Dzisiaj poznaliśmy liste zawodników którzy zostali powołani na towarzyski mecz z Danią który odbędzie sie 24.01 .Do kadry powrócił Roger oraz Boruc który za Smudy nie grywał.Wczoraj z asystentem selekcjonera EdinemDzeko miał okaze rozmawiac nasz redaktor.Witam.Jak to sie stało ze dostał pan posade asystenta selekcjonera?Sam nie wiem (śmiech). Trudno mi jest odpowiedzieć na to pytanie. Raczej trzeba zapytać o to selekcjonera. Może przekonała go moja koncepcja wybrania i ustawienia składu.
Czy ma pan juz na oku konkretnych zawodników do reprezentacji??Mam kilku kandydatów z polskiej ekstraklasy, choć w tej chwili nie będę wyjawiał nazwisk.
Pierwszy mecz nasza reprezentacja zagra z Danią .Czy macie juz pomysł na ten mecz?Dania to bardzo silna drużyna i będziemy chcieli wykorzystać swoje szanse na zdobycie bramek w skutecznych kontratakach.
Chcemy sprawdzić w tym meczu kilku piłkarzy. Okaże się czy powinni dostać powołanie na mecze eliminacyjne.
Przechodząc do ligi,Cracovia ostatnio chwyciła wiatr w żagle i jest na 7 miejscu.Czy mysli pan że stac was na więcej?Mam nadzieje, że nie był to chwilowy zryw i dalej będziemy grać dobrze i skutecznie. Ważne, że nie tracimy już tak wielu bramek. Przegrywamy mecze z takimi firmami jak Legia i Lechia minimalnie po walce 0:1. Ostatnio nawet wygraliśmy z mocną Jagą 3:0 . Chciałbym w tym sezonie zająć pozycję w granicach 9-12 i zapewnić sobie spokojne utrzymanie troszkę wcześniej niż w ostatnich kolejkach. Czy stać nas na więcej tego nie wiem myślę, że sprawimy jeszcze nie jedną niespodziankę w meczach z mocniejszym rywalem.
W następnej kolejce do będziecie gościc słabo spisującego sie w tym sezonie Lecha.Czy ma pan jakąs specjalna taktyke na mistrza Polski??Mimo słabszego początku sezonu to Lech Poznań nadal będzie faworytem tego spotkania i ucieszy nas każdy punkt wywalczony w meczu z aktualnym Mistrzem Polski.
"O to mi chodziło,myśle że wkoncu znalazłem konkrętną osobę na managera mojej drużyny w którą zainwestowałem mnustwo pieniędzy" Tak wypowiadał sie nie dawno właściciel Poloni o managerze który ozywił warszawską Polonie .Drużyna która przez ostatnie lata zawodziła,błąkając sie w środku tabeli ,teraz jest pierwsza w lidze i wygrywa mecz za meczem.Z trenerem Majstrem rozmawiał nasz dziennikarz Olaf Nowak.Witam, i gratuluje dotychczasowych wyników,czy spodziewał sie pan tego ze będziecie na pierwszym miejscu??Dziękuje. Trochę jestem zaskoczony tak dobrą formą mojego zespołu, bo moja formacja obronna nie jest jeszcze ułożona perfekcyjnie, a póki co układa się nam gra bardzo dobrze i dzięki tej świetnej grze w ostatnich kolejkach objęliśmy prowadzenie w lidze.
Wiadomo ze Józef Wojciechowski nie nalezy do cierpliwych włascicieli,czuje pan presje ??Nie odczuwam jakiejkolwiek presji. Nasza gra jest zadowalająca więc nie mam powodów do stresu. Wiem co mam robić i póki co wykonuję to dobrze.
Po derbach rządzicie w Warszawie,ma pan już w planach jakies wzmocnienia w zimowym okienku??Zwycięstwo z Legią było bardzo ważnym zwycięstwem dzięki temu pokazaliśmy, że w tym sezonie będziemy mocni i liczyli się w walce o mistrzostwo. Jeżeli chodzi o wzmocnienia, to szykuje parę transferów, za pewne będą to obrońcy, ale nie wykluczam także kupna jakiegoś ofensywnego gracza.
Można usłyszec w mediach że złosliwi eksperci uwazaja ze przyszedł pan na gotowe.Druzyna budowana przez pare sezonów,bogaty własciciel ,nic tylko zdobyc mistrzostwo,zgadza sie panz tym twierdzeniem??Jeżeli ja przyszedłem na gotowe, to trener Wisły jest w takiej samej sytuacji, bo doprowadziłem ten klub do perfekcyjnej kadry oraz utrzymując wysoki budżet. Tutaj w Polonii zbyt dużego budżetu nie dostałem na początek i musiałem pozyskać zawodników za nie wielką cenę. Więc niech ci dziennikarze najpierw spojrzą jak ustawiłem Wisłę, a nie wygadują się absurdalne rzeczy.
Vahirua mimo podeszłego jak na piłkarza wieku strzela "na zawołanie", co sprawiło ze zdecydował sie pan ściągnąc go na konwiktorską?Obserwowałem tego zawodnika już gdy byłem w Wiśle. Potrzebowałem doświadczonego napastnika, który mógłby pomóc w strzelaniu bramek Wood'owi i póki co wykonuje to doskonale. Mam nadzieję, że zagra jeszcze dwa dobre sezony, a wtedy będzie mógł odejść na zasłużoną emeryturę.