Trener Valencii został wybrany najlepszym trenerem sezonu, pokonując m. in Guardiolę, Villasa-Boasa, czy też Antonio Conte oraz Jose Mourinho! Polak zebrał 86 punktów, Guardiola 82, Villas-Boas oraz Jose Mourinho równo po 81, Antonio Conte 71.
Dosyć niedawno prasa spekulowała, nad zainteresowaniem Manchesteru City osobą trenera Valencii. Oto co na to powiedział sam "winowajca" tych plotek.
"
Nie odejdę z Valencii. Chyba, że mnie wyleją. [śmiech] Jest jeszcze dużo pracy. Moim celem jest wygranie w ciągu jednego roku wszystkiego co się da. Być może kiedyś, gdy już osiągnę w drużynie Nietoperzy wszystko, odejdę. Póki co jestem tu, i wiąże z Valencią kilka najbliższych lat. I nigdzie się stąd nie ruszam.WIELKI TRANSFER NA MESTALLADrużynę Valencii w tym okienku transferowym zasilił teraz już były zawodnik Realu Madryt. Karim Benzema. Francuz z powodu świetnej formy Higuaina przez większość sezonu wchodził z ławki. W drużynie Nietoperzy, ma grać pierwsze skrzypce wraz z Roberto Soldado. Karim wyraził chęć odejścia z Realu i obie strony dopięły transfer.
Kwota transferu : 36+6 mln euro
Zarobki : 8mln euro ( najwięcej z całej drużyny Valencii. Drugi pod tym względem jest Ever Banega, bo aż 5,6mln euro )
Długość kontraktu : 3 lata
Konferencja prasowa
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE"
Nie zdziwiłem się, gdy ujrzałem pełny stadion. W Valencii dawno nie było tak wielkiego transferu. Tegoroczne sukcesy pozwoliły takiego transferu dokonać. Benzema i Soldado to będzie atak marzeń. Postrach każdej defensywy. - trener
Benzema: "
To wspaniałe być tutaj. Ja w przeciwieństwie do trenera, nie spodziewałem się takiego przywitania. [śmiech] To było coś wspaniałego. Valencia to drużyna, która od kilku lat próbuje zdetronizować wielką dwójkę. W minionym już sezonie po części się to udało. Jednak teraz liczymy, że możemy wygrać wszystko. Razem nam się może udać. Amunt Valencia! Prezentacja zawodnika :
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEFani w internecie o transferze ( spodobało mi się w innych karierach takie coś, hehe )amuntvcf: świetnie, że go sprowadziliśmy, tylko troche za dużo jak na niego, 42 mln. Ale i tak super, bo obok Soldado będzie karcił wszystkich! Amunt VCF
REALista: Benzema jest słaby, nie wierze, że Valencia dała go sobie wcisnąć. Dla nas to dobrze, bo 42 mln euro w kieszeni i jeszcze Higuaina mamy
jatutylkosprzatam: REALista wyjdź i płacz nad Waszym 3 miejscem w lidze. Świetny transfer! Amunt Valencia
1996karol: Super! Moje sny się spełniły!
vcfmistrze No to teraz idziemy po mistrza! Dalej Benzema! Amunt Valencia!
wojtek08: Kogoś tu boli, że zajęliśmy ich miejsce w lidze i zabraliśmy im napastnika. Benzema to klasa. Świetny ruch!
Przyszli także...Toni - prawy obrońca. Awans z drużyny rezerw
Ivić - ofensywny pomocnik. Awans z drużyny rezerw
Palmieri - środkowy obrońca. Awans z drużyny rezerw
De Kaam - młody, 17 letni obrońca. Sprowadzony z jakichś ogórków za 3mln euro.
Piatti - powrót z wypożyczenia.
Odeszli...Mehmet Topal - wygaśnięcie kontraktu
Dealbert - sprzedany
Barragan - sprzedany
Rami - wygaśnięcie kontraktu. Strony nie doszły do porozumienia
Feghouli - chęć odejścia - sprzedany.
Kadra na sezon 2013/14