hmm co ma lepszego?
ja pograłem 1-2 mce w fife i moge powiedzieć spokojnie..
-dryblingi.. przekładanka w fifie to porażka.. jak niektóre inne.. ale są też te całkiem fajnie i ciekawie wykonane:)
-Pes z racji swojej magi się nie nudzi ma coś co przyciąga.. fifa niestety na początku wydałe=a mi sie super ciekawa a potem nuuuuda:/
-własnie j.w w pkt 2 pes ma to do sibie że im dłużej się gra tym jest ciekawiej, i ten poziom zainteresowanie jest na pewnym powiomie trzymany.. a fifa? no niestety na poczatku się super zapowiada i tak jest ale im dalej w las tym jest gorzej .. niestety
-Fifa odpycha niesamowicie.. po prostu jak się gra w nią dłużej to sie wymiotować chce jak człowiek widzi te spektakularne kaskaderskie upadki, lub tez akrobatyczne ewolucje, kończąc na niewiarygodnych złamaniach kości, a zawodnik biegnnie dalej
- fakt iz obrońca potrafi tyłem do gry przejąć piłkę.. ale piłka leci tak troszkę od niego.. nie powiem że to jest dużo.. ale tak umówmy się, że trzeba mieć niezły instynkt żeby przejąć taka piłkę któraj ma iść w "uliczkę" i w fifie to właśnie jest..
- strzały w fifie to porażka moim zdaniem.. i tu zdecydowanie góruje pes
-zawodnik biegnąc po murawie biega po korkach:/ te korki nie zapadają się w murawe, tylko to jest taka jakby tafla
Fifa moim zdaniem jest lepsza w
- formie kariery, czyli LE i LM są realnie poukładane.. nie to co w pesie niestety
- jest wiele lig
-są skałci
-bramkarze chyba jednak górują zdecydowanie
-zawodnik nie przesuwa się jak jakiś kosmita po murawie.. tj np jest po akcji, ten stoi, i zamiast stać nieznacznie się przesuwa, tego w fifie nie widziałem
- sposób poruszania się/bieganie jest chyba jednak troszkę bardziej realistyczny w fifie, i to sprawia że ludzie mówią ze ta gra jest realistyczniejsza.. moze i tak, ale mówienie że zdecydowanie to już spora przesada, tym bardziej że ta gra odpycha jak jasna cholera
warto dodać że te gry mają wiecej minusów i plusów, lecz moim zdaniem fifa w tych ważniejszych dla mnie srawach ma poważniejsze braki niż pes, bo to jednak nudzi strasznie, jak byłem zapalony do fifki przez 2 tyg tak to potem zaczęło drastycznie spadać, bo odpycha
Dodać też warto że na prawde większość ludzi którzy mówią że fifa jest lepsza, to ludzi młodzi którzy nie zaznali magi ISS'a czy Pesa 2:) i nie czują że ta magia jest zachowana, nbie znam osoby która grająac w ISSa powiedziała by że to słabizna (grając wtedy)
W tej "wojence" którą prowadzą w sumie młodzi ludzie.. bo nie mają co robić! można porównąć do wojenki barca-real / real-barca kluby wuczyły tendencje i WYRUCHAŁY wszystkich którzy w niej uczestniczą.. wszystkich, a dlaczego? bo tym sposobem, tym jaką sami zrobili pozorną wojenkę.. przyciągają do sibie kibiców którzy w znacznej wielkosci.. pewnie 80-90% bd wierni.. tak samo jest tu.. i jeśli tacy ludzie chcą być wyruchane przez EA lub konami to prosze bardzo, ja w to nie wnikam, życze przyjemności z tego
ale to już pół żartem pół serio:)
Warto dodać jeszcze jedną kwestie, że bd fanem pesa lub fify.. i odpalając grę konkurencji jednej czy drugiej stajni.. najważniejsze jest to by nie podchodzić z przekonaniem "odpale chujstwo by przekonać się jakie to gówno" z takim kimś nie warto rozmawiać..
I na tym chyba zakończe:) co o tym myślicie?