sezonie. tylko... no właśnie nie liczy się sam występ tylko dobry występ, najlepiej ze średnią 8,5. nie raz pewnie strzelałeś hattricka i miałeś 7,5 a po średnim meczu z asysta 8,0. gra w obronie też sie liczy. jak będziesz miał sytułacje powalcz o piłkę, wróć za przeciwnikiem, jak przechwycisz chodź raz piłkę średnia leci do góry, próbuj więcej podawać. odziwo w tej części z tego co zauważyłem bardziej położyli nacisk na to co powinieneś robić na danej pozycji. ja będąc w połowie 3 sezonu na pozycji RB mam średnią 76 startując z 62. dla mnie właśnie boczny obrońca to pozycja optymalna. podczas obrony jestem zawsze przed przeciwnikiem a przy kątrze przeważnie zawsze zdąże do przodu. odbiore 3-4 razy piłkę, potem obsłuże napastników ewentualnie przeprowadze brawurową idnwidualną akcje po której padnie bramka i ocena 8,5 a statsy rosną :D

co się tyczy tego rozrzutu przy losowaniu począdkowych statystyk to nie jest wcale taki duży. pokombinuj z pozycjami i ilością punktów przy typie to sam zobaczysz

ps. wzrost i waga chyba nie ma zbyt wielkiego znaczenia. zresztą ja nie zauwazyłem. oczywiście moge się mylić.

mam nadzieje że pomogłem

Pomogłeś, sprawdzę to ;) Dzięki bardzo i do usłyszenia.

Tak sobie przeczytałem jeszcze raz Twojego posta i powiem, że ciężko jest zgarnąć notę 8.5 za mecz. Czasami się zdarzy, ale ciągle ? Też fajna sprawa wyniknęła teraz. Bo czy istnieje w BaLu możliwość choćby częściowego zrekompensowania słabszego występu ? Chyba nie ma. Zauważyłem, że trenera w ogóle nie obchodzi to że miałeś słupek czy poprzeczkę, a to powinno być moim zdaniem branę pod uwagę. Nie tak bardzo, ale chociaż w małym stopniu. Ciężko grając wysuniętym napastnikiem być wszędzie i pomagać każdemu, w odbiorach, rozgrywaniu, podawaniu itd. Po coś ta drużyna jest, po coś jest w niej 10 osób dodatkowo ;) Moja nota utrzymuje się na poziomie 6/6.5 do 7 za mecz. Realne noty ( bo w prawdziwej piłce takie noty uważane są za dobre ) natomiast ocena trenera ( w grze ) pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2011, 15:55:38 wysłana przez TaajGer »

Offline Lukex

• Amator
  • *
  • Na forum od: 29.07.2011r.
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 01, 2011, 18:06:31 »
Narazie nie narzekam na BaL :) Kończe 1 sezon(jest marzec/jeszcze jak liczyłem 10 meczy) w Rodzie na pozycji AMF (15 goli i 9 asyst). Raz dostałem "zlecenie" od menagera żeby oddać 3 celne strzały strzały.  W meczu 1 gol , poprzeczka i 2-3 razy piłka sparowana przez bramkarza na rożny (zadanie niewykonane). Wkur***** sie bo PSV mnie obserwowało.

Mam pytanie czy jeśli wybiorę sobie My Desided Club z dużym procentem do mam szanse tam przejść ?? Bo mój agent przez całe okinko transferowe z nimi negocjował i jeszcze przed (coś kolo początku grudnia) i nic żadnej oferty .

Jak u was kariery się toczą rozkręćmy ten temat xD ?

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 01, 2011, 20:17:27 »

Pomogłeś, sprawdzę to ;) Dzięki bardzo i do usłyszenia.

Tak sobie przeczytałem jeszcze raz Twojego posta i powiem, że ciężko jest zgarnąć notę 8.5 za mecz. Czasami się zdarzy, ale ciągle ? Też fajna sprawa wyniknęła teraz. Bo czy istnieje w BaLu możliwość choćby częściowego zrekompensowania słabszego występu ? Chyba nie ma. Zauważyłem, że trenera w ogóle nie obchodzi to że miałeś słupek czy poprzeczkę, a to powinno być moim zdaniem branę pod uwagę. Nie tak bardzo, ale chociaż w małym stopniu. Ciężko grając wysuniętym napastnikiem być wszędzie i pomagać każdemu, w odbiorach, rozgrywaniu, podawaniu itd. Po coś ta drużyna jest, po coś jest w niej 10 osób dodatkowo ;) Moja nota utrzymuje się na poziomie 6/6.5 do 7 za mecz. Realne noty ( bo w prawdziwej piłce takie noty uważane są za dobre ) natomiast ocena trenera ( w grze ) pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem.

masz racje. cofać sie jest ciężko grając CF'em przy obronie to może jedynie przy rzutach rożnych. problem polega na tym że jednak gra w obronie ma wpływ na notę końcową. po zakończeniu sezonu masz w podliczeniu 'average rating' i 'average defensive rating'.  słabe noty dostajesz najprawdopodobniej za granie tylko do przodu. jest to troche dziwne bo, po jakiego grzyba snajper miałby się wracać... no ale jednak. jeśli stary zmieni taktyke na 'All out defence' to nadużywaj podań typu one-two. powinno podnieść ci defencive rating a co za tym idzie ogólną średnią. a z tymi 10 dodatkowymi zawodnikami to prawda ale to jest Become a Legend :D

odnośnie słupków i poprzeczek to nie dziw się ze stary ci zaniża ocene gdyż mechanika gry zalicza te strzały jako strały które 'nie poszły w światło bramki' także to 'nie rusza trenera'.

nie no bez przesady :D 8,5 nie dostaje co mecz, choć w Reprze po ostatnim sezonie miałem średnią 8,3 :D ale właśnie na to sie przekłada gra w obronie+ewentualnie w ataku (na poz. RB). i nie jest to coś mega trudnego. BTW jeszcze nigdy nie dostałem więcej niż 8,5. nie wiem czy to w ogóle jest to możliwe. kumple mówili że raz czy 2 dostali no ale...
po za tym zauważyłem ze gra w reprezentacji jest łatwiejsza (a trener nam przychylniejszy) a w LM w drugą stronę (albo mi się tylko wydaję)

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 01, 2011, 20:44:31 »
Narazie nie narzekam na BaL :) Kończe 1 sezon(jest marzec/jeszcze jak liczyłem 10 meczy) w Rodzie na pozycji AMF (15 goli i 9 asyst). Raz dostałem "zlecenie" od menagera żeby oddać 3 celne strzały strzały.  W meczu 1 gol , poprzeczka i 2-3 razy piłka sparowana przez bramkarza na rożny (zadanie niewykonane). Wkur***** sie bo PSV mnie obserwowało.

Mam pytanie czy jeśli wybiorę sobie My Desided Club z dużym procentem do mam szanse tam przejść ?? Bo mój agent przez całe okinko transferowe z nimi negocjował i jeszcze przed (coś kolo początku grudnia) i nic żadnej oferty .

Jak u was kariery się toczą rozkręćmy ten temat xD ?
to czy dojdzie do transferu bardziej zależy od twojego agenta i twoich występów niżli o procentów w MDC bo to tylko 'obliczy' ci szanse na gre po transferze a nie na sam transfer. im lepszy agent tym większe szanse. po za tym najlepiej jak prowadzisz negocjacje jak grasz (w grudniu i w styczniu niema wiele występów) a jak trafi ci się Repra to jeszcze lepiej. po za tym jak już szukasz sobie klubu to sprawdzaj 'coaching points'. jak uda ci się przetransferować  za młodu do klubu z dużą ilością CP to statystyki bedą rosnąć ci piorunująco :D

tyle ode mnie

Offline TaajGer

• Amator
  • *
« Odpowiedź #150 dnia: Listopad 01, 2011, 22:12:19 »
masz racje. cofać sie jest ciężko grając CF'em przy obronie to może jedynie przy rzutach rożnych. problem polega na tym że jednak gra w obronie ma wpływ na notę końcową. po zakończeniu sezonu masz w podliczeniu 'average rating' i 'average defensive rating'.  słabe noty dostajesz najprawdopodobniej za granie tylko do przodu. jest to troche dziwne bo, po jakiego grzyba snajper miałby się wracać... no ale jednak. jeśli stary zmieni taktyke na 'All out defence' to nadużywaj podań typu one-two. powinno podnieść ci defencive rating a co za tym idzie ogólną średnią. a z tymi 10 dodatkowymi zawodnikami to prawda ale to jest Become a Legend :D

odnośnie słupków i poprzeczek to nie dziw się ze stary ci zaniża ocene gdyż mechanika gry zalicza te strzały jako strały które 'nie poszły w światło bramki' także to 'nie rusza trenera'.

nie no bez przesady :D 8,5 nie dostaje co mecz, choć w Reprze po ostatnim sezonie miałem średnią 8,3 :D ale właśnie na to sie przekłada gra w obronie+ewentualnie w ataku (na poz. RB). i nie jest to coś mega trudnego. BTW jeszcze nigdy nie dostałem więcej niż 8,5. nie wiem czy to w ogóle jest to możliwe. kumple mówili że raz czy 2 dostali no ale...
po za tym zauważyłem ze gra w reprezentacji jest łatwiejsza (a trener nam przychylniejszy) a w LM w drugą stronę (albo mi się tylko wydaję)

Hmm ciekawa sugestia. Spróbuję powymuszać na nich podania przy tego typu taktyce. Ogólnie postaram się poprawić swoją grę obronną. Zobaczymy jak to wyjdzie. Poinformuje o efektach ;) Boczny Obrońca a Wysunięty Napastnik to trochę dwa różne bieguny. Mimo wszystko postaram się popracować nad tym. Myślałem, nawet by wydłużyć czas meczu z 10 min do 15 min by mieć więcej czasu na uzyskanie lepszej noty. A teraz trochę matematyki...BaL zaczyna się mając lat 17, załóżmy, że grać będziemy do 32 roku życia. To 15 sezonów do rozegrania. Teraz dajmy, że w sezonie zaliczymy przyrost na poziomie 2 pkt noty ogólnej. Tak, więc 15 x 2 = 30. 30 + 62 nota początkowa = 92 noty na koniec. Realne ? Może, bynajmniej matematycznie. Pytanie czy da się to osiągnąć czy też nie. Moim zdaniem jest to wykonalne. Jak będzie to się okażę.

Coś o mojej karierze. Zacząłem od nowa... Mario, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi ^^ pozycja CF. Pierwszy klub Walwijk w lidze holenderskiej, zostanę tam z dwa sezony pierwsze, potem spadam gdzieś dalej. Chcę tam zostać dwa sezony dlatego, że jest dużo czasu na trening, a to pomoże rozwinąć zawodnika. Potem przenieść się do innego klubu i walczyć o wszystko.  Trochę się rozpisałem. ^^

Ps. Jest gdzieś opis strategii gry ? W sensie po polsku opisane ? Jak mniej więcej zachowywać się w danej strategii ? Problem mam w strategiach typu all out attack/defence, lub possession game def i ofe.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2011, 23:14:23 wysłana przez TaajGer »

Offline komiks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 01.12.2008r.
« Odpowiedź #151 dnia: Listopad 01, 2011, 22:39:40 »
Zastanawia mnie 1 rzecz , dlaczego w 2011 nikt z was nie grał w Legends????????????
**********************************************************************************************************************************

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #152 dnia: Listopad 01, 2011, 23:34:07 »
Hmm ciekawa sugestia. Spróbuję powymuszać na nich podania przy tego typu taktyce. Ogólnie postaram się poprawić swoją grę obronną. Zobaczymy jak to wyjdzie. Poinformuje o efektach ;) Boczny Obrońca a Wysunięty Napastnik to trochę dwa różne bieguny. Mimo wszystko postaram się popracować nad tym. Myślałem, nawet by wydłużyć czas meczu z 10 min do 15 min by mieć więcej czasu na uzyskanie lepszej noty. A teraz trochę matematyki...BaL zaczyna się mając lat 17, załóżmy, że grać będziemy do 32 roku życia. To 15 sezonów do rozegrania. Teraz dajmy, że w sezonie zaliczymy przyrost na poziomie 2 pkt noty ogólnej. Tak, więc 15 x 2 = 30. 30 + 62 nota początkowa = 92 noty na koniec. Realne ? Może, bynajmniej matematycznie. Pytanie czy da się to osiągnąć czy też nie. Moim zdaniem jest to wykonalne. Jak będzie to się okażę.

Coś o mojej karierze. Zacząłem od nowa... Mario, 195 cm wzrostu, 95 kg wagi ^^ pozycja CF. Pierwszy klub Walwijk w lidze holenderskiej, zostanę tam z dwa sezony pierwsze, potem spadam gdzieś dalej. Chcę tam zostać dwa sezony dlatego, że jest dużo czasu na trening, a to pomoże rozwinąć zawodnika. Potem przenieść się do innego klubu i walczyć o wszystko.  Trochę się rozpisałem. ^^

nie wiem jak to działa w BaL 2012 ale w BaL 2011 mój pierwszy pokemon szczyt osiągną w wieku 29 lat przy średniej 91 potem statystyki mu zaczęły spadać. drugi eksperymentalny pokemon co prawda nie zakończył kariery ale w wieku 24 lat dobił do 100 a w 26 miał max czyli 109.

odnośnie trenowania to troche źle kombinujesz. największy przyrost ststsów masz nie za trening a za gre w pucharach. najlepszym rozwiązaniem to przy ewentualnych przenosinach celować w klub który będzie grał w eliminacjach LM a potrm z grupy wylecieć do LE. taki scenariusz to dodatkowe 4 mecze w sezonie które dają dosyć dużo exp.

co do mojej kariery to pokemon wystartował w Exelsior, po sezonie przyszła oferta z Ajaxu a po następnym z Milanu z którym gromie wszystko i wszystkich (tylko Ibra i Pato to straszliwe sępy i wolą strzelać zamiast podać a to się czasami źle kończy). strzeliłem jak narazie 85 goli, zaliczyłem 54 asysty i 30 występów w reprezentacji  ;)

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #153 dnia: Listopad 01, 2011, 23:41:42 »
Zastanawia mnie 1 rzecz , dlaczego w 2011 nikt z was nie grał w Legends????????????
o co ci konkretnie chodzi?

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #154 dnia: Listopad 02, 2011, 02:42:32 »
o co ci konkretnie chodzi?
BaL Online
" border="0" border="0

Offline TaajGer

• Amator
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: Listopad 02, 2011, 14:42:56 »
Kilka uwag na gorąco:
4 (3) strzały
33 (23) podania
5 przechwytów
2 gole

Nota 7.0

Stosuje się do zaleceń taktycznych i jest lepiej. Dzięki za pomoc olmajti :-)
Ps. Od grudnia zostanę szczęśliwym posiadaczem orginalnej wersji pes 2012 :-)

Offline Pepesi

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 23.08.2011r.
  • Chelsea FC
« Odpowiedź #156 dnia: Listopad 02, 2011, 15:13:26 »
po następnym z Milanu z którym gromie wszystko i wszystkich
Akurat jak ja grałem w Milanie to gromić, gromiło a nas, nie przeciwników (ostatni sezon to było 10 miejsce w Serie A...). Musiałem uciekać do Arsenalu, gdzie gra się świetnie. Jedynym mankamentem jest Fabregas z którym walczę o Najlepszego pomocnika w UEFA (w poprzednim ja miałem, w tym co gram on, chociaż sezon bardzo dobry).

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #157 dnia: Listopad 02, 2011, 16:24:20 »
Akurat jak ja grałem w Milanie to gromić, gromiło a nas, nie przeciwników (ostatni sezon to było 10 miejsce w Serie A...). Musiałem uciekać do Arsenalu, gdzie gra się świetnie. Jedynym mankamentem jest Fabregas z którym walczę o Najlepszego pomocnika w UEFA (w poprzednim ja miałem, w tym co gram on, chociaż sezon bardzo dobry).
Dziwi mnie twoje myślenie bo każde rozpoczęte BaL rządzi się swoimi prawami. W poprzedniej części naprzykład pamiętam że Sambdoria 3 razy z rzędu zdobywała mistrza Serie A a Chelsea nie mogła się przebić do pierwszej 10 Premiership także wiesz...

Offline Tomi31

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.11.2010r.
« Odpowiedź #158 dnia: Listopad 02, 2011, 20:18:19 »
Zauważyłem taki trochę błąd chyba. Mianowicie podpisałem kontrakt z BVB korzystając z opcji My Desired Clubs. Agent negocjował i wynegocjował. Problem w tym, że podpisałem kontrakt na kilka tyg przed oknem transferowym (tym po sezonie) i po przejściu do BVB mam w historii kariery
2011- 2012 Academica de Coimbra 6,1 8 0 .....
2011 - 2012 BVB 0 0 0 0 0
2012 - 2013 BVB 6,2 1 0 .....

zapisało mi ten sezon 2011 -2012 podwójnie... niby nic, ale trochę to głupio wygląda tym bardziej, że nie przechodziłem w połowie sezonu tylko po zakończeniu... :-\

Offline olmajti

• Twórca Dodatków
  • *
  • Who dares, wins!
« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 02, 2011, 21:08:21 »
Zauważyłem taki trochę błąd chyba. Mianowicie podpisałem kontrakt z BVB korzystając z opcji My Desired Clubs. Agent negocjował i wynegocjował. Problem w tym, że podpisałem kontrakt na kilka tyg przed oknem transferowym (tym po sezonie) i po przejściu do BVB mam w historii kariery
2011- 2012 Academica de Coimbra 6,1 8 0 .....
2011 - 2012 BVB 0 0 0 0 0
2012 - 2013 BVB 6,2 1 0 .....

zapisało mi ten sezon 2011 -2012 podwójnie... niby nic, ale trochę to głupio wygląda tym bardziej, że nie przechodziłem w połowie sezonu tylko po zakończeniu... :-\

Niestety tak działa mechanika gry. Sezon nie kończy się ostatnim meczem ligowym tylko 31 lipca i niczym tego nie zmienisz. Podobna sytułacja miałaby miejsce gdybyś przeszedł po 1 sierpnia. W historii miałbyś zapisane same zera jeśli nie rozegrałeś dla starej drużyny meczu

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #159 dnia: Listopad 02, 2011, 21:08:21 »