Panowie o czym mówimy wogóle;jaka rozgrywka??? Niemal każde nawet nie dotknięcie tylko muśnięcie przeciwnika to faul,i niech nikt nie pisze bzdur że za długo coś tam przytrzymuje bo to nie ma nic do rzeczy;jakbym nie trzymał jest to samo.Z kolei jak komputer daje mi ewidentną kose w polu karnym wtedy faulu nie ma! Natomiast za atak na piłke jest faul i w dodatku żółta kartka bo zawodnik sie przewrócił;to już nawet nie jest śmieszne.
Gre toczy nowotwór powtórek po nic nie znaczących akcyjkach i strzałach gdzieś daleko w trybuny,w dodatku są to powtórki od źródła że cały czas trzeba cisnąć Esc żeby tego nie oglądać.Malo tego po faulach których nie ma też przeważnie jest kilkusekundowa powtórka.Żenada jakaś.
Głupkowaty efekt rozmazania który zamiast nadawać realizmu sprawia wrażenie jakby grafa była sprzed kilku lat,ja go wyłączyłem za pomocą patcha ale w finalnej wersji takiego babola zrobić???What???
Pousuwane zostało mase animacji a te które zostały to dwie na krzyż,po faulach prawie nie ma wznowienia gry odrazu tak jak to było kiedyś tylko gra jest przerywana i serwowana w to miejsce powtórka.Brak muzyki z trybun w przerwie meczu;nie wiem co to komu przeszkadzało.
Komp ma dziwną tendencje do strzelania goli w ostanich minutach gry,jakbym sie nie starał żeby nie strzelił to on i tak strzeli bo tak mu mówi skrypt który za odpowiada.Odnośnie skryptów to mam wrażenie że w tle działa jakaś aplikacja dzięki której komp wie jaki za chwile klawisz nacisne i jest zawsze troche przedemną więc choćby z racji tego mam mocno ograniczone pole manewru.
Siła strzału?Zapomnijcie.Kiedyś to było tak że jak piłka dobrze naszła i jak sie huknęło zza pola karnego to było to aż w kośćiach czuć,teraz piłka to jakiś balon latający jak jej sie podoba,strzały nie lecą w tym kierunku w którym ja chcem mimo że mam powyłączane asysty,zresztą podobnie jest z podaniami.
Nie wiem co sie stało z tą grą że tak sie zepsuła choćby w stosunku do wersji 2009,tu sie nic nie trzyma kupy,antyfutbol jakiś.Rzuty karne fakt zostały poprawione ale teraz podobnie jak w pesie 2010 wogóle ich nie ma,można grać trzeci sezon i nie mieć żadnego rzutu karnego.Rzuty wolne wykonywane przez komputer to porażka sama w sobie,miernoty walą jakieś kosmiczne bramki po okienkach w dodatku takie same bo gram dopiero bodajże dwa tygodnie a już mam wrażenie że takiego samego identycznego gola z wolnego w wykonaniu kompa widziałem;i to nie tylko wrażenie ale tak rzeczywiśćie jest!
Cóż ja gram na dodatkach graficznych i patchu natomiast bez tych dodatków to powiem szczerze panowie z konami-z czym do ludu???I to w roku prawie że 2012.O co tu chodzi do diaska?Nie pojmuje.
Jakiekolwiek emocje w grze nie istnieją,można spać patrząc na tą monotonie która panuje na boisku,i nie pomaga zmiana taktyki ani święty boże bo czy gram na long ball czy posiadanie piłki czy gra z kontry jest jedno i to samo,nikt sie nie wystawia a komp ładuje takie same gole w określonych odstępach czasu.
Poziomy trudnośći sknocone maxymalnie,na regularze jest ciężko coś wskurać wogóle gdzie zawsze regular to można było na spokojnie wygrywać 2-3 bramkami.I niech nikt nie pisze że gra wreszcie jest trudna ;to dobrze niech będzie sobie trudna ale panowie jeśli jakieś drużyny wyciągnięte z samego dołu tabeli nagle grają jak real madryt w szczycie formy to mnie takie coś nie bawi i realizmem tego nie nazywam.
Tyle odemnie i mam szczerą chęć odinstalować tą gierke i dać sobie z nią spokój,poprostu szkoda na to to nerwów,nigdy jeszcze żadna gra mnie tak nie znużyła jak dwa mecze w pesa 2012 a właśćiwie w 2011 z nowa porcją bugów.
Ktoś napisze to zagraj w fife jak ci sie nie podoba,ba w fife wogóle nie gram od paru lat bo ten realizm okraszony komentarzem wiadomo jakim też do mnie nie przemawia.Przykre że nie ma na chwile obecną dobrego symulatora piłki.