Dział Ogólny > PES 2012
Nowości w pes 2012 , jak ich używać ?
r.a.j.a.n:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEMam jeszcze problem odnośnie zmiany taktyki, mianowicie, jeśli:
- ustawie kontrole nad zawodnikiem na krzyżak i lewy analog, wtedy nie mam jak zmieniać taktyki, ale mogę zmieniać tą 5 stopniową skalę atak/defensywa
- ustawię sam analog, wtedy mogę tylko zmieniać taktykę krzyżakiem, ale nie mogę zmieniać tej 5-stopniowej skali atak/defensywa...
- ustawię sam krzyżak, mogę zmieniać taktykę lewym analogiem, ale nie mogę zmieniać tej 5-stopniowej skali atak/defensywa
--- Koniec cytatu ---
Jak masz kontrolę zawodnika ustawioną na LS+KRZYŻAK to strategię masz pod SELECT + { A, X, Y}
a taktyki pod SELECT + B
REJESTRACJA lub LOGOWANIEponadto chciałem jeszcze zapytać, czy da się tak jak w poprzednim pesie dostawiać ludzi do muru ?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli dobrze pamiętam to LT dostawienie piłkarza do lewej strony muru, RT do prawej strony muru
mazitbg:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJak masz kontrolę zawodnika ustawioną na LS+KRZYŻAK to strategię masz pod SELECT + { A, X, Y}
a taktyki pod SELECT + B
Jeśli dobrze pamiętam to LT dostawienie piłkarza do lewej strony muru, RT do prawej strony muru
--- Koniec cytatu ---
Dzięki, działa ;) Już obczaiłem też ,że bramkarzem opuszcza się piłkę na murawę L1 + R1
Gregor123421:
Działa , jednak tylko nie kiedy ;] Czasem wyceluje a nie biegnie. I jak wyceluje i wcisne to muszę trzymac gałke wciśnieta czy mogę puścić ?
Aha, mam pytanie jak grać w Pes 2012 , chodzi mi o to że np. w Pesie 2011 to conajmniej 80% graczy żeby stworzyć akcje uzywało LB+A i to chyba był najlepszy sposób na proste stworzenie akcji bramkowej jednak ten patent juz nie działa tak świetnie w pes 12 , jak najłatwiej przeprowadzić akcje bramkową?
akuz:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEDziała , jednak tylko nie kiedy ;] Czasem wyceluje a nie biegnie. I jak wyceluje i wcisne to muszę trzymac gałke wciśnieta czy mogę puścić ?
--- Koniec cytatu ---
Trenuj, wydaje mi sie poki co ze galke mozna puscic ale trzeba ja ruszac bo inaczej stracisz panowanie nad drugim zawodnikiem.
--- Cytuj ---Aha, mam pytanie jak grać w Pes 2012 , chodzi mi o to że np. w Pesie 2011 to conajmniej 80% graczy żeby stworzyć akcje uzywało LB+A i to chyba był najlepszy sposób na proste stworzenie akcji bramkowej jednak ten patent juz nie działa tak świetnie w pes 12 , jak najłatwiej przeprowadzić akcje bramkową?
--- Koniec cytatu ---
Faktycznie LB+A juz nie jest tak skuteczne. Ja teraz oprocz tego staram sie opanowac teammate controls, poki co assisted a nie manual. W sumie przypomina to rozbudowana wersje LB+A, gdyz wybierasz drugiego zawodnika ktory ma biec do przodu i mozesz mu czasami podac swietne zagranie prostopadle otwierajace droge do bramki. Udalo mi sie juz kilka bramek strzelic w ten sposob na top player, oczywiscie gram na ogolnej kontroli zmiany semi assisted(manual jest wedlug mnie zbytnio obciazajace uwage samym klikaniem LB ktore w gruncie rzeczy jest bez sensu i tylko odciaga uwage od budowania akcji, a w przypadku zbyt poznego klikniecia LB kontrole przejmuje komputer i sam za nas rozgrywa wiec to troche debilizm, wole jak mi automatycznie przelacza na zawodnika do ktorego podaje; inaczej sprawa wyglada w obronie - tutaj wole sam wybierac kim chce sie bronic) i pass support obowiazkowo na 0.
Gregor123421:
A semi-assisted co to znaczy ?
Jutro mi dojdzie nowy pad to napisze jak mi ten teammate control będzie wychodził ;]
Nawigacja
[#] Następna strona