Kto jest kim w ekipie Guepardos? #2
Dzisiaj moi drodzy państwo trzeba zaprezentować najjaśniejszą gwiazdę mej ekipy. No może z tym najjaśniejszą przesadziłem ale jak na 16 lat to piłkarz bardzo dobry. Chodzi o wychowanka, który ma lat 16. Mowa w tym wypadku oczywiście o Brazylijczyku, który zwie się - Juan Igua. To właśnie Juan zdobył gola, który zapewnił pierwsze trzy punkty w tym sezonie. Z pewnością jest to fenomenalny piłkarz jak i człowiek. Oddany barwom i klubowi za co fani go szanują. Na boisku Igua jest bardzo trudny do zatrzymania, trzyma piłkę krótko przy nodze niczym Lionel Messi jednak on ma dopiero 16 lat a już jest fenomenalnym graczem. Cepenise go szybkość i ten świetny drybling. W PES ma 65 overalla co jest z jednej strony mało jak na Primera Division ale jak na 16 lat to dużo. Juan urodził się w Brazylii jednak nie długo po urodzeniu przyjechał do Barcelony. Mierzy 172 cm wzrostu a waży 71 kg. Szybko rozwijał się by w wieku 16 lat grać w Primera Division i strzelać gole. W karierze młodzieżowej nie było na niego mocnych.
Najlepszy nasz gracz, bez dwóch zdań. Mam nadzieję, że ani kontuzje ani inne przypadki nie skończą go szybko bo jak tak dalej pójdzie to on przyćmi wszystkich na całym świecie. Teraz ciągle nadmupenise się balonik, który zwie się Neymar jednak Igua jest od niego dużo lepszy. - Nicolas Anelka.
Oglądałem takiego młodziana w akcji i jestem pod wrażeniem. Fenomen! Oby nie zgasł szybko a rozwijał się. Ciekaw jestem jak sobie poradzi w starciu z nami, oby dobrze ale nie na tyle by zabrał nam punkty <śmiech>. - Ricardo Kaka.
Guepardos News: Witaj Juan.
Juan Igua: Witam.
Guepardos News: Jakie to uczucie strzelić gola w wieku 16 lat w Primera Divison zapewniając tym samym pierwsze ligowe trzy oczka w historii klubu.
Juan Igua: Uczucie fenomenalne jednak dogranie Escobara było piękne, zmarnować tej piłki nie mogłem i już podczas wrzutki wiedziałem, że jak dojdzie do mnie to strzelę.
Guepardos News: Jak skomentujesz pochwały od Anelki i Kaki?
Juan Igua: Cóż, zawstydziłem się po ich przeczytaniu. Do Anelki i Kaki brakuje mi bardzo dużo ale kto wie czy kiedyś ich nie dogonię. Na razie jestem za nimi kilka lat świetlnych.
Guepardos News: Jak zaczęła się twoje kariera, w wieku ilu lat zacząłeś trenować piłkę nożną?
Juan Igua: Hmm pamiętam, że miałem chyba wtedy 7 a może 8 lat. Najpierw jednak jako 4 latek chodziłem z mamą do zoo oglądać wyczyny geparda Kubiego. Byłem na każdym występie i zafascynował mnie zarówno on jak i piłka nożna. Gdy mama powiedziała mi, że Kubi zdechł płakałem długo i nikt i nic nie było w stanie mnie uspokoić. W końcu jednak zapomniałem o tym. Gdy miałem te 7 czy tam 8 lat, nie wiem dokładnie bo mama sama nie wie ile dokładnie wtedy miałem lat <śmiech>. Mama powiedziała mi, że na terenie zoo zbudowano klub piłkarski i jest nabór do młodzików, bez wahania powiedziałem " Chcę tam iść ". Poszliśmy, zapisałem się i dziś jestem tu gdzie jestem.
Guepardos News: Pewnie jako dziecko żałowałeś, że Kubi zdechł jednak gdyby nie jego śmierć nie byłoby zapewne ani Ciebie jako piłkarza ani klubu.
Juan Igua: Bardzo możliwe. Śmierć geparda była szokiem dla mnie za dzieciaka jednak teraz wiem, że to było tylko dobre wyjście. I tak kiedyś by zdechł a tak to mamy wspaniały klub.
Guepardos News: No właśnie jeżeli chodzi o klub to gdybyś dostał ofertę z wielkiego klubu to przeszedłbyś?
Juan Igua: Nie ma takiej opcji. Ten klub mnie wychował i tutaj zamierzam pograć na prawdę długo. W tej chwili ani FC Barcelona ani Manchester United ani nikt inny mnie nie zwerbuje, w przyszłości pewnie będzie tak samo ale nie chcę nic obiecywać by potem wyjść na kłamcę. Kocham klub, kocham to miejsce i jestem oddany w 100% mej drużynie.
Guepardos News: Nawet gdybyście teraz spadli do Adelante?
Juan Igua: Nawet spadek do Tercera Division by mnie nie złamał. Trzeba zrobić krok w tył by potem zrobić dwa do przodu.
Guepardos News: Dziękuje Ci za wywiad i życzę wielu sukcesów.
Juan Igua: Ja również dziękuje.