Autor Wątek: Statystki z FIFY 12  (Przeczytany 12540 razy)

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
Statystki z FIFY 12
« dnia: Listopad 06, 2011, 13:25:28 »
Wiem, że admini będą oburzeni, z pewnością, ale mam nadzieję, że jest to fajny pomysł. Ostatnio wróciłem do PES-a i gram w najnowszą wersję i jestem zaniepokojony statystykami zawodników. Są niedopracowane i w nie których przypadkach albo zawyżone albo zaniżone. Grając wcześniej FIFĘ zauważyłem, że są tam świetnie dobrane overalle jak i statystki dla graczy. I mam pytanie do was - czy ktoś wpadł na pomysł, aby wklepać umiejętności z FIFY do PESA? Myślę, że to umiliłoby grę, a statystyki zawodników w PES-ie były by w końcu realistyczne.

PS. Wiem, że są inne nazwy tych wszystkich statystyk, ale przecież w obu grach są odpowiedniki, więc myślę, że jest to możliwe.

EDIT: Widzę, że dość spora liczba osób wchodzi do tematu, więc proszę o odpowiedzi - jak to wam się podoba itd.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 14:59:20 wysłana przez smolarek222 »

Offline Matyz

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 29.07.2011r.
  • Real Madryt 4ever!
    • http://forum.pesleague.pl
Odp: Statystki z FIFY 12
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2011, 15:43:23 »
Nie pamiętam dokładnie jak jest w fifie ale tam chyba jest max stat do 90 lub 99, a w Pesie masz 109.
Wiec różnica będzie...Jeśli chcesz aktualizować swoje staty to wejdź tutaj REJESTRACJA lub LOGOWANIE 
Ja z tego korzystam.

Pozdrawiam.
"Hala Madrid! A triunfar en buena lid, defendiendo tu color "

Offline SZTUKA

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 27.11.2010r.
  • Ten Zły
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2011, 15:52:37 »
Też mi nie pasują te statystyki .
Ruszam w swoją stronę wszystko ma być załatwione
konsekwentnie właśnie dlatego jest dziś tak pięknie
w ciągłym pędzie,wciąż biegnę wiem,że coś z tego będzie

===Korona Kielce===

Offline diego333

• Trener
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2011, 16:21:23 »
To prawda przykładowo zawodnik grający na pozycji cofniętego napastnika ma overall 80 (to jest główna pozycja) a jak ustawie go przykładowo na Skrzydle to ma 81 więc to nie możliwe aby grał lepiej na skrzydle niż na swojej nominalnej pozycji.

PSD także zawyża trochę statystyki.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2011, 16:42:38 wysłana przez diego333 »

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2011, 16:31:35 »
Dla mnie świetny pomysł by zrobić taki EDIT dopasowany do PESEdit Patch lub Fire Patch. ;)

EDIT: Mi też nie odpowiadają staty z PES'a i korzystam z strony PSD, ale tam raz pamiętam, że Robben miał 97, Neur 95 w PES 2011 ;) :D
" border="0

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2011, 18:02:25 »
Znam stronę PSD, ale myślę, że statystki z FIFY są bardziej realistyczne, z tej strony są na pewno takie bardziej PES-owe, czyli najlepsi gracze to po najlepiej 100, a słabsi to od razu 75 albo 74. Jest to dużo roboty, ale myślę, że umiliło by to rozgrywkę. Tylko teraz trzeba poszukać kogoś kto podjął by się takiej pracy, bo jest ona na pewno czasochłonna.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2011, 18:05:25 »
Ja mogę dać screeny overalli dla wszystkich drużyn w Fifie 12 po najnowszej aktualizacji

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2011, 18:07:57 »
Ja mogę dać screeny overalli dla wszystkich drużyn w Fifie 12 po najnowszej aktualizacji

Jeżeli ktoś nawet podjął by się takiej roboty, to i tak overalle na nic mu się nie przydadzą, bo samych overalli się nie da ustawić, potrzeba wszystkich statystyk.

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 06, 2011, 18:12:03 »
Jeżeli ktoś nawet podjął by się takiej roboty, to i tak overalle na nic mu się nie przydadzą, bo samych overalli się nie da ustawić, potrzeba wszystkich statystyk.
Ale nie chodzi o Overalle, ale o to by były dobrze dobrane umiejętności.

Ja mogę to zrobić ;)

Będzie dobre do mojego patcha, czy wolicie do PESEdit Patch?
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 06, 2011, 18:35:23 »
Co do tych statsów z Fify to rzeczywiście są super brak tam głupiego i podstawowego atutu jakim jest PODANIE no chyba że sie myle wczoraj grałem u ziomka i tam dopiero zjechali niektórych zawodników szczególnie z Realu popatrzcie mi na Higuaina i powiedzcie czy to jest dobrze zrobione
" border="0" border="0

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 06, 2011, 22:28:06 »
Co do tych statsów z Fify to rzeczywiście są super brak tam głupiego i podstawowego atutu jakim jest PODANIE no chyba że sie myle wczoraj grałem u ziomka i tam dopiero zjechali niektórych zawodników szczególnie z Realu popatrzcie mi na Higuaina i powiedzcie czy to jest dobrze zrobione

lepszy Higuain z 84 (?, jeżeli dobrze pamiętam) niż Messi z 98, czy Chiellini z 89.

A do panów wyżej to nie rozumiecie o co mi chodzi - overalle to podsumowanie umiejętności zawodników (to co się pojawia przy zawodniku, np. 98, 75, 89), a umiejętności to są wszystkie po kolei (typu podanie, strzał, dośrodkowania itd.).

Ja napisałem, że overalle wam nic nie dadzą, a ty marcin11 mi wyskakujesz, że chodzi o umiejętności. :D

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 06, 2011, 22:40:15 »
Pomysł mi się podoba.
Overalle w pesie, także mi nie pasują.. W Fifie jest bardzo dobrze dobrane, nie zaniżone, ani nie zawyżone.
Jak patrze na niektórych piłkarzy w grze od KONAMI, to błagam! Albo ostro za niskie, albo za wysokie.

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 07, 2011, 14:23:14 »
Będzie dobre do mojego patcha, czy wolicie do PESEdit Patch?

Zrób dla Fire Patch jak już będziesz robił. A później najwyżej do PESEdit, bo one są najpopularniejsze. To by było najlepsze rozwiązanie.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 07, 2011, 17:25:04 »
lepszy Higuain z 84 (?, jeżeli dobrze pamiętam) niż Messi z 98, czy Chiellini z 89.
A do panów wyżej to nie rozumiecie o co mi chodzi - overalle to podsumowanie umiejętności zawodników (to co się pojawia przy zawodniku, np. 98, 75, 89), a umiejętności to są wszystkie po kolei (typu podanie, strzał, dośrodkowania itd.).
No własnie mi chodzi o niektóre zjechane umiejętności a nie ogólną notę
Pomysł mi się podoba.
Overalle w pesie, także mi nie pasują.. W Fifie jest bardzo dobrze dobrane, nie zaniżone, ani nie zawyżone.
Jak patrze na niektórych piłkarzy w grze od KONAMI, to błagam! Albo ostro za niskie, albo za wysokie.
A widziałeś te w Fifie - no to popatrz jeżeli Valencia którego powinieneś dobrze znać ma w grze od EA "Równowagę" na 65 rzeczywiście bdb obrana umiejętność szczególnie dla gościa który wygląda jakby codziennie pakował na siłce to samo Tevez, ale za to Messi posiada 95 czyli prawie coś jak Drogba ;) No ale overale są ważniejsze..
I mam pytanie do was - czy ktoś wpadł na pomysł, aby wklepać umiejętności z FIFY do PESA? Myślę, że to umiliłoby grę, a statystyki zawodników w PES-ie były by w końcu realistyczne.
PS. Wiem, że są inne nazwy tych wszystkich statystyk, ale przecież w obu grach są odpowiedniki, więc myślę, że jest to możliwe.
No i jak to byś zrobił jak już mówiłem min. brak w Fifie podstawowej umiejętności "Krótkie Podania" w takim przypadku co zostawisz te oryginalne z Pesa przecież tam są źle dobrane..
" border="0" border="0

Offline blackout.

• Autor wątku
    • blackout. - fanpage
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 07, 2011, 19:46:16 »
@up, powiem tak - jeżeli chce ktoś robić to niech robi. Wymyśliłem taki pomysł, który moim zdaniem jest dobry. Jak się nie podoba, albo komuś nie chce się go robić - spoko. A jeżeli komuś chce się robić i ma chęci to proszę bardzo, droga wolna, chętnie zobaczyłbym w końcu realne overalle w PES-ie.

Offline MR87

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 18.08.2011r.
  • "...I never strike first, only in defence..."
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 07, 2011, 19:52:48 »
Ja też uważam, że PES popsuł i to bardzo te statsy ;) Mój pomysł jest taki. Każdy zrobi kilka druzyn z statsami od Fify, a jak wyjdzie edytor od wild@ to zexportuje tylko graczy i udostępni w necie, a potem każdy sobie ściągnie i wgra ;) Najlepsze rozwiązanie ;)

Offline Warmlotek1

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 15.01.2010r.
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 08, 2011, 11:49:32 »
popieram. Staty pesa sa z dupy(przepraszam za słownictwo ale taka prawda). Zaproponuj lewemu do pesleague patch może przyda sie mu takowa pomoc:).

W Fifie calkiem nieźle sa zbalansowane statystyki wiec popieram by przerzucic je z niej a nie z pesdatabase.

Offline Franek1234321

• IV - ligowiec
  • Na forum od: 02.08.2009r.
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 08, 2011, 13:16:06 »
ja od dłuższego czasu robię statystyki do PES'a ale nie biorę ich z FIFY tylko na podstawie ich aktualnej ceny rynkowej i muszę powiedzieć że wygląda to o niebo lepiej, bo są w końcu normalne staty. zrobiłem już tak około 70 % klubów, także jeśli ktoś były później chętny to mogę wrzucić.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 08, 2011, 15:51:16 »
A widziałeś te w Fifie - no to popatrz jeżeli Valencia którego powinieneś dobrze znać ma w grze od EA "Równowagę" na 65 rzeczywiście bdb obrana umiejętność szczególnie dla gościa który wygląda jakby codziennie pakował na siłce to samo Tevez, ale za to Messi posiada 95 czyli prawie coś jak Drogba ;)
I po co ta napinka? To moja opinia, i jej będę się trzymał.
I tak mam to samo zdanie, PES ma staty o kant du**, w FIFIE są bardziej realistyczny, i chętnie zagrałbym na nich.
Wszystkim się podoba, tylko nie tobie, ale nie będę się czepiał. Jest demokracja.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 08, 2011, 16:15:37 »
ale napinka mi to lotto ciekawy jestem czy Ty w ogóle widziałeś grę Fifa na oczy czy tylko znowu musisz się gdzieś udzielić jak Ci zadaje pytanie to odp. - przecież tak dobrze znasz się na piłce i zapewne grę zawodników ze swojej drużyny powinienes znac. aa ilu widziałeś zawodników w Fifie 2,3 :D wiesz że nawet zdj. dodali... :D?
" border="0" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 08, 2011, 16:15:37 »