15 kolejka
2:0
Jesus Rueda 1:0 66'
Jorge Alonso (wolny) 2:0 80'
Na mecz z Celtą wyszedł bardzo okrojony skład ale wrócił po kontuzji Justo Villar i to dobra nowina dla fanów ekipy z Valladolid. Od początku dominował Real i pachniało bramką. Celta ograniczała się do szybkich kontr i raz mogła zdobyć gola ale w sytuacji sam na sam górą był Villar. W 66 minucie debiutujący Jesus Reuda wyłuskał piłkę od obrońcy, zbiegł do prawej strony i strzałem w długi róg otworzył wynik spotkania. Ciągła dominacja przyniosła jeszcze efekt w 80 minucie. Fantastycznym strzałem w okienko z rzutu wolnego popisał się Jorge Alonso ustalając wynik spotkania na 2:0. W tabeli już 17 punktów przewagi nad drugim zespołem.
Zapowiedź drugiego meczu ćwierćfinałowego w Copa del Rey
vs Już niedługo oczy fanów Realu Valladolid i Malagi zostaną zwrócone na Estadio Jose Zorilla gdzie zostanie rozegrany drugi mecz ćwierćfinałowy Copa del Rey. W pierwszym spotkaniu padł bezbramkowy remis i szykuje nam się świetne widowisko. Cześć graczy nie grało z Celtą i są wypoczęci. A co mówi przed meczem Cesar Farias?
Czeka nas szalenie trudne spotkanie, które musimy wygrać bo każdy bramkowy remis daję awans Maladze. Jesteśmy przygotowani na 120 minut i z pewnością powalczymy do utraty sił. Gdy zagramy na miarę naszych umiejętności możemy pokusić się o zwycięstwo.
Przewidywany skład Malagi