Dział Ogólny > PES 2012
Konami: „EA manipuluje statystykami sprzedaży FIFA 12”
newsman:
Na pewno wielu z was pamięta nagłośnione w mediach samochwalstwo Electronic Arts, które ogłosiło, iż FIFA 12 sprzedała się aż 25x lepiej niż najnowsza odsłona Pro Evolution Soccer.
Jon Murphy, szef ekipy odpowiedzialnej za rozwój PESa, w rozmowie z Eurogamerem stwierdził, że dane o sprzedaży FIFY 12 są „manipulacją”. Jak mówi:
"Przyznaję, na przestrzeni ostatnich lat utraciliśmy fotel piłkarskiego lidera w branży elektronicznej rozrywki. Szczególnie widoczne jest to w Wielkiej Brytanii. Jednak statystyki przedstawione przez Electronic Arts absolutnie nie dają nam pełnego oglądu na to, jak wygląda sprzedaż obu tytułów. Myślę, że doszło tutaj do manipulacji statystyk sprzedaży przez nienagannie ubranych panów w krawatach z logo Electronic Arts. (...) Co więcej, nie zgodzę się z tezą, iż aktualnie seria PES broni się przed FIFĄ. Powiem więcej, jestem przekonany, że w aspekcie jakości i innowacji jesteśmy aktualnie w ataku! Miejmy tylko nadzieję, że podąży za tym sprzedaż..."
Mamy więc kolejną aferę związaną brudnym biznesem EA-producentem Fify 12 . Czy naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma możliwości rywalizacji na uczciwych zasadach fair play?
Jakie jest wasze zdanie? Zapraszam do komentowania.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
adam128:
i tak fifa12 jest the best gram w pes12 bo słaby komputer mam
F.C B.a.r.c.e.l.o.n.a:
Od dawna producenci Fify robili takie chamskie zagrywki, gdyby nie to to w wynikach sprzedaży Fifa sprzedąła by sie 2-3 razy lepiej a nie 25 razy bo to śmieszne. Fifa wygrywa marketingiem, jesli PES podobnie by sie reklamował to sprzedaż była by porównywalna.
frogas12:
powiem tak jestem fanem pesa od dawna..ale te 12 co teraz wyszly niestety ale fifa jest lepsza choc z pesa i tak nigdy nie zrezygnuje..
PortoFan:
mnie to tam nie obchodzi
gram nie ze względu na sprzedaż, a obie gry są super :)
Nawigacja
[#] Następna strona