Mbokani został nowym kapitanem Millwall. Tak poinformowała oficjalna strona tego klubu. Przypomnijmy, że Mbokani ma 24 lata i nie dawno dołączył do klubu z AS Monaco za darmo. Kibice już go polubili z racji tego, że na boisku motywuje i ustawia wszystkich jak trzeba. Na opaskę zasłużył.
To prawda, że Mbokani został kapitanem ale ta opaska mu się należy. Jest nowy w klubie a już ma u wszystkich szacunek. Może to przez tą jego groźną twarz ? <śmiech> Jestem zadowolony z okresu przygotowawczego naszej drużyny. W sparingach zespoiliśmy się i myślę, że z całą pewnością powalczymy o awans a i w FA Cup chcemy się pokusić o niespodziankę. Jednak do tego długa droga bo sparing nie odda nam meczów o punkty i inne drużyny z pewnością są od nas lepiej zgrane ale czy zorganizowane? Hmm tego nie wiem, liga pokaże.
Kadra na obecny sezon
Terminarz na pierwszą rundę
1 kolejka - Millwall vs Leeds United
2 kolejka - Millwall vs Blackpool
3 kolejka - Millwall vs Cardiff
4 kolejka - West Ham vs Millwall
5 kolejka - Leicester vs Millwall
6 kolejka - Millwall vs Reading
FA Cup - Wolverhamton vs Millwall
7 kolejka - Millwall vs Watford
8 kolejka - Coventry vs Millwall
9 kolejka - Millwall vs Middlesbrough
10 kolejka - Doncaster vs Millwall
11 kolejka - Burnley vs Millwall
12 kolejka - Nottingham vs Millwall
13 kolejka - Millwall vs Derby County
14 kolejka - Birmingham vs Millwall
15 kolejka - Portsmouth - Millwall
16 kolejka - Millwall vs Barnsley
17 kolejka - Millwall vs Hull
Terminarz mamy bardzo dobry. Gramy prawie tyle samo spotkań u siebie jak i na wyjeździe. Dobrze, że na początku mamy trzy mecze u siebie bo może dzięki temu później będziemy grali lepiej. Podsumowując los był łaskawy i terminarz mi i piłkarzom bardzo odpowiada.