Losowanie grup Ligi Mistrzów za nami Real Madrid trafił do grupy F w której będzie musiał się zmierzyć z takim zespołami jak Napoli , Benfica czy Manchester City kibice Realu są przekonani że ich klub sobie poradzi z rywalami a co na temat grupy mają nam do powiedzenia sami piłkarze i trener.
Wypowiedź Pepe
Pepe - Trafiliśmy do dość wyrównanej grupy i ja osobiście spodziewam się walki bo wiem że takie kluby jak Napoli czy Manchester City na pewno będą chciały powalczyć o pierwsze miejsce w tabeli i dlatego nie będzie z nimi łatwo , będziemy się musieli postarać żeby wygrać .
Wypowiedź Cristiano Ronaldo i Granero
Cristiano Ronaldo - Nasza grupa to jedna z trudniejszych grup w tej edycji LM , ale jestem przekonany że wraz z moimi kolegami pokonamy rywali i wyjdziemy z niej na pierwszym miejscu , największe problemy będziemy mieli z Manchester City to jest klub który kupił bardzo dużo dobrych zawodników ale niestety brakuje im zgrania , jeżeli w meczu z nami to zgranie będą mieli to będzie nam naprawdę trudno wygrać , myślę że nie tylko ja będę się starał grac jak najlepiej dlatego też z innymi rywalami powinnismy sobie poradzic.
Granero - No dość trudni i waleczni rywale nam się trafili ale myślę że damy rady ich pokonać i to bez większych problemów , ja nie dostaje wiele szans od trenera ,ale jeżeli tylko taką dostane postaram się ją jak najlepiej wykorzystać żeby pokazać że na mnie też nie raz warto postawić i że potrafię pomagać klubowi w zwyciężaniu.
Wypowiedź Jose Mourinho
Jose Mourinho - Nie ma co tu rozważać nad tym czy to łatwa grupa czy trudna moi zawodnicy są świetnie przygotowanie do tych rozgrywek i pokonają każdego rywala który stanie nam na drodze do zwycięstwa , ja dużo wymagam od graczy i oni o tym wiedzą dlatego starają się jak mogą i w meczach dają z siebie wszystko stąd takie dobre wyniki.