Wywiad z Dalglishem
Witam
-Ja również
No więc transfery: Jak wygląda sprawa z wyminą lub pozyskaniem Carlosa Teveza bo o tym ostatnio było najgłośniej?
-Tak pytaliśmy o Teveza ale City odrzuciło naszą ofertę na 25mln funtów a jeśli chodzi o wymianę to nic takiego z naszej strony nie było.
Mówiono też o pozyskaniu Demby Ba
-Interesujemy się Dembą ale z pewnością nie zakupimy go w tym okienku.
A Robert Lewandowski podobno Chelsea walczy o niego z Liverpool'em
-O widzę, że wie Pan więcej niż ja, <śmiech> Lewandowski był tylko przez nas obserwowany nic więcej.
Podobno wasi skauci są w Danii i prowadzą rozmowy z Eriksenem
-Eriksen to wielka gwiazda i talent ale nie mamy w planie zakontraktowanie Go to jakieś bzdury.
A czy można spodziewać się jeszcze jakiegoś transferu ze strony Liverpool'u?
-Mamy mocny, szeroki skład i nowi gracze nie są na razie potrzebni.
Dobrze to tyle jeśli chodzi o transfery a jak Pan skomentuje grę The Reds w tym sezonie?
-Kibice oczekują od nas dużo, my sami od siebie też ale czasami nic nie wychodzi, dopiero zgrywamy się i te dobre wyniki przyjdą już niedługo chociaż jeśli nie wykorzystuje się takich szans jak w dzisiejszym meczu z Fulham to o te wyniki jest ciężko.
And Carroll zaliczył w dzisiejszym meczu dwa wielkie pudła, jak Pan myśli co było tego przyczyną?
-Ciężko powiedzieć co teraz dzieje się w jego głowie, my możemy tylko spekulować, że był to brak koncentracji lub słabszy dzień.
Co sądzi Pan o braku powołania Steven Gerrarda do kadry narodowej?
-Ja nie rozumiem decyzji Fabio Capello i sądzę, że popełnił duży błąd, na szczęście Stevie nie myśli teraz o tym chodź wiem, że jest mocno rozczarowany.
Na koniec, co dzieje się teraz z Jordanem Hendersonem, chyba przechodzi jakiś kryzys formy?
-Kryzys to duże słowo myślę, że słabszy okres tutaj wystarczy,On walczy cały czas o to by udowodnić swoją wartość, cięzko pracuje i to wkrótce będzie owocowało dobrą grą.
Dziękuje więc i do zobaczenia
-Do zobaczenia