Niestety przeszukałem chyba wszystko co się dało w edit a w edycji zawodnika nie mam czegoś takiego jak klub.
Ściągasz to:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIETym edytorem możesz zrobić praktycznie wszystko.
1) Znajdź folder z zapisem gry. Zazwyczaj jest w "Moich dokumentach":
Documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2012\save
Zrób kopię pliku "EDIT.bin" (jeśli coś się zepsuje, po prostu przywróć skopiowany plik).
Rozpakuj "PES_2012_Editor_v1.2.zip" (czyli ściągnięty edytor). Najpierw włącz "decrypt.exe". Przeciągnij plik "EDIT.bin" na kwadrat z otwartą kłódką (DECRYPT), dzięki czemu odszyfrujesz plik. Teraz uruchom "editor.exe" (jesli nie będzie chciał się otworzyć prawidłowo, to kliknij na nim prawym przyciskiem i z listy wybierz "Uruchom jako administrator". Z listwy na górze wybierasz File/Open i szukasz odszyfrowanego pliku "EDIT.bin". Po załadowaniu powinna pokazać się lista z piłkarzami w oknie po lewej i zespoły w dwóch następnych oknach.
Z listy rozwijanej pierwszego okna wybierasz "Free Agents" i szukasz swojego piłkarza. W oknie na dole możesz wpisać pierwsze litery nazwiska, wtedy przefiltruje graczy i łatwiej będzie szukać. Możesz też kliknąć na samym dole przycisk AZ, wtedy posortuje graczy alfabetycznie. Kiedy znajdziesz piłkarza, przechodzisz na jedno z okien z zespołem i z rozwijanej listy wybierasz odpowiedni team. Przeciągasz piłkarza z listy graczy na listę graczy w zespole (nie może ich być więcej niż 32).
Teraz na górze ponownie klikasz File i wybierasz Save.
Gotowe.