Tak jak zapowiadałem zaczynam nową karierę. Mam nadzieję, że kariera klubem z mojego miasta przyciągnie wielu czytelników... Dobra zaczynam opis.
Rok powstania: marzec 1946 r.
Barwy klubowe: biały, niebieski
Największe sukcesy: 1/32 Pucharu Polski w 1988 r.
Zarząd:
Prezes: Dariusz Małozięć
Wiceprezesi: Zdzisław Dziedzicki, Łukasz Czekaj
Sztab szkoleniowy:
I trener (seniorzy): Tomasz Stelmach
Kierownik drużyny: Edmund Cisak
OFFICJALNIE: Kluby z Dolnegośląska zagrają w Bundeslidze.Jak dowiedzieliśmy się niedawno Ekstraklasa S.A. porozumiała się z Bundesligą w sprawie przyłączenia Dolnegośląska do ligi niemieckiej. Polskie kluby z tego właśnie rejonu będą występować w tej lidze od przyszłego sezonu. Dodatkowo weszła w życie zmiana odnośnie awansów do 2. Bundesligi. Spadały będą 3 drużyny, a awansowały 2 + będzie dochodzić jedna z "dziką kartą", którą będzie losował przed rozpoczęciem sezonu prezes Bundesligi.
Orzeł z dziką kartą w 2. Bundeslidze!!!Jak się niedawno dowiedzieliśmy, Klub Sportowy Orzeł Ząbkowice Śląskie, zagra w 2. Bundeslidze. Zastąpi on wykluczony za korupcję Paderborn. To nie koniec dobrych informacji. Nieznany szejk wykupił 95% akcji Orła. Dzięki temu klub będzie stabilny finansowo i będzie mógł mieć licencję do gry na zapleczu Bundesligi. To nie wszystko. Właśnie oddano do użytku nowy stadion, który będzie mógł pomieścić nawet 15.000 widzów. W wewnątrz będzie podobny do stadionu we Wrocławiu.
Mam nadzieję, że się podoba. Niedługo dodam prezentację nowych szat Orła, oraz zdjęcie stadionu.