1 runda FA Cup
2:3 Benzema (Thiago) 0:1 16'
Airton 0:2 44'
Benzema 0:3 66'
Rooney 1:3 77'
Rooney 2:3 85' Redmond 90'+ Henry (Thiago), Riviere (Andre) 74', Dumitru (Benzema) 80' Piłkarz meczu: Benzema 7.5 - cały mecz świetnie grał i oddał dwa piękne strzały po których padły jego bramki.
Mecz z Manchesterem był rewanżem za ligę w którym to ekipa United zabrała punkty Millwall w ostatnich minutach. W tym spotkaniu już Czerwone Diabły nie miały nic do powiedzenia i zasłużenie przegrały choć dzielnie walczyły. W 16 minucie Benzema kropnął potężnie z okolic 25 metra i trafił idealnie w lewy róg bramki gospodarzy. Tuż przed przerwą zrobiło się 0:2 a to za sprawą Airtona, który świetnie wykorzystał błąd obrony Manchesteru. Ekipa z Manchesteru w ogóle nie wiedziała o co chodzi i za to została skarcona po raz trzeci w 66 minucie. Znów katem okazał się Benzema, który znów kropnął potężnie w sam róg ale tym razem wybrał sobie dla odmiany prawy i tak pogrążył United. Gospodarze jednak dzielnie walczyli i za sprawą Rooneya zmniejszyli straty do jednej bramki.
8 kolejka Premier League
2:0 Benzema (Dumitru) 1:0 13'
Benzema (Redmond) 2:0 16' Dumitru 17' Henry (Redmond) 68', Laird (N'Zonzi), Andre (Maazou) 80' Piłkarz meczu: Benzema 8.0 - kolejny świetny mecz Francuza, kolejny fantastyczny gol, brawo!
Arsenal, który grał w tym sezonie świetnie i wygrał wszystkie spotkania nie przestraszył Lwów. To raczej Kanonierzy przestraszyli się Millwall bo zagrali strasznie słabo. W 3 minuty losy meczu były przesądzone a to za sprawą Benzemy, który strzela jak z armaty i zdobywa bramki z okolic 25 metra. Pierwszy jego gol padł w 13 minucie, wtedy to pięknym lobem z 30 metra pokonał bramkarza Arsenalu otwierając wynik spotkania. W 16 minucie Redmond zagrał do niego a Francuz znów pięknym strzałem pokonał bramkarza Arsenalu tym samym nie dając szans gościom na dobry rezultat. Kanonierzy zagrali strasznie słabo i mogą się cieszyć, że przegrali tylko 2:0.
9 kolejka Premier League
1:0 Alex Sandro (N'Zonzi) 1:0 30' Henry (Redmond) 61', Riviere (Benzema) 71', Laird (Dumitru) 83' Piłkarz meczu: Alex Sandro 7.0 - bardzo dobrze grał z tyłu jak i z przodu. Strzelił zwycięskiego gola.
Mecz z Tottenhamem był grą do jednej bramki, bramki Kogutów, które zostały rozszarpane przez Lwy. Kolejne derby Londynu dla Millwall ale Neuer postarał się by załagodzić tą porażkę. Ciężko było zaskoczyć Niemca strzałem z nogi ale udało się z głowy. W 30 minucie Alex Sandro po dośrodkowaniu z rzutu rożnego N'Zonzi skierował piłkę do siatki dając radość fanom Millwall. Mimo wielu okazji do podwyższenia wyniku piłka nie chciała wpaść do siatki.
10 kolejka Premier League
1:0 Torres 1:0 34' Constant (Redmond), Riviere (Benzema) 72' Piłkarz meczu: Maazou 7.5 - grał dobrze ale co mu po tym wyróżnieniu?
Chelsea pewnie zagrała swój najgorszy mecz w sezonie ale i tak wygrała. Torresowi wyszedł jeden strzał ale ten strzał dał im trzy punkty. Millwall byli lepsi przez 89 minut ale sędzia nie podyktował dwóch karnych za chamskie i ewidentne faule w polu karnym. Ale to nie wszystko bo Chelsea ratował z trzy razy słupek i dwa razy poprzeczka. The Blues nie zagrali nic ale mieli szczęście, trudno.
No cóż mieli ogromne szczęścia i sędzia mylił się na ich korzyść. Nie chcę jednak drążyć tego tematu, przegraliśmy no szkoda ale nie będę zwalał winy na sędziów. Będziemy mieli okazję w FA Cup im się zrewanżować. - Maazou.
3 kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów
0:1 Andre 0:1 78' Alex Sandro 24' Sorensen 90'+ Andre (Benzema), Redmond (Benzema) 72' Piłkarze meczu: Maazou & Andre 7.5 - ten pierwszy szarpał tak jak zawsze a ten drugi wszedł z ławki i strzelił gola.
Mecz z Milanem był ciekawym meczem chociaż ekipa z Włoch nie zagrażała poważnie bramce Razaka ale ich gra nie była zła. Tempo meczu też było znośne bo dyktowali je piłkarze Cesara Fariasa. Dużo strzałów leciało w kierunku bramki Amelii ale większość nad albo obok. Bramka padła dopiero po tym jak na boisku zameldował się Andre. W 77 minucie to właśnie Brazylijczyk zapewnił trzy punkty Lwom dobijając do pustej bramki strzał Maazou. W doliczonym czasie gry Sorensen spóźnił się wślizgiem i dostał czerwoną kartkę ale czy była ona słuszna? Tego nie jestem do końca pewien.
Ciesze się z tej ważnej bramki dla nas. Ale bardziej cieszy mnie fakt, że Cesar Farias daje pograć każdemu napastnikowi a i na innych pozycjach też wygląda to dobrze. Raz wejdę z ławki raz zagram od początku, bardzo mi się to podoba jak i innym graczom również. Obawiałem się, że nasz atak przez sezon będzie wyglądać tak Maazou i Benzema. Na szczęście trener jest fachowcem i wie co robi. - Andre.
Za komentarze odwdzięczę się później bo pisanie postu trochę zeszło
.