przecież jest nowy system obronny, teraz nie wystarczy robić preesingu samym strzałem i podaniem, wszystko jest w trybie treningu objaśnione, ale trzeba chcieć poćwiczyć, ale tak to jest jak gra się w fifke z asystami gdzie do gry wystarczaja strzałki i strzał.
Jedynym rozwiązaniem, żeby nie było fauli jest używanie pressingu drugim graczem tylko po to żeby pod biegł do przeciwnika i szybka zmiana na następnego, tak żeby nie atakował rywala, bo ciągle faule są. Natomiast stosując R2 można zostać wyklepanym niemiłosiernie, bo się za wolno poruszają gracze. System kolizji niestety kuleje i tyle.
Nie wiem w jakim celu podajesz przykład fify w której zmieniono system obrony o 180 stopni i jest jeszcze mniej intuicyjny niż w PEsie
I grając na domyślnych ustawieniach klawiszy można rozwalić ze złości pada, gdy po raz kolejny ktoś cię objedzie jak chce.
Niech konami w patchu 1.3 poprawi wychodzenie bramkarzy i strzaly (niech beda mocniejsze i lecialy bardziej po rogach) to bedzie super.
Myślę, że poprawa strzałów to nie jest kwestia patcha, tylko dużo poważniejsza ingerencja w kod gry i w tej edycji już tego nie zmienią.