Autor Wątek: Podsumowanie II sezonu + potwierdzenia III sezonu ligowego pes2012 + baraże!!!  (Przeczytany 8739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline newsman

• Redaktor pesleague.pl
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 60
  • Na forum od: 20.10.2007r.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Po kilku tygodniach poznaliśmy zwycięzców drugiego sezonu ligowego PES2012. Te 8 minionych tygodni obfitowało w wiele emocji - radości po zwycięskich golach i gorzkiego smaku porażki (najbardziej wtedy, gdy bramkę traciliśmy w ostatnich minutach spotkania). Zwycięzcą w 1 lidze został dobrze wszystkim znany gracz Martinso, któremu serdecznie gratulujemy!!! Liczymy na to, że miło spędziliście te tygodnie w naszej lidze, dziękujemy wszystkim za wspólną zabawa, a poniżej przedstawiam zwycięzców, kilka statystyk w pigułce, pary barażowe oraz szczegóły dotyczące udziału w III sezonie ligi PES 2012.

Zwycięzcy lig:
1 liga: Martinso - Real Madryt
2 liga: RobSoN#HM - Real Madryt
3 liga gr. 1: cid - Juventus Turyn
3 liga gr. 2: Marco1993.pl - Real Madryt
4 liga gr. 1: kondzior2506 - Inter Mediolan
4 liga gr. 2: remo - Manchester City
4 liga gr. 3: maleska - Juventus Turyn
4 liga gr. 4: brylant341 - Juventus Turyn

Przypominamy, że gracze którzy zrezygnowali podczas sezonu nie zostają dopuszczoni do rozgrywek, a na dodatek zostało im zablokowane konto na 3 miesiące. Dodatkowo gracze, którzy otrzymali 1/3 walkowerów zostaną dopuszczeni do nowego sezonu ale od najniższej ligi (muszą zapisać się do ligi od nowa).

Statystyki:
Liczba rozegranych spotkan: 3040
Liczba liczba uczestnikow: 160
Liczba strzelonych bramek: 9473
Liczba bramek na mecz: 3.116
Wygrane gospodarzy: 1245
Wygrane gosci: 1200
Remisy: 595
Liczba bramek na mecz w meczach wygranych przez gospodarza: 3.419
Liczba bramek na mecz w meczach wygranych przez goscia: 3.380
Liczba bramek na mecz w meczach remisowych: 1.949
Liczba bramek na mecz w meczach remisowych: 1.299

W tym sezonie ponownie zwiększamy ilość WYKLUCZEŃ zawodników ponieważ naszym celem jest dalsze wyrównanie zespołów i większe zróżnicowanie ekip ;-) A oto jakie będą panować zasady WYKLUCZEŃ w III sezonie:
- FC Barcelona - 3 zawieszenia (max. 2 napastników),
- AC Milan, Real Madryt, - 2 zawieszenia,
- Manchester City, Chelsea Londyn, Inter Mediolan, Bayern Monachium, Manchester United, Juventus Turyn i Arsenal Londyn - 1 zawieszenie.

Baraże:
Zasady w skrócie: Gramy jako wyzwania, mecz + rewanż, jeśli w pierwszym meczu remis to drugi z dogrywka i karnymi - gracze sami sobie rzucają wyzwanie. Wynik zamieszczamy na forum ligi o która jest baraż. Gramy zespołami z II sezonu.

Baraże o 1 lige:
karol.pl   0:6   Arczi
maciek_pl        1:7   [-blo-]

Baraże o 2 lige:
BartO      3:0*   brunksonnn
niv86      2:3   gienek85
FcB1899    4:2   AdizgPL
leski      0:0*   Mavano
Neymar7    3:5   Robak85
es_sabbi   3:5.   szefo2800

Baraże o 3 lige:
Villa_lbk   3:1   Chuca
white-ghost   1:2   TSV Skladowa
owen_17Pro   0:0*   Eduardo
domzal20d   0:0*   bociek
gierkowicz   0:3*   wisniaww
Paczi      0:0*   ElPolaco
pilot      3:0*   Mathis
sidney_29   4:5   RPS14
Deimian7   5:4   arkadaplonsk
MC.Rumun   0:3*   jaro
bozia      0:0*   danielsan51
Red_Devil01   2:3.   Awek

Termin rozgrywania baraży mija 18 marca. Posty o WO w barażach piszemy do 17 marca.

Potwierdzenia:
Uczestnictwo w kolejnym sezonie potwierdzamy deklarując zespół na nowy sezon w panelu gracza. W tym celu logujesie się na stronkę główną pesleague.pl -> zakładka OPCJE -> pozycja Liga -> wybieracie z listy zespół (pamiętajcie o wykluczeniach) -> wciskacie DEKLARUJ. Wszyscy nowi gracze poza zadeklarowaniem zespołu obowiązkowo muszą dopisać się do listy na REJESTRACJA lub LOGOWANIE.

Termin potwierdzania udziału w II sezonie ligowym mija 18 marca. Planowany start III sezonu ligi PES 2012 to 19 marzec.

Zapraszamy do wspólny zmagań - załoga pesleague.pl
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2012, 20:28:29 wysłana przez es_sabbi »

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Barcelona nie wygrała żadnej ligi? To chyba osiągnęliście sukces ;)
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Paczi

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 24.08.2011r.
to nie jest sukces tylko jakiś chory pomysł żeby eliminować z barcelony 3 graczy niestety ale w realu ze wszystkich lig na świecie jak by grała barca to większość by wygrała :D

Offline Gap12

• Trener
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 01.01.2010r.
  • Visca El Barca
    • Status GG
    • jawajezuickamix.dbv.pl
  • Gram w: ...
Jak dla mnie to był dobry pomysł (choć sam gram Barca) wcześniej w lidze było po 10 Barcelon a teraz ?? ja nie grałem z ani jedną i chyba o to chodziło.Przedtem każdy ją brał bo była najlepsza teraz biorą ją tylko jej kibice.Dla mnie mogło by być 5 wykluczeń i tak bym nią grał

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 14.05.2011r.
  • ISS2 & PES6
a wlasnie ze zajebista sprawa z tymi wykluczeniami a teraz to juz w ogole bedzie zajebiscie
teraz druzyna z 5 koszyka bedzie mozna smialo grac na te z 6 ;]
wystarczy zobaczyc w deklaracje jakie zespoly biora zawodnicy z 1 ligi PSG Lille Porto :D

Offline Overmarsinho89

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 06.01.2007r.
Dla mnie chore jest to ze ja grajac Barca mam narzuconą taktyke.... jak mozna zmusic graczy grajac dwoma napastnikami.... przegrywam mecz w 80 minucie i nie moge zmienic nastawienia zespolu bo moge zagrac tylko dwoma napastnikami. Jestem kibicem Barcy i gram od pierwszych wersji ISS i   nigdy nie gralem na 2 napastnikow . Dla mnie to jest juz niszczenie ducha gry/sportu.Nie tędy droga panowie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2012, 21:55:05 wysłana przez Overmarsinho89 »
!!Visca El Barca!!
"Wydałem dużo kasy na alkohol, laski i szybkie samochody. Resztę po prostu zmarnotrawiłem." - George Best.

Offline ElPolaco

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Na forum od: 27.12.2009r.
  • BARCA!!!
- FC Barcelona - 3 zawieszenia (max. 2 napastników),
- AC Milan, Real Madryt, - 2 zawieszenia,
- Manchester City, Chelsea Londyn, Inter Mediolan, Bayern Monachium, Manchester United, Juventus Turyn i Arsenal Londyn - 1 zawieszenie.

Bardzo dobre zestawienie wykluczen ale ja wykluczyłbym też 1 zawodnika Tottenhamowi. Zobaczcie jaki oni mają atak i obrone (pomoc też jest niezła).
Pewnie teraz wszyscy rzucą się na PSG lub Tottenham :)

W Barcelonie powinno być wykluczenie maksymalnie 1 napastnika
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2012, 21:56:43 wysłana przez ElPolaco »
Visca El Barca!

Offline DavidDave

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 14.05.2011r.
  • ISS2 & PES6
Dla mnie chore jest to ze ja grajac Barca mam narzuconą taktyke.... jak mozna zmusic graczy grajac dwoma napastnikami.... przegrywam mecz w 80 minucie i nie moge zmienic nastawienia zespolu bo moge zagrac tylko dwoma napastnikami. Jestem kibicem Barcy i gram od pierwszych wersji ISS i   nigdy nie gralem na 2 napastnikow . Dla mnie to jest juz niszczenie ducha gry/sportu.Nie tędy droga panowie.

ale powiedz kolego kto Ci narzuca gre 2 napastnikami haha
ja gralem teraz caly sezon barca i gralem 3 a czasem nawet 4 napastnikami
wiec nie wiem w czym Ty widzisz problem :D

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
to nie jest sukces tylko jakiś chory pomysł żeby eliminować z barcelony 3 graczy niestety ale w realu ze wszystkich lig na świecie jak by grała barca to większość by wygrała :D
Ale dzieciarskie podejście...
Dla mnie chore jest to ze ja grajac Barca mam narzuconą taktyke.... jak mozna zmusic graczy grajac dwoma napastnikami.... przegrywam mecz w 80 minucie i nie moge zmienic nastawienia zespolu bo moge zagrac tylko dwoma napastnikami. Jestem kibicem Barcy i gram od pierwszych wersji ISS i   nigdy nie gralem na 2 napastnikow . Dla mnie to jest juz niszczenie ducha gry/sportu.Nie tędy droga panowie.
Mi w Chelsea będą eliminować Drogbę/Torresa. Centralny napastnik który mi zostaje na ławce to Lukaku :) Anelka odszedł, Kalou tylko szybki, Malouda drewniany, Mata to skrzydło. W Bayernie też sobie nie wyobrażam wyeliminowania Gomeza przykładowo. Petersen ma chyba overall 69.
No ale ok, jak wszyscy to wszyscy. Ale akurat na Barce nie ma co narzekać, bo jest optymalnie.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
ale powiedz kolego kto Ci narzuca gre 2 napastnikami haha
ja gralem teraz caly sezon barca i gralem 3 a czasem nawet 4 napastnikami
wiec nie wiem w czym Ty widzisz problem :D
może jemu chodzi o typowych napastnikow, wiadomo, ze mozesz sobie podwiesic Inieste czy Cesca na SS i na CF Pedro i tez bd 3 napastnikow.. ;) a co do ligi to widze ze Real i Juve rządzą :)
" border="0" border="0

Offline es_sabbi

• Prezydent FIFA
  • Dostał Piw: 35
  • Na forum od: 22.10.2008r.
  • 达米安是我的主人
    • Status GG
  • Gram w: PES 2017 PC
Jeśli będzie jedno zawieszenie w Tottenhamie to 90% ludzi powie "Adebayor" i Tottenham zostaje bez środkowego napastnika. Każdemu zespołowi można kogoś wykluczyć, ale problem w tym, że nie umiecie być rozsądni.

Ja grając przeciwko Realowi wykluczam CR7 i kogoś z pola: Kaka, Ozil, Alonzo.

A 90% ludzi każe wywalić CR7 i Benzema/Higuaina - i wtedy Real zostaje bez ataku.

To samo w Barcelonie: Większość wywala Messi, Sanchez i Xavi/Iniesta ale zdarzają się tacy co sobie mówią: Puyol, Pique i Alves ;] i Barca jest bez obrony ;]

normalnie chyba powinno być z góry ustalone który z zawodników jest "wykluczony" bo inaczej zawsze będziecie kręcić.
A po prostu chcieliśmy trochu swobody jednak pozostawić.

Offline Overmarsinho89

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 06.01.2007r.
Najlepiej jak z góry by bylo ustalone kogo sie wyklucza.... od razu wiadomo jaką taktyką  mozna zagrac, na jakich zawodnikow sobie moge pozwolic,  a nie co mecz sie zastanawiać jak mam zagrac.  Wykluczyc takich zawodnikow ktorych mozna zastąpic tymi z ławki np. w Barcie bez problemu mozna dziury w pomocy załatac...
!!Visca El Barca!!
"Wydałem dużo kasy na alkohol, laski i szybkie samochody. Resztę po prostu zmarnotrawiłem." - George Best.

Offline Deimian7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 24.04.2006r.
No szkoda, że są te wykluczenia. Też gram Barceloną cały czas, oglądam wszystkie jej mecze i po np. takim jak z leverkusen, gdzie Messi strzelił 5 bramek - chciałbym nim pobiegać po boisku. Szkoda, gra nam nie dała wyjścia. W 2010 czy 2011 takie wykluczenia nie były aż tak potrzebne.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
Gdyby ludzie grali fajną piłkę to wykluczenia potrzebne by nie były :) Messi czasem się urwie, ok. Ale to by była gra jeszcze bardziej na jedno kopyto. Piłka górą na Messiego lub CR i jazda skrzydłem czy nawet środkiem i wjazd do bramki. W 2011 każdego piłkarza z piłką dało się dogonić. Może i nie do końca realne ale jakiś to plus miało.

Offline [-blo-]

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 20.11.2009r.
INTER? wykluczenie? ok, ale dlaczego Tottenham nie ma wykluczenia ?

"W tym sezonie ponownie zwiększamy ilość WYKLUCZEŃ zawodników ponieważ naszym celem jest dalsze wyrównanie zespołów i większe zróżnicowanie ekip ;-)"

dalsze wyrownanie zespolow to DLACZEGO TOTTENHAM nie ma wykluczenia ?

Offline maciek_pl

• Twórca Piłki Nożnej
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 12.10.2005r.
  • www.pesleague.pl
zagrtajmy lige tyllko z 4 koszyka i bdzie ok :D bez kłótni i bez wykluczeń

Offline Fener

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 13.11.2011r.
A ja bym proponował zrobić ligę z Reprezentacji.

Offline ElShaarawy92

• Junior
  • *
  • Na forum od: 16.02.2010r.
Skoro mowa o PSG czy Tottenhamie, to nie zapomnijcie o zarąbistym Napoli :)
Masz oryginalną wersję PES'a 2013, a nie grasz online? Zgłoś się do mnie, chętnie odkupię online pass.

Offline maciek_pl

• Twórca Piłki Nożnej
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 12.10.2005r.
  • www.pesleague.pl
skoro PSG czy Tottenhamie sa takie zajebiste to czemu nikt nimi w lidze nie grał. Przestańcie płakać, a zacznijcie cieszyć się grą... bo to już jest żałosne

Offline raul7

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 21.05.2011r.
skoro PSG czy Tottenhamie sa takie zajebiste to czemu nikt nimi w lidze nie grał. Przestańcie płakać, a zacznijcie cieszyć się grą... bo to już jest żałosne

Dokładnie. Za dużo pieprzenia, za mało grania. Zawsze będzie coś nie tak.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer