No dziś panowie dam wam inny post niż zawsze.. Spowodowane jest to przez urządzenia które dostarczają prąd do mojego mieszkania. Gdzieś przed godziną 17:00 byłem w fazie końcowej pisania relacji z meczu to spotkania Schalke vs. Hertha, gdzie tu nagle pojawił mi się czarny ekran na monitorze. Z początku myślałem, że monitor się wyłączył, jednak jak się okazało na okres pięciu minut byłem bez prądu. Nie spodziewałem się, że coś takiego może mnie dziś spotkać, także niestety nie zapisywałem tego co robiłem.. Wszystko się usunęło i teraz nie chce mi się tego znów pisać od początku, także dodam wam wyniki i napisze krótki tekst podsumowujący.
6. kolejka 11/12Schalke Gelsenkirchen 1-0 Bayer Leverkusen
35' Draxler
59' Kolasinac - 3' Corluka
2. kolejka fazy grupowej
Schalke 3-3 Celtic
44' Draxler, 52' Samobój, 85' Huntelaar (Obasi) - 28' Samaras (Brożek), 66' Samaras (Brown), 79' Samaras (Wilson)
21' Raul, 59' Howedes
7. kolejka 11/12Schalke 2-2 Hertha
9' Huntelaar (Farfan), 33' Obasi (Holtby) - 20' Ramos, 90' Samobój
Streszczenie ostatnich potyczek:
Ostatnie mecze drużyny Schalke pokazały nam, że ekipa gra już co raz lepiej z przodu, jednakże lepsza gra w ataku spowodowała spore osłabienie na tyłach o czym mogą świadczyć dwa ostatnie mecze, ale zacznijmy może od początku czyli od meczu Bayerem Leverkusen. Do tego meczu Schalke przystąpiło w nieco rezerwowym składzie, a spowodowane to było wcześniejszymi meczami reprezentacyjnymi. Nie miej gra gospodarzy tego spotkania mogła się podobać. Było wiele akcji godnych podziwu. Bardzo dobre zawody rozegrał jeden z rezerwowych - Draxler, który zanotował swojego pierwszego gola w tym sezonie. Kolejna potyczka Schalke to mecz w ramach rozgrywek Ligi Europy z drużyną Celticu. Spotkanie od początku stało na wysokim poziomie. Drużyny nie próżnowały i skupiały się tylko na atakowaniu przez co oglądaliśmy aż sześć bramek w tym spotkaniu. Świetny mecz rozegrał piłkarz Celticu - Samaras, który był autorem wszystkich bramek zdobytych przez gości. Mecz siódmej kolejki miał być tylko spacerkiem po trzy punkty, bowiem przeciwnik Schalke przed tym meczem zajmował dopiero 17 pozycje w tabeli. Mecz zaczął się zgodnie z planem i już po 9 minutach za sprawą Farfana i Huntelaara gospodarze prowadzili 1-0. Niestety po kilku minutach był już remis i gospodarze wiedzieli, że muszą zacząć atakować. W 33 minucie znów wszystko wróciło do normy, jednak po drugim golu nastąpiła jakaś blokada. Schalke miało multum sytuacji, jednakże w żadnych z nich nie potrafili znaleźć drogi do bramki.. W tym meczu sprawdziło się powiedzenie, że " Nie wykorzystane sytuacje lubią się mścić ", bowiem tak można powiedzieć o sytuacji z 93 minuty, kiedy to piłkę do własnej bramki wbił Howedes. Nie miej patrząc na te trzy spotkania to widać, że Schalke gra bardzo dobrze z przodu, jednak nie mogą oni tego pogodzić z dobrą grą w defensywie. My mamy nadzieje, że na treningach piłkarze potrenują grę w obronie i już kolejne mecze będą na zero z tyłu.
Tabela Ligi Europy
Tabela Ligowa, strzelcy oraz asystenci