0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ale po co ? przecie wartości te są całkiem w porządku
Dokładnie. Nie licz na to, że Messi będzie kosztował 10 mln
mylisz pojęcia bo to 10 mln to nie jest cena za piłkarza tylko jego wartość rynkowa im wyższa wartość rynkowa tym kilkakrotnie większa cena za jego kupno więc 90 mln ojro za Messiego to całkiem normalna cena więc nie wiem o co ci chodzi. Cena piłkarza właśnie zależy od wartości rynkowej oraz od poziomu twojego zespołu im lepszy zespól im, więcej kasy zarabiasz i masz tym wartość rynkowa jest bardziej pomnożona i dlatego wychodzi taka cena ostateczne w przeciwnym przypadku zarabiając kokosy byś mógł sobie takich messich kupować na pęczki
kto kupuje ?
dalej nie rozumiem waszego zawodzenia dla mnie jest to logiczne że ceny nie są na sztywno ustawione tylko dopasowane do poziomu klubu jakim grasz zresztą cenę i tak można negocjować (nie raz udało mi się zejść o 20 mln)
to nie zależy od poziomu klubu, no bo np. na karierze Arsenalem i na karierze Realem Betis zawodnicy kosztują tyle samo
A u mnie piłkarze są strasznie drodzy, tzn. Bayern chce za Neuera 67 mln ojro, a za Lahma 65 mln ojro.
ale rozumiem że nie mylisz dalej wartość rynkową piłkarza z ceną podczas już konkretnej negocjacji
Cena normalna, kim grasz ? jaki budżet ? Nie wiem jak długo grasz wpesa ale pamiętam że jak wyszedł 2011 i piłkarze byli dość tani i ludzie wtedy narzekali że takim np. Totehemem mogli w ciągu jednego okienka transferowego kupić sobie 3-4 gwiazdy i konami wydało poprawkę do transferów
chodzi mi o wartość rynkową
Gram do PES 2010, ale menadżerski to od 2011, i tam faktycznie kupiłem sobie Bale'a, Alonso i parę innych gwiazd za bardzo małe kwoty.
Jak chyba rozumiem to chodzi o to, że powiedzmy grasz Man City i masz dużo kasy to zapłacisz za Ronaldo więcej, niż jakiś dobry klub z mniejszym budżetem. Chcą wynegocjować jak najwięcej. O to chodzi?