Dział Ogólny > PES 2013

PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny

<< < (369/382) > >>

Kostek123:
spójrzmy na fakty: Koijima ostatnio napisał silnmik grafizny, który wzbudzał uznanie w 1997 roku przy okazji MGS a na PSXa. Od tej pory minęło ponad 15 lat, przypuszczenie więc , ze ten Fox Engine da radę jest  pobożnym życzeniem.

To tak jak jakism klub nie wygrał od daaawna a oczekiwalibyście, że nagle zacznie. Niby wszystko mozliwe ale kasy bym nie postawił

OnoMatoPeja:

--- Cytuj ---który wzbudzał uznanie w 1997 roku przy okazji MGS a na PSXa
--- Koniec cytatu ---

Nie każdy silnik będzie dobry do symulacji, zwłaszcza sportowej (nie samochodówki).
Mógł być dobry do innych gierek, ale piłka nożna itp. stawia poprzeczkę znacząco bardzo wysoko.

Zresztą to było na czas lat 90s a mamy nowy wiek i poprzeczka rośnie, a ten silnik co piszesz to pordzewiała staroć na obecne czasy.

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEDobry kawał :P

1. To nie bajer graficzny ale element gry (kluby mają po 3 rodzaje stroi co nie ma w innych pesach).
3. Tak to efekt graficzny -  ale to nie istotne :P
4. Ten punkt też nie jest bajerem graficznym. Odnosi się zaawansowanej możliwości wpływu na masę aspektów związanych z tym co się dzieje na boisku i nie tylko, jako menu dające bardzo wielkie możliwości konfiguracyjne gry czego brak od początków pes.

Więc zastanów się 1000 raz zanim ślina coś naniesie na język.
Z resztą nie wiem co konami ma namyśli co do punktu 2 oraz 4 więc można tylko gdybać tak aż do połowy przyszłego roku.

--- Koniec cytatu ---
hehe ciekawie żeś to se wszystko wytłumaczył może poza 2 pkt. bo nie spojrzałem dobrze wszystko to dla mnie elementy grafiki. A najlepiej opisałeś 4 pkt - i skąd Ty to w ogóle wiesz??? :D :D Może to po prostu rozszerzona edycja twarzy, korków, stadionu, czy wprowadzenia biegających zwierząt po boisku, a to przecież elementy wizualne czyli grafika nie wpływająca na gameplay. Tak samo jak 3 para stroju mam się krw cieszyć, że mi piłkarze bd biegać w innych "kolorach", a gameplay dalej będzie ten sam...? W FIFie są już 4 komplety stroi, bo doszły klasyczne, ale to nie czyni, tej gry dobrą... No i jeżeli nie wiesz do końca co KONAMI ma tak na prawdę na myśli, to nie wiem czemu próbujesz rozwinąć myśl
REJESTRACJA lub LOGOWANIEto źle widzisz, czemu nie napiszesz o nowym silniku FOX ENGINE? Pewnie, to też dla ciebie jest efektem graficznym  :o :D

--- Koniec cytatu ---
co mam niby napisać ??? ??? odwołałem się do tych 4-3 punktów

OnoMatoPeja:
Twoje myślenie jest bez urazy ale trochę płytkie.

Stroje jak stroje, ale ich wygląd będzie elementem graficznym nie fakt że dodadzą 3 komplet stroi, rozumiesz... ?
I punkt 4 to nie tylko rozszerzenie twarzy itd. co wspomniałeś, ale pod tym słowem może wiązać się wiele rzeczy, związanych z gameplayem (najbardziej istotna rzecz) i konfiguracją gry, trybami itd.
Na gameplay wpływa zachowanie graczy i wiele innych aspektów które są zapisane w skryptach gry a nie w grafice (efektem tego będzie wizualizacja graficzna np. wślizgu po masie przeliczeń nasktyptowanej gry - poprzez rozszerzoną edycję gry jaką daje silnik graqficzny), bo ty tak to chyba ujmujesz.

Ale dobra, kończymy z tym bo to nie ma sensu i dal ciebie cały pes z gameplay to element graficzny...
I naucz się czytać ze zrozumieniem :P

Kostek123:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENie każdy silnik będzie dobry do symulacji, zwłaszcza sportowej (nie samochodówki).
Mógł być dobry do innych gierek, ale piłka nożna itp. stawia poprzeczkę znacząco bardzo wysoko.

Zresztą to było na czas lat 90s a mamy nowy wiek i poprzeczka rośnie, a ten silnik co piszesz to pordzewiała staroć na obecne czasy.

--- Koniec cytatu ---
cholernie chaotycznie formułujesz myśli  :P 

chciałem rzec, że od 16 lat nie zrobił niczego dobrego technicznie, mała szansa, że mu się teraz uda.

Konami ma ten sam problem co cała Japonia -nie ma kasy, przez pieniądze przegrali tę generację. Mam na myśli fundusze przeznaczone na developing- te były sporo mniejsze niż u twórców z Zachodu.

Na nowej generacji zanosi się na jeszcze większą przepaść finansową, spodziewajcie się raczej , że róznicy (negatywne) będą jeszcze bardziej widoczne. To nie jest tak, że nagle "Koijima wstał rano, walnął kawkę i nauczył się kodować". Nie , cuda nie sitnieją. Te studio ma tych samych w większości ludzi, którzy nie ogarnęli słabszych platform, na jakiej podstawie wierzyć, ze okiełznają zupełnie nową architekturę?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej