Autor Wątek: FC Barcelona by leoarsalan90 - nowy sezon, nowe cele, nowe nadzieje .  (Przeczytany 15634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leoarsalan90

• Gość
Jest to moja już nasta kariera Barcą na forum, ale chcę abyście wiedzieli, że jest to mój ukochany klub i że tylko nim dobrze mi się gra, bo innymi próbowałem z marnym skutkiem, komu się to nie podoba niech nie wchodzi. Koment za koment ? Tylko przy sensownym komentarzu i jeżeli kariera przypadnie mi do gustu :)

________________________________________________________________________________________________________

F. C. Barcelona

2012 / 2013

Pelna nazwa : Football Club Barcelona
Przydomek : Barca
Barwy : Niebiesko - szkarlatne
Data zalozenia : 29 listopad 1899
Pelna nazwa : Football Club Barcelona
Stadion : Camp Nou
Prezes : Alessandro " Sandro " Rossel
Trener : Josep Guardiola
Asystent trenera : Tito Vilanova
Trener bramkarzy : Juan Carlos Unzue

Kadra  2012 / 2013

Info o grze
Wersja gry :Pro Evolution Soccer 2012
Patch : Adelante Patch
Czas w grze :10 minut
Poziom :Najlepszy gracz
Wspomagacze :Wylaczone
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2012, 14:33:14 wysłana przez leoarsalan90 »

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
Odp: FC Barcelona by leoarsalan90 - nowy sezon, nowe cele, nowe nadzieje .
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 08, 2012, 17:27:34 »
Cóż początek taki sobie, przedstawiłeś tylko kadrę i krótką historię Blaugrany, nie widzę specjalnych różnic co do obecnej kadry.
A skoro prowadzi Ci się ją najlepiej, to życzę długiego i przyjemnego grania, oby była tak dobra jak ta od Pikachu, kiedy to on również grał Barceloną ;).
Mi nie skomentujesz, bo moja kariera OM została zamknięta(głównie przez to,że gdy przegrałem dwumecz z Napoli odechciało mi się grać w PESA ...), ale będę się starał często zaglądać o ile czas pozwoli ;).
Czekamy na ewentualne transfery i inaugurację ligi :).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Shoushan

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.02.2012r.
  • Inaczej mesajah.
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2012, 17:30:51 »
Oj zacząłeś słabiutko, zbyt krótki wstęp, sama kadra i informacje, o Barcelonie nie wystarczą.
No cóż, roi się ta Barca na tym forum, ale cóż, skoro gra tą ekipą sprawia ci największą przyjemność, prowadź ją jak najdłużej :)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2012, 17:42:39 »

Rewolucja na nowych strojach !

Victor Valdes, Carles Puyol, David Villa oraz Dani Alves dzisiejszego wieczora dostapili zaszczytu jakim jest zaprezentowanie
koszulek, w których druzyna bedzie wystepowac w nadchodzacym sezonie. Wszystko wydawalo by sie normalne, gdyby nie
to ze stroje bardzo obiegaja wygladem od tych z poprzednich lat. Na pierwszym komplecie tradycyjne pasy zastapily kolory,
 które przechodza jeden w drógi, najpierw niebieski,czerwony i niebieski. Komplet koszulek wyjazdowych nie wzbudzil juz
takich kontrowersji, sa one w jednolitym bialym kolorze, co na pewno nie spodoba sie kibicom odwiecznego rywala Realu Madryt.
Komplet alternatywny jest w kolorze pomaranczowym co najbardziej spodobalo sie kibicom obecnym podczas prezentacji
Pierwszy komplet bramkarza zostal zaprojektowany w kolorze zielonym, a drugi w czerni. Wlodarze klubu zerwali równiez umowe
ze sponsorem Quatar Foundation, którego to logo widnialo na strojach w poprzednim sezonie. Katarska fundacje
zastapil niemiecki gigant motoryzacyjny Mercedes, z którym umowa obowiazuje przez najblizsze dwa sezony.
Oto zdjecia z prezentacji stroi na nowy sezon 2012 / 2013 :  

« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 15:58:07 wysłana przez leoarsalan90 »

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 08, 2012, 17:54:58 »
Na wstępie powiem Ci że się męczyłem czytając tekst napisany tą czcionką :) Na nagłówki się nadaje ale na normalny tekst to proszę Cię zmień na inną ;)
Fajnie wyszły te stroje ;) Biały jakoś do Barcy nie pasuje sam z siebie ale ten strój będzie im pasować ;) Rozumiem, że kadra taka sama jak w przypadku 2011/2012 ?

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 08, 2012, 18:20:58 »
Alessandro Rosell? Bitch please...
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 08, 2012, 18:22:47 »
Daj sobie spokój kolego ;) Taka kariera niestety hańbi Barcę :)

Offline bumacz

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.08.2009r.
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 08, 2012, 19:42:45 »
ciekawe nowe stroje ; ) ale żeby szał zrobić karierą barcy to trzeba się postarać , może jakieś spektakularne transfery ? Wymiana połowy składu to było by na pewno coś; D

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 08, 2012, 19:52:23 »
Stroje są ohydne...

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 08, 2012, 20:04:27 »
Po pierwsze - ta czcionka ryje mi psychikę  ;) Trzeba się namęczyć żeby coś przeczytać
Po drugie - z tego co wiem te stroje to projekt na sezon 12/13  ale jak dla mnie one są okropne   :-\

Koniecznie zmień tą czcionkę , zobaczymy jak będą wyglądały pierwsze mecze  ;)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 08, 2012, 20:19:10 »
ok jak chcecie zmieniam czcionkę ;)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 09, 2012, 14:55:41 »

Pep przdluza kontrakt, ale zapowiada zmiany !

Szkoleniowiec ekipy Blaugrany Josep Guardiola oficjalnie potwierdzil to, ze przedluzy swoj kontrakt trenera z druzyna
FC Barcelony az do 2016 roku ! Wszyscy zebrani na konferencji ucieszyli sie z tej wiadomosci, ale zaskoczeniem bylo to,
ze " Mister " zapowiedzial, ze chce on dosc mocno zmienic sklad swojej druzyny sprzedajac kilku kluczowych graczy,
których to nie zdradzil nazwisk. Oprócz tego dodal równiez, ze na miejsce tych, którzy sa liscie do sprzedazy maja byc
sprowadzeni mlodzi i bardzo obiecujacy sie zawodnicy, z którymi negocjacje sa juz w fazie koncowej. Nieoficjalnie
wiadomo, ze jednym z nich jest chyba najbardziej rozchwytywany zawodnik na rynku transferowym Brazylijczyk Neymar.
Pep oswiadczyl tez, ze ma zamiar dawac jeszcze wiecej szans mlodym zawodnikom z rezerwowej druzyny FC Barcelony B.

« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 15:57:33 wysłana przez leoarsalan90 »

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 09, 2012, 15:48:49 »

Guardiola odkryl plany na wzmocnienie !

Dzisiaj po południu okolo godziny 15 zostala zwolana specjalna konferencja prasowa, na której to trener ekipy Barcelony
wyjawil swoje typy transferowe, które moga w tym sezonie wzmocnic druzyne. Zaskoczeniem nie bylo to, ze " Mister " w
swoje plany wlaczyl brazylijskiego gracza Santosu Neymara i Walijczyka grajacego w Tottenhamie Londyn Garetha Bale'a,
ale tym co zdziwilo dziennikarzy i kibicow druzyny bylo to, ze Guardiola ma zamiar sprowadzic doswiadczonego gracza
Chelsea Londyn Raula Meirelesa oraz mlodego bramkarza Borussi Monchengladbach Ter Stegena, który swoja gra jak na
razie nie powala w Bundeslidzie, ale miejmy nadzieje, ze Guardiola wie co robi i ze jego plany nie spala na panewkach .

« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 15:56:49 wysłana przez leoarsalan90 »

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 09, 2012, 17:36:14 »
Stegen w "prawdziwej" Bundes radzi sobie kapitalnie, ale nie wiem jak w PES :D  Hm co do zainteresowania Neymarem i Gareth'em to nie jestem wielce zaskoczony, ale faktycznie z Meirelesem to mnie trochę Pep zatkał :P Solidny gracz, ale nie wiem gdzie w Barcelonie miałby się zmieścić, no ale wcześniej Guardiola zapowiadał zmiany więc może...

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 09, 2012, 19:29:49 »
Stegen w "prawdziwej" Bundes radzi sobie kapitalnie, ale nie wiem jak w PES :D  Hm co do zainteresowania Neymarem i Gareth'em to nie jestem wielce zaskoczony, ale faktycznie z Meirelesem to mnie trochę Pep zatkał :P Solidny gracz, ale nie wiem gdzie w Barcelonie miałby się zmieścić, no ale wcześniej Guardiola zapowiadał zmiany więc może...
oczywiście, że chodziło mi o to, jak Stegen radzi sobie w pesie ... ;)

leoarsalan90

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 09, 2012, 21:28:24 »

Sensacyjny remis ze Slaskiem ! !

W meczu towarzyskim przygotowywujacym do nowego sezonu druzyna z Camp Nou sensacyjnie zremisowala na wyjezdzie
ze Slaskiem Wroclaw 2 : 2. Pilkarze Josepa Guardioli moga mówic o nie lada szczesciu, poniewaz przez kilka minut to
druzyna z Polski byla na prowadzeniu po golu Voskampa, na cale szczescie udalo sie wyrownac Messiemu kilka minut
pózniej, ale nie zmienia to faktu, ze remis z pilkarzami z Wroclawia jest bardzo zaskakujacym rezultatem dla Barcelony.

Sklady druzyn

Najciekawsze sytuacje w meczu

'5 - prostopadle podanie Montoi do Cuenci, ktory wchodzi w pole karne i oddaje strzal obok bramki ;
'29 - uderzenie Soboty nad bramka Pinto ;
'34 - Messi wchodzi w pole karne, uderza w swiatlo bramki i zdobywa pierwszego gola w tym meczu, Barcelona prowadzi 1 : 0 ;
'58 - Sobota otrzymuje podanie od Centarskiego po czym wychodzi na czysta pozycje i umieszcza pilke w siatce rywala, sensacyjnie 1:1 ;
'60 - Messi szarzuje w polu karnym przeciwnika, uderza ale pilka odbija sie od bramkarza i laduje na roznym;
'61 - blad po zle wykonanym rzucie roznym, pilka wylatuje za polowe boiska, Mila przejmuje ja i prostopadle podaje do wychodzacego
na czysta pozycje Voskampa, ktory strzela gola, Barcelona przegrywa jak na razie 2 : 1 ;
'67 - dwójkowa akcja Messiego i Cuenci, podanie Cuenci do Messiego i strzal na bramke nie do obrony dla bramkarza, jest 2 : 2 ;
'88 - uderzenie Messiego przy slupku ;
'93 - znowu uderzenie Messiego, teraz nad bramka ;
'94 - uderzenie Voskampa wprost w Pinto ;

Statystyki

Zmiany

Fotogaleria

« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2012, 15:54:41 wysłana przez leoarsalan90 »

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 09, 2012, 22:26:04 »
Tak jak piszesz, wynik jest sporą niespodzianką, dobrze,że Messi wyrównał po akcji z Cuencą, bo dopiero byłaby sensacja :D.
Ter Stegen i Bale mogą okazać się siłą napędową Twojej Barcy, inne myślę, że nie ;).
Powodzenia na inaugurację ligi :).
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 09, 2012, 22:42:02 »
Człowieku, zmień tytuł. Oficjalna strona klubu nigdy nie nazwała by żadnego zespołu "cieniasem".

Offline mathey_00

• I - ligowiec
  • Na forum od: 13.01.2011r.
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 09, 2012, 23:13:00 »
Moze daj sobie spokoj z pisaniem karier? Zle mi sie to czyta nie wiem jak reszcie. Te tytuly dobijaja. Stroje takze...
Grasz na xboxie w fifa 12 ultimate team? Rozdaje Coinsy!!! Numer gg: 12924654 Rozdaje do 20 tys. Za free!

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 10, 2012, 09:48:09 »
Człowieku, zmień tytuł. Oficjalna strona klubu nigdy nie nazwała by żadnego zespołu "cieniasem".

No właśnie , jak już udało mi się przeczytać ten tytuł to mi się odechciało dalej przeglądać .

Co do meczu to śmiech na sali , Barcelona wygrywa z Realem z Manchesterem a tutaj remisuje ze Śląskiem Wrocław  :D :D Z taką grą to nic nie zdziałasz  ;)

Spróbuje pisać jakąś bardziej czytelną czcionką  :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 10, 2012, 09:48:09 »