Prawda jest taka, że zagranie z trójkątem działa bardzo koślawo, np. po takich czynnościach jak: seria trików, zwodów, po kontrolowaniu drugim analogiem innego zawodnika, wtedy zagranie na dobieg górą nie wychodzi za dobrze.
Nie tak koślawo, trzeba po prostu wyczuć niezły moment, odpowiednią siłę. Po serii zwodów, kręciołków wokół własnej osi na pełnym sprincie podania w realiach wyglądają całkiem podobnie, są często niecelne i niedokładne. Za to plus dla Konami.Co do Twojego problemu RVN - to Pass Assistance (te kreski) - decydują o tym jak komp nam pomaga przy zwykłym podaniu. Zupełnie jak w fifie. Wszystko jest do wyuczenia, czasem fakt że piłka nie wędruje tam gdzie byśmy chcieli ale w tym Pesie przynajmniej przeciwnik jakoś reaguje na piłkę z trójkąta, nie tak jak w poprzednim gdzie można było takim podaniem oszukać całą obronę.
Tylko wiesz, te ustawienia manualne nie są dla mnie najlepszym rozwiązaniem, i nie chodzi mi o trudność rozgrywania piłki, a o jej automatyczne posłanie do zawodnika. Nie zawsze to wychodzi, bo nawet proste podanie trudno jest posłać do adresata np. na skrzydłowego. Szkoda bo wydaje mi się, że te zagrania z trójkątem trochę spieprzy** za przeproszeniem i wygląda mi na rzecz nie dokończoną, tak jak to było z markowaniem strzałów w pesie 2010...
Mam pomysł kolego, a może jeśli lepiej Tobie sie gra na "pomocach konami" to przy podaniu włączaj R1 żeby dany zawodnik przepuszczał piłkę. Wtedy nie będzie dochodzić do najbliższego tyle że będziesz rawdopodobnie mocniej musiał to podanie generować. Taka sugestia tylko. Tylko nie wiem jak to ma się do górnych piłek bo ja gram bez "pomocy" i spokojnie sobie z tym podaniem radzę.
Czy ktos wie jak biegac z pila wysuwajac ja przed siebie? w 11 bylo to bodajze R1 + R2 + kursor 45 stopni (od kierunku biegu). Tutaj w 12 za cholere nie moge wyposcic pilki przed siebie. To z 11 nie dziala albo cos zle robie nie wiem.
Hmmm... ale to działa w PES 2012
No nie wiem... Zauwazylem ze jak komputer wypuszcza czasami pilke to wypuszcza ja przed siebie na pare metrow (bardziej niz w 11) w 12 kiedy uzywam R1+R2+45 to owszem biegnie i wypuszcza ale slabiutko. Jak wypuscic ja "konkretnie" na czyste pole przed soba? wie ktos? Byc moze sluzy do tego wspomniane R1+R2+45 a ja robie to w zlym momencie?
szybciutko 2x przycisk biegu
Czy ma ktos problem z obrazem?u mnie wystepuje cos takiego jak przycinki,sa dosc male ale sa i mi ciezko grac bo przeszkadzaja mi te skoki,nie jest to duze ale cos sie dzieje nie tak,komp jest dobry...ogarnia ktos cos takiego?
Są tu przecież kumiaci z angielskiego to może co nie co przetłumacza innym kolegom. Sam się znam na angielskim jak Tupolew na lądowaniu :/
To chyba szybki bieg z piłką bo generalnie ( nie wiem jak jest w 12) trzymając R1 wciskało się R2+gałka kierunku po wybranym skosie i wtedy taki mały pesowski dzikus szarżował na lewo skos czy prawo skos.
Mowisz i masz nie jestem pewny tylko tego "Zrywanego biegu" jak ktos ma lepsza propozycje to poprawie.Dokladnie tak to hulalo w 11. W 12 nie moge obudzic w nich dzikusa... Jeszcze pocwicze z "szybko 2x przycisk biegu"
Sprawdź w ustawieniach czy masz włączony Vsync