Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366197 razy)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #1020 dnia: Wrzesień 09, 2012, 23:09:26 »
Nie no, sam ostatnio byłem przeciwny pytaniom: kiedy 2 demo, ale kurcze... jeśli 20 września ma wyjść pełna wersja, to gdzie do cholery 2 demo na PC'ta?

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1021 dnia: Wrzesień 09, 2012, 23:14:23 »
Niby dlaczego?
z tego co wiem 1 PES - 1 konto a w 2v2 grasz z graczem w druzynie ktory ma takze swoje 1 konto online
" border="0" border="0

Offline topek

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 01.02.2010r.
« Odpowiedź #1022 dnia: Wrzesień 10, 2012, 00:32:44 »
Mam prośbę bo mam pewien problem ze czasem mi przytnie i może wiązać się to z tym, że jak wchodzę do settings specyfication i w tabelce CPU mam normalnie AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3600+ x 2 ‎(2.01Ghz)i status OK‎, ale jak znowy wylacze wlacze settings pare razy to juz się zmienia raz na gorzej, raz na lepiej i statusy z tym takze...a potem zas normalnie..mozecie sprawdzic czy u was tak samo jest ? czy to normalne ??

EDIT
.. mam włączony cool n quiet w biosie wiec kiedy nie trzeba procek nie taktuje na fulla, przy wyłaczeniu caly czas juz pokazywalo wysokie taktowanie ale tez minimalnie rózne czasem... moze tak ma byc... ale wlasnie czasem mam takie przyciecia moze to wlasnie tym spowodowane...moze ktos to sprawdzic czy to  normalne ?

mysle ze chodzi o cos takiego REJESTRACJA lub LOGOWANIE ale moze ktos sprawdzic dla pewnosci :p

tak czy inaczej mysle ze to przy tych zmianach taktowania pojawia sie przycinka musze znalezc solucje na ustawienie jednakowego taktowania moze..
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2012, 01:24:28 wysłana przez topek »

Offline WTMyhood

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.08.2012r.
« Odpowiedź #1023 dnia: Wrzesień 10, 2012, 09:16:11 »
z tego co wiem 1 PES - 1 konto a w 2v2 grasz z graczem w druzynie ktory ma takze swoje 1 konto online

tak nie jest... osobiście grałem już kilkukrotnie z kumplem przez neta 2vs2...

wchodzisz w opcję 2vs2 i kumpel który siedzi obok siebie wciska start/selekt i podłącza się drugi pad/klawa
gracie na koncie tego który jest zalogowany... nie potrzeba do tego żadnego drugiego konta online itp.

a kolejna sprawa to oczekiwanie na mecz jest bardzo długie bo praktycznie nikt nie gra w 2vs2 a szkoda bo zabawa jest przednia ;)

Offline GieKSa

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 30.11.2011r.
  • CAŁE NASZE ŻYCIE TO GKS KATOWICE
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 2015
« Odpowiedź #1024 dnia: Wrzesień 10, 2012, 10:38:48 »
Topek. U mnie też tak jest . Ale  wydaje mi się,że to nic nie zmienia
GKS KATOWICE & GÓRNIK ZABRZE  & BANIK OSTRAWA & J.K.S Jarosław  / ARSENAL

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1025 dnia: Wrzesień 10, 2012, 13:17:27 »
Dzieci Fify są proszone o nie śmiecenie wątku. Jeśli to się powtórzy to oprócz postów polecą osoby które to robią.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2012, 13:27:38 wysłana przez Ukassiu »

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1026 dnia: Wrzesień 10, 2012, 13:24:59 »
Dzieci FIF-y mnisi PES-a ;D ;D ;)
" border="0" border="0

Offline jozin666

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 22.10.2009r.
« Odpowiedź #1027 dnia: Wrzesień 10, 2012, 13:34:36 »
props!

Offline Ukassiu

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 28
  • Na forum od: 20.08.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1028 dnia: Wrzesień 10, 2012, 15:48:45 »

Uzyłem słowa dzieci, bo mam nadzieje, że dorosły, zdrowo myślący człowiek nie wchodził by na forum PESa i nie wklejał by filmików z Fify w watku gdzie dyskutuje się o konkurencyjnej grze i nie używał by tekstów typu PES ssie itd.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1029 dnia: Wrzesień 10, 2012, 16:48:50 »
ja sie ino smieje z tej wojny PES vs FIFA ;)
" border="0" border="0

Offline mateuszcwks

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 04.08.2008r.
  • Zwycięzca konkursu na najładniejszą bramkę PES2013
« Odpowiedź #1030 dnia: Wrzesień 10, 2012, 17:13:15 »
Dokładnie, pienia ryje tylko co jest lepsze, każdy gra w co chce i na ile mu sprzęt pozwala. Dalej se piszcie co lepsze i się obrażajcie nawzajem.
Zapraszam NEW FILM !!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline longfly

• Piłkarz ekstraklasy
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 18.02.2010r.
« Odpowiedź #1031 dnia: Wrzesień 10, 2012, 17:28:34 »
tak tez kiedys mialem te nascie lat ale naprawde wojenki o gre to jest dno. Od tego zalezy czyjesc zycie?obie gry moga sie podobac tak jak tysiace innych gier i coz z tego

chyba nie bija w sklepie za zlyy zakup?dajmy temu spokoj

Offline Stringer

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #1032 dnia: Wrzesień 10, 2012, 19:47:42 »
Powinniśmy dziękować, że mamy dwie kopanki na dobrym poziomie na rynku. Jest konkurencja = jest progres.
Bo inaczej wyglądałoby to jak z grami traktującymi o NFL.
Do 2005 były EA z Maddenem i 2k z ESPN NFL 2k5. Od tamtego czasu EA wykupiła prawa NFL na wyłączność chyba do 2013.
Skutkiem tego jest słaby Madden wydawany z roku na rok.
A ludzie wciąż grają w ESPN NFL 2k5 ponieważ uważają, że gra jest lepsza nawet od Maddena 2012.

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1033 dnia: Wrzesień 10, 2012, 19:48:54 »
Przecież prawdę powiedziawszy co ma PES lepszego od konkurenta ?
Tylko kulturalnie pytam bez napinki
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline Stringer

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #1034 dnia: Wrzesień 10, 2012, 19:53:01 »
Przecież prawdę powiedziawszy co ma PES lepszego od konkurenta ?
Tylko kulturalnie pytam bez napinki
Powinieneś zapytać raczej jaka gra jest lepsza dla ciebie, i która ci się bardziej podoba.
Mamy ten komfort, że mamy dwie gry i jest wybór. Więc nie ma sensu doszukiwać się wad w jednej grze skoro czerpiesz radość z drugiej.

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1035 dnia: Wrzesień 10, 2012, 19:55:57 »
nazwę...

Offline creativeopinion

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 25.07.2012r.
« Odpowiedź #1036 dnia: Wrzesień 10, 2012, 21:59:57 »
Powiem szczerze, że dosyć długo pozostałem obojętny jakiejkolwiek dyskusji na temat pojawiających się dem/newsów itp, ale teraz przed premierą wypada coś napisać i powiem tak: Co roku jest to samo, dostajemy zajawkę, że otrzymamy dobrą grę, ale tak się nie dzieję. Każdy i tak będzie grał w to co chce i co lubi. W pesie 2013 znów dostaniemy cyborgów a nie zawodników, znów będzie kulała inteligencja, znów będą denerowali bramkarze i kazdy moze napisac "To tylko gra", ale wiadomo, że to jest biznes. Nikt nie zrobi idealnej gry a kolejne wersje PES-a tylko mnie utwierdzaja w przekonaniu ze co roku dostajemy troszeczke bardziej zjadliwy produkt z którym da sie wytrzymac i tylko tyle.

Offline mateusz9966

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 08.11.2011r.
« Odpowiedź #1037 dnia: Wrzesień 11, 2012, 11:24:43 »
hmm co ma lepszego?
ja pograłem 1-2 mce w fife i moge powiedzieć spokojnie..
-dryblingi.. przekładanka w fifie to porażka.. jak niektóre inne.. ale są też te całkiem fajnie i ciekawie wykonane:)
-Pes z racji swojej magi się nie nudzi ma coś co przyciąga.. fifa niestety na początku wydałe=a mi sie super ciekawa a potem nuuuuda:/
-własnie j.w w pkt 2 pes ma to do sibie że im dłużej się gra tym jest ciekawiej, i ten poziom zainteresowanie jest na pewnym powiomie trzymany.. a fifa? no niestety na poczatku się super zapowiada i tak jest ale im dalej w las tym jest gorzej .. niestety
-Fifa odpycha niesamowicie.. po prostu jak się gra w nią dłużej to sie wymiotować chce jak człowiek widzi te spektakularne kaskaderskie upadki, lub tez akrobatyczne ewolucje, kończąc na niewiarygodnych złamaniach kości, a zawodnik biegnnie dalej :P
- fakt iz obrońca potrafi tyłem do gry przejąć piłkę.. ale piłka leci tak troszkę od niego.. nie powiem że to jest dużo.. ale tak umówmy się, że trzeba mieć niezły instynkt żeby przejąć taka piłkę któraj ma iść w "uliczkę" i w fifie to właśnie jest..
- strzały w fifie to porażka moim zdaniem.. i tu zdecydowanie góruje pes
-zawodnik biegnąc po murawie biega po korkach:/ te korki nie zapadają się w murawe, tylko to jest taka jakby tafla

Fifa moim zdaniem jest lepsza w
- formie kariery, czyli LE i LM są realnie poukładane.. nie to co w pesie niestety
- jest wiele lig
-są skałci 
-bramkarze chyba jednak górują zdecydowanie
-zawodnik nie przesuwa się jak jakiś kosmita po murawie.. tj np jest po akcji, ten stoi, i zamiast stać nieznacznie się przesuwa, tego w fifie nie widziałem
- sposób poruszania się/bieganie jest chyba jednak troszkę bardziej realistyczny w fifie, i to sprawia że ludzie mówią ze ta gra jest realistyczniejsza.. moze i tak, ale mówienie że zdecydowanie to już spora przesada, tym bardziej że ta gra odpycha jak jasna cholera

warto dodać że te gry mają wiecej minusów i plusów, lecz moim zdaniem fifa w tych ważniejszych dla mnie srawach ma poważniejsze braki niż pes, bo to jednak nudzi strasznie, jak byłem zapalony do fifki przez 2 tyg tak to potem zaczęło drastycznie spadać, bo odpycha

Dodać też warto że na prawde większość ludzi którzy mówią że fifa jest lepsza, to ludzi młodzi którzy nie zaznali magi  ISS'a czy Pesa 2:) i nie czują że ta magia jest zachowana, nbie znam osoby która grająac w ISSa powiedziała by że to słabizna (grając wtedy)

W tej "wojence" którą prowadzą w sumie młodzi ludzie.. bo nie mają co robić! można porównąć do wojenki barca-real / real-barca  kluby wuczyły tendencje i WYRUCHAŁY wszystkich którzy w niej uczestniczą.. wszystkich, a dlaczego? bo tym sposobem, tym jaką sami zrobili pozorną wojenkę.. przyciągają do sibie kibiców którzy w znacznej wielkosci.. pewnie 80-90% bd wierni.. tak samo jest tu.. i jeśli tacy ludzie chcą być wyruchane przez EA lub konami to prosze bardzo, ja w to nie wnikam, życze przyjemności z tego :) ale to już pół żartem pół serio:)

Warto dodać jeszcze jedną kwestie, że bd fanem pesa lub fify.. i odpalając grę konkurencji jednej czy drugiej stajni.. najważniejsze jest to by nie podchodzić z przekonaniem "odpale chujstwo by przekonać się jakie to gówno" z takim kimś nie warto rozmawiać..

I na tym chyba zakończe:) co o tym myślicie?
Chcesz być traktowany poważnie? traktuj innych z powagą.. to ci da szacunek

The_Wraith

• Gość
« Odpowiedź #1038 dnia: Wrzesień 11, 2012, 12:30:08 »
Ci, którzy wchodzą na fora i chwalą swoją ulubioną grę, a jadą po konkurencji, to tylko gimnazjalne trole i najlepiej nie wdawac sie w dyskusję, bo i tak nikt nikogo nie przekona - to po prostu nie ma sensu.
Wchodziłem na fora o FIF-ie, ale nie widziałem tam żadnych wpisów typu "FIFA to gó*no, tylko PES", więc niech do niektórych dotrze, że jadąc po konkurencji tylko tworzą złą opinię grze, za którą są.
Nikt nie przekona prawdziwego fana PES-a (prawdziwego, czyli nie tego od: "grałem w PES-a do szóstej części, ale potem zobaczyłem, że FIFA ma więcej lig, więc stałem się fanem FIFY") do przerzucenia się na konkurencję - bo czy jeśli kibicujesz Wiśle, to gdy zobaczysz, że Legia gra lepiej, to przerzucisz się na Legie lub odwrotnie ? Watpię.
Ja gram sporadycznie w FIFE, szczególnie w menadżera, bo jakoś mi podchodzi, sporadycznie jakiś mecz, ale gameplay mi nie odpowiada, gdyż wg. mnie nie ma tej naturalności i nieszablonowości, co PES.
Wpienia mnie także ilość ustawień w grze - FIFA ma setki ustawień, które trudno ogarnąć, więc wg. mnie to nie nadaje się na grę turniejową. Dlaczego ? Dlatego, że w domu każdy ustawia sobie wg. własnych preferencji, czyli kamera taka i owaka, wysokość taka i owaka, to i tamto i przyzwyczaja się do tego. A PES ? Ustawiamy kamerę "Wide" i gramy - chyba 90% ludzi gra na "Wide".
Kamera dodatkowo strasznie szarpie -przechodząc od zawodnika do zawodnika zbyt szybko, przez co mnie osobiście oczy bolą.

Offline mateusz9966

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 08.11.2011r.
« Odpowiedź #1039 dnia: Wrzesień 11, 2012, 18:01:24 »
I tu pora wrzucić kamyczek do ogrodu pesleague.pl przeglądałem fifapolonia, i tam jest coś takiego jak karanie.. czego tu zupełnie nie ma.. tu jest totalna wolność, można powiedzieć co się chce, propagować co się chce.. i obrażać wszystkich.. tam tego nie ma.. dlatego nie widziałeś kolego obraźliwych tekstów:)
Swoją drogą jeśli coś się stworzyło to powinno się to pielęgnować.. al eto już nie moja sprawa
Wracając do gierki.. też tam miałem problem z ustawieniami.. i zasrana kamerą.. i też oczy bolały :/
Chcesz być traktowany poważnie? traktuj innych z powagą.. to ci da szacunek

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1039 dnia: Wrzesień 11, 2012, 18:01:24 »