Ok co do filmiku to zauważyłem (moim zdaniem) na pierwszy rzut oka, że grafika jest jakby gorsza od tej w 2011, ale wiadomo zostały 3 miesiące więc rzeczy kosmetyczne zostawią na koniec
(lecz mogę się mylić bo pokazują PES2011 przy dziennym świetle a 2012 przy sztucznym oświetleniu)
Dalej... spodobało mi się (0:50) że zawodnik który jako pierwszy podaje piłkę,po podaniu wbiega automatycznie w pole karne gdzie przez ostatniego jest bardzo blisko kryty, super!
Niestety potem po wrzutce (1:00), obrońca ucieka w stronę bramkarza zamiast przerwać dośrodkowanie i znów lekko spóźniona reakcja bramkarza,który puszcze piłkę nad sobą która odbija się od poprzeczki..
kolejne (2:03) koleś po podaniu odbija się od przeciwnika powtarzając ruchy... (2:12) podoba mi się animacja strzału i rzucenia się bramkarza
(3:05) nie wiem co zawodnik drużyny przeciwnej robi koło kolesia z piłką... kryje od boku zamiast od strony bramki ? :/ Za to (4:22) podoba mi się linia obrony i pomocników, gdzie nie ma tak wielkiej przestrzeni jak w 2011
Zonal Marking wygląda znakomicie, zobaczymy w praktyce
I na koniec Wykonywanie rożnych, wolnych, auty, czy też goal kick również wspaniałe!
(6:38) napastnik uciekł w banalny sposób obrońcy,który przestał go pilnować.. źle to wygląda
Ogólnie się nie napalam, ale doczekać się nie mogę!