Autor Wątek: KKS Lech Poznań by TheKrzychu |Mecz ze Śląskiem| Nowy pomocnik!  (Przeczytany 27959 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Tak na wstępie... Nie jestem zagorzałym kibicem polskich klubów. Kiedyś kibicowałem Wiślakom kiedy to jeszcze w ataku grali Frankowski - Żurawski, ale już wtedy to Liverpool był moim klubem numer jeden, i na zawsze pozostanie w mym sercu. Obecna kadra Wisły jest beznadziejna, niedługo będzie mogła się nazywać Wisła Kraków & Reszta Świata. Smutne  :'( nevermind.
W tym i poprzednich 2-óchsezonach obserwowałem mecze Lecha Poznań i Lechii Gdańsk. Jakoś tak oba kluby przyciągnęły moją uwagę. Zaczynam karierę Lechem , jak mi nie pójdzie to spróbuję Lechią,
albo powrócę do Hansy Rostock. Chcecie chyba abym do Hansy kiedykolwiek powrócił prawda?

A i nie uznaje zasady koment za koment. Komentuje tylko te kariery, które mi się spodobają pod względem estetyki i treści.

Gra: Pro Evolution Soccer 2012
Patch: T-MOBILE EKSTRAKLASA MOD 2012
Poziom: Professional / Top Player

Pełna nazwa: Kolejowy Klub Sportowy Lech Poznań
Przydomek: Kolejorz, Duma Wielkopolski, Poznańska Lokomotywa
Barwy: niebiesko - białe
Data założenia: 19 marca 1922
Stadion: Miejski w Poznaniu

Obecna kadra:
(będzie aktualizowana)

Bramkarze:
1. Gerard Bieszczad, 27. Krzysztof Kotorowski, 30. Jasmin Burić, 33. Aleksander Wandzel

Obrońcy:
2. Marciano Bruma, 3. Ivan Djurdević, 5. Manuel Arboleda, 20. Hubert Wołąkiewicz, 22. Grzegorz Wojtkowiak (c), 23. Marcin Kikut, 25. Luis Henriquez, 35. Marcin Kamiński, 36. Tomasz Kędziora, 51. Jarosław Ratajczak;

Pomocnicy:
7. Jakub Wilk, 10. Sergey Krivets, 11. Rafał Murawski, 14. Semir Stilić, 15. Kamil Drygas, 21. Dimitrije Injać, 24. Aleksandar Tonev, 32. Mateusz Możdżeń, 38. Szymon Drewniak;

Napastnicy:
16. Artjoms Rudnevs, 18. Bartosz Ślusarski, 19. Tomasz Dawidowski, 39. Patryk Wolski;

Sztab szkoleniowy:
Pierwszy trener:
Tomasz Kafarski

Asystent trenera:
Mariusz Rumak

Trener bramkarzy:
Dominik Kubiak

Trener przygotowania fizycznego:
Andrzej Kasprzak

Analityk:
Jacek Terpiłowski

Kierownik zespołu:
Dariusz Motała

Masażyści:
Maciej Łopatka, Marcin Lis

Lekarze:
dr Tomasz Piontek, dr Andrzej Pyda

Bakero zwolniony!

Na oficjalnej konferencji prasowej prezes Lecha Poznań poinformował, że Jose Mari Bakero został zwolniony! Powodem były słabe wyniki drużyny w poprzednim sezonie.
Do czasu znalezienia nowego trenera, tymczasowym trenerem został Mariusz Rumak.
Prezes Karol Klimczak oświadczył, że prowadzi rozmowy z wieloma trenerami narodowości polskiej, którzy byli by godni objąć posadę trenera w Lechu.
Niestety nie ujawnił nazwisk.
Wszystko ma być wyjaśnione za kilka dni.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2012, 15:47:04 wysłana przez thekrzychu »

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
Odp: KKS Lech Poznań by TheKrzychu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:06:07 »
W górę serca, niech zacięży Lech! : )

Bardzo lubię ten klubik, będę śledził losy Kolejorza
" border="0

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:20:53 »
No i w końcu prowadzi ktoś karierę moim najbardziej lubiany klubem z naszej ligi. Kadrę masz dobrą, lecz jakieś tam transfery by się przydały. Zwalniasz Bakero i myślę, że to jest błędem, lecz skoro tak uważasz to pewno masz kogoś lepszego na oku :D.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:27:33 »

3 dni później

Tomasz Kafarski trenerem Lecha Poznań!

Dzisiejszego dnia na kolejnej oficjalnej konferencji właściciel Kolejorza, K. Klimczak zaprezentował nowego trenera. Został nim Tomasz Kafarski, były trener Kaszubi Kościerzyna i Lechii Gdańsk.
Dla wielu kibiców było to spore zaskoczenie, zwłaszcza, że w kręgu rozmów ponadto byli:
Stefan Białas, Dariusz Kubicki, Henryk Kasperczak  czy Rafał Ulatowski.

Lech jest znakomitym klubem. Będzie wspaniale móc tu pracować. Nie udała mi się nieco przygoda z Lechią Gdańsk, ale czuję, że z Lechem będzie inaczej. Myślę, że po wzmocnieniu dwóch, ewentualnie góra trzech pozycji Kolejorz będzie liczył się w walce o tytuł. - powiedział Tomasz Kafarski.

Na przeróżnie pytania dziennikarzy niestety nie chciał odpowiedzieć.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:35:25 »
Ooo proszę. Ciekaw jestem jak sobie poradzi on w Lechu bo patrząc nie poradził sobie w Lechii, a Lech to jeszcze bardziej wymagający klub. Ja myślę, że mu się uda, a Kolejorz będzie zdobywał trofea :D.

Offline Maor 5

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.12.2011r.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:36:54 »
Ooo. Kafarski w Lechu. Jest to niespodzianką dla mnie. Na pewno będzie musiał coś zdobyć z Kolejorzem by został na dłużej w klubie. Powodzenia
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
FC Barcelona by, Maor5

Offline Osirian.

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:38:08 »
Szybkie zwolnienie Bakero i na jego miejsce wszedł Kafarski. Były trener Lechii może wnieść sporo dobrego do drużyny Lecha. Jeszcze nie dawno Lechia miała problem, aby w ogóle być w ekstraklasie. Po objęciu przez niego fotelu trenera w ostatnich dwóch sezonach bardzo dobrze się spisywała i była bardzo wysoko w tabeli ( nie pamiętam chyba 6 i 8 miejsce, może nie wysoko ale jak na nią to dobry wynik ). Zobaczymy jak będzie się sprawował w Poznaniu. ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 26, 2011, 11:56:08 »
W Lechu też jest wiele zagranicznych zawodników, nawet nazywali ich Polski Arsenal jak dobrze pamiętam ze względu na różne pochodzenia zawodników. Powodzenia życzę i fajnie zobaczyć Lech bo to zespół który lubię choć po lubiłem ich kiedy to Reiss zdobywał koronę króla strzelców w Polskiej lidze to i teraz ich lubię.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:06:54 »
No fajnie, że ktoś chcę zagrać Kolejorzem. Kadrę macie ciekawą, ale kilka wzmocnień się na pewno przyda. Zwolnienie Bakero i zastąpienie go Kafarskim moim zdaniem jest błędem, ale obym się mylił.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:11:02 »
Super, że grasz Lechem. Najbardziej ich lubię z Polskiej Ligi. W końcu stało się to na to czekam zwolnienie Bakero. Kafarski... hmmm czy ja wiem czy to dobry wybór? W tym sezonie on na początku prowadził Lechię i nic ona nie grała, ale mam nadzieję że z Lechem sobie poradzi  :)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:16:10 »
Brawo za zwolnienie Bakera! kafarski mimo nagonki na niego jest bardzo dobrym trenerem, który przez dwa i pół roku prowadził Lechię na wysokim poziomie, nawet ocierając się o puchary. Niestety, teraz pewne układy się wypaliły, i trzeba było zejść ze sceny. Ale to nie znaczy, że jest słabym trenerem! Nawet sądzę, że talent ma porównywalny do Michała Probierza.

Offline Delfino

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2011r.
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:19:28 »
Nowa kariera Polskim klubem, będzie ciekawie. Na pewno możesz liczyć na mój komentarz :)

Manewr z Bakero świetny, po tym co on wyprawia, powinni go i realnie zwolnić. Kafarski to nawet lepszy trener od Bakero, więc wybór bardzo dobry.

Gram w Test Drive Unlimited 2, do pisania kariery WBA powracam po przejściu gry (termin nie jest ustalony dokładnie)[/color]

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:38:50 »

Plotki i ploteczki transferowe...

O jakich 2-óch, 3-ech wzmocnieniach mówił Tomasz Kafarski na konferencji prasowej ?
Czy będą to wzmocnienia ataku, czy linii obrony? A może nowy trener Lecha będzie chciał wzmocnić środek pola?
A może ktoś będzie sprzedany bądź wypożyczony?

Zapewne o tym przekonamy się za kilka dni, ale już teraz prezentujemy Państwu kilka ploteczek, które można ujrzeć w internecie i gazetach:

Transfery out:

Artiom Rudniew

Czołowy snajper Lecha miałby odejść? Otóż kuszony jest ofertami z Serie A czy Premier League.
Mówi się nawet o kwocie 9 - 10 milionów euro. Jeśli jakiś klub przedstawił by taką ofertę, zarząd bez zastanowienia by ją zaakceptował.
Rudniewem interesują się kluby takie jak: Newcastle United, Genua FC, Blackburn Rovers, a także Atalanta Bergamo

Vojo Ubiparip

Serbski napastnik Lecha Poznań Vojo Ubiparip, który ma kłopot ze zmieszczeniem się do wyjściowego składu drużyny, ma zostać wypożyczony do Crvenej Zvezdy Belgrad.
Tak przynajmniej piszą serbskie gazety.
Crvena Zvezda Belgrad chciała pozyskać Vojo Ubiparipa już rok temu, ale wtedy jej ofertę przebił Lech.

Transfery in:

Tomasz Dawidowski

33-letni napastnik również jest łączony z Lechem Poznań. Były gracz m.in Wisły czy Amici Wronki miałby odciążyć Rudniewa w ataku w tych mniej ważnych spotkaniach, no o ile Rudniew zostanie w Poznaniu.

Jakub Świerczok

Rada Nadzorcza Polonii Bytom zgodziła się na sprzedaż napastnika Jakuba Świerczoka. Bytomianie mają kilka ofert z klubów polskiej ekstraklasy i z zagranicy wśród nich jest Lech Poznań.
Sam zawodnik jednak przyznaje, że wolałby przejść do zagranicznego zespołu.
Najbardziej realna wydaje się przejście młodego zawodnika nie do Lecha, ale do Kaiserslautern, gdzie piłkarz spędził już kilka dni w grudniu na zaproszenie niemieckiego klubu.

Damian Gorawski

32-letni prawy pomocnik, obecnie jest wolnym zawodnikiem. Ostatnie kilka miesięcy spędził w rezerwach Górnika Zabrze.
Po przyjściu do Lecha miałby być tylko rezerwowym, ale kto wie może przebiłby się do pierwszej "11" ?
Lech miałby podpisać umowę na zasadzie pay-as-play, czyli płacił by Gorawskiemu pieniądze tylko za te mecze w których by występował.
Byłaby to bardzo korzystna umowa dla Kolejorza, a z doświadczenia 14 -krotnego reprezentanta Polski zawsze warto skorzystać.

Yazalde Gomes Pinto

23-letni napastnik mogący grać również na skrzydle, obecnie jest piłkarzem Rio Ave FC, ale jego kartę zawodnika dzierży SC Braga.
W poprzednim sezonie Yazalde rozegrał 28 spotkań strzelił 6 bramek i zanotował 4 asysty.
Były już reprezentant Portugalii do lat 19. Tam zaliczył 17 spotkań i zdobył 5 bramek.
Mówi się, że do Lecha miałby przyjść na roczne wypożyczenie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 12:47:30 wysłana przez thekrzychu »

Offline gonzolud

• Amator
  • *
  • Na forum od: 26.11.2011r.
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 26, 2011, 12:53:25 »
przepraszam ze tu wrzucam ale nie wiem gdzie mam wrzucic brameczka Stilicia w meczu pucharowym :D <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=54024857e3d417202904c88c21cc5238&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=54024857e3d417202904c88c21cc5238&amp;action=login">LOGOWANIE</a>&feature=youtu.be

Offline Delfino

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2011r.
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 26, 2011, 13:06:42 »
Transfery całkiem realne. Pinto może wydawać się świetnym transferem, tak samo jak i Świerczok. Ale szkoda by było Rudnevsa...20 milionów i out :D

Gram w Test Drive Unlimited 2, do pisania kariery WBA powracam po przejściu gry (termin nie jest ustalony dokładnie)[/color]

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 26, 2011, 13:16:59 »
No w końcu ktoś sie wzioł za Lecha ;) mój ulubiony z tej ligi.Co do transferów to jak najbardziej są one do zrealizowania jednak szkoda by było gdyby tak fenomenalny gracz jakim jest Rudniew odszedł z lecha.Ale to oczywiście twoja kariera i to ty tutaj podejmujesz dezyzje.;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 26, 2011, 13:38:33 »
Dobre transfery, szczególnie Świerczok i ten Portugalczyk ;) Dawidowskiego i Gorawskiego bym nie kupował, to już emeryturka ;)

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 26, 2011, 14:25:47 »

Dawidowski w Lechu Poznań!

Tomasz Dawidowski trafił do Lecha Poznań za 205 tysięcy euro z Lechii Gdańsk, podpisał kontrakt na 1,5 roku.
Będzie On grać z numerem 19 na plecach.

Myślę, że dokonałem dobrego wyboru na kolejne prawdopodobnie ostatnie lata mojej kariery i cieszę się, że jestem właśnie w Lechu. Na tym etapie nie mam określonego celu do osiągnięcia. Moim głównym zadaniem jest przystosować się, wspierać drużynę, pomagać innym zawodnikom w strzelaniu goli i przede wszystkim jak najszybciej zacząć grać - powiedział Tomasz Dawidowski.

Jest typem piłkarza, który lubi podejmować wyzwania. Kiedy zespół go potrzebuje, staje na wysokości zadania. Jest głodny grania a tacy piłkarze zawsze mogą dokonywać wielkich rzeczy. Dawidowski to dobry piłkarz. Świetnie się porusza po boisku, często wymienia się pozycjami ze skrzydłowymi, w sumie to i sam może grać na skrzydle, dobrze jest mieć takiego zawodnika. To inteligentny gracz, który pomaga łamać defensywę przeciwnika. - powiedział Tomasz Kafarski

Dawidowski!? Przecie to nie zawodnik na poziom ekstraklasy, a co dopiero na poziom Lecha. Nawet nie chce mi się szukać, kiedy ostatni raz trafił do siatki rywali. Mimo tego trenerski nos Kafarskiego (a raczej brak tego nosa) podpowiadał mu, aby ciągle na niego stawiać w Lechii, a jak Lechia kończy od kilku lat na koniec sezonu, wszyscy wiemy. Mam nadzieję, że będzie tylko rezerwowym, choć dobrze by było jakby częściej oglądał mecze Lecha w TV.- powiedział kibic Kolejorza.

Och jak dobrze, że się go pozbyliśmy. Obecnie jego ulubionym zagraniem jest tylko rozbijanie się i przepychanie z obrońcami, na co niestety tylko go stać. Jest on napastnikiem, więc powinien strzelać bramki. Szkoda, że On o tym nie wie. W Lechii w ostatnich miesiącach pod względem czysto piłkarskim nic nie zaprezentował. A wielka szkoda bo nie tak go zapamiętałem z sezonów 97/98 kiedy był jednym z najlepszych napastników w lidze. Niestety wszystko kiedyś przemija  - powiedział jeden z kibiców Lechii.

Jak na razie, Tomasz Kafarski nie wyklucza kolejnych transferów, choć przy obecnym budżecie Kolejorza, ciężko będzie ściągnąć kogoś bardzo dobrego. Prawdopodobnie w grę będzie wchodzić wypożyczenie. W internecie huczy, że T. Kafarski poszukuje zawodnika z linii obrony.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 14:51:29 wysłana przez thekrzychu »

7thBacH

• Gość
Odp: KKS Lech Poznań by TheKrzychu |Nowy napastnik w Lechu!, Rudniew odejdzie ?
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 26, 2011, 14:39:02 »
Dobra kariera , dobrą drużyną ale radził bym zostawić Rudneva . Powodzenia życze !
W Górę Serca niech zwycięża Lech !

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: KKS Lech Poznań by TheKrzychu |Nowy napastnik w Lechu! Kto? Wejdź i zobacz!
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 26, 2011, 15:24:15 »
Moim zdaniem trochę bezsensowny transfer. Jeśli chcesz dawać odpoczywać Rudnevowi w mniej ważnych spotkaniach to trzeba było kupić jakiegoś młodziana, a nie wiecznie kontuzjowanego podstarzałego napastnika. No ale Twój wybór, może okaże się on strzałem w dziesiątkę?
Powodzenia życzę i odzyskania mistrzostwa Polski!

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: KKS Lech Poznań by TheKrzychu |Nowy napastnik w Lechu! Kto? Wejdź i zobacz!
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 26, 2011, 15:24:15 »