Dział Ogólny > PES 2012

PES 2012 z nowym systemem kontroli zawodników.

(1/9) > >>

newsman:

Konami nie próżnuje i właśnie zaprezentowało nam dwa nowe filmiki z PES 2012. Prezentują one nowy system kontroli zawodników. Nowa opcja nazywa się Teammate Control.
 Dzięki niej po raz pierwszy w historii serii otrzymamy możliwość sterowania nie jednym, lecz dwoma zawodnikami. Opcja ta ma mieć znaczący wpływ na rozgrywkę. Dlaczego? Zobaczcie sami:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Jak widać będą do wyboru 2 opcje. W trybie z asystą, kontrolując naszego głównego gracza, w każdym momencie możemy przejąć kontrolę nad innym, poprzez przytrzymanie przycisku R3 i zwrócenie w jego kierunku prawej gałki analogowej. Jeżeli puścimy przycisk, będziemy mogli już swobodnie się nim poruszać , ale za jego ewentualne akcje odpowiadać będzie komputerowe AI. W trybie manulanym, sterowanie wygląda podobnie lecz  będziemy mieć dużo większą swobodę w kontrolowaniu naszego drugiego zawodnika.

Jak podoba wam się nowy system? To dobry kierunek w rozwoju serii PES? Zapraszam do dyskusji.

drunk:
kontroli piłki ? a nie zawodników, kolegów z drużyny ?

Martinso:
Pierwszy filmik który mi się naprawdę spodobał.. super to wygląda.. :)

es_sabbi:
Ta cała kontrola dodatkowymi zawodnikami to naprawdę świetny pomysł :) ale się nie dziwie, że KONAMI idzie właśnie w tę stronę. Zamiast robić nową grę od zera starają się dodawać coraz to nowsze elementy - dopieszczają grę.

Wogóle tegoroczne podejście KONAMI z tymi filmikami - szacun, że w końcu zaczynają się uczyć i dbać o nas graczy.

koras1996:
Widać, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Ciekawy jestem czy system strzałow bedzie poprawiony, bo nie za bardzo mi się podoba ten ktory jest w PES 2011. No i jedno z odwiecznych pytań: Co bedzie licencjonowane w nowiutkim PESie ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej