Jak wiemy duzo osób posiada pełną wersję gry i gra online. Jednak jest kilka problemów z tym zwiazanych.
Otóż jedni graja z użyciem Cracka, drudzy wrzucają fizyczny nośnik do napędu DVD.
Niestety obie te metody noszą za sobą złe skutki. Cracki do oficjalnych patchy konami sa z duzym opuźnieniem, ale to nie wszytko. Same Cracki (NO DVD) posiadaj niestety błędy i powodują częste crash game ( czyli błąd systemowy przy wybieraniu druzyny online, czy tez wejscie juz do samego meczu, sam to miałem i spotkałem się z zawoonikami co własnie mięli crashe gry)
Druga metoda, czyli uzywanie cały czas fizycznej płytki, niestety musi kiedyś się skończyć, bo płyty nie są wieczne. Drugim minusem fizycznej płytki jest wolniejsze uruchomienie gry.
Pokaze wam metodę uruchamiania gry bez płytki DVD i bez cracka przy uzyciu 2 programów, Alkochol 120% oraz deamon tools lite. Minusem jest 6,5 GB zajętego miejsca na dysku, ale mamy 2012 rok wiec dyski macie pewnie po 500 GB i wiecej
, takze to raczej nie jest minus
Sciągamy te 2 programy i instalujemy:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEAlkochol ma witaminkę, deamon jest darmowy, prosze nie zapomnac o instalacji SPTD w deamonie, jest to obowiazkowe !!!
Najpierw trzeba zrobic obraz płytki PES 2012:Odpalamy Alkochol 120% i robimy obraz fizycznej płytki DVD PES 2012 według screenów:
Ustawiamy ścieżki i nazwe pliku oraz format MDS !!! (wytworzy nam 2 pliki MDF +MDS )
Wciskamy START i czekamy aż nam się zrobi obraz
W Alkocholu nie tworzymy wirtualnych napędów !!! On tylko nam słuzy do zrobienia obrazu płyty.Wszystko sprawdzone i przetestowane na 3 komputerach:
mój - WIn 7 64 bit
kolega mazi1979 - Win7 32 bit
kolega z innej ligi hashshashin82pl - Win7 64 bit.
Po zrobieniu już obrazu DVD (około 6,5 GB) odpalamy Deamon Tools Lite i po kolei:
Wchodzimy w opcje ustawiamy, zeby nam sie nie uruchamiałem agent, bo po co
, ustawiamy automatycznie montowanie płytki, zeby o tym już nie myśleć
.
W opcjach zaawanasowane musimy zaznaczyc metodę emulacji SecuROM, Alkochol wam moze sprawdzic, ze własnie płytka PES 12 jest zabiezpieczoną ta metodą tylko
.
zapisujemy wszystko i zamykamy opcje. Tworzymy( dodajemy) teraz wirtualny dysk SCSI (inaczej na PES nie ruszy
)
Na koniec montujemy obraz płytki PES 12, tam gdzie zrobił nam Alkochol 120%
To chyba wszystko.
Mam nadzieję, że teraz gra w PES 12 będzie działać bez problemu, nie musicie myślec o Cracku, jak konami zmienia nr patcha, a płytka DVD zostanie zachowana na dłuuugo.
Wszelkie niejasnosci piszcie w tym temacie.
Pozdrówko