I mówi to kibic konkurencyjnego klubu Co do Chelsea to było mówione, że mają kontrakt z EA, więc wątpię, aby była w Pesie
Chelsea fakt - ma podpisany kontrakt z EA, ale tak samo Manchester United - Konami ma podpisaną jakąś umowę z ManU, jako oficjalna gra ManU czy coś w tym stylu, a ManU w za przeproszeniem FIFIE jest i to licencjonowany. Ale o tym, że Chelsea ma być przeczytałem na jakiejś stronie zagranicznej, więc tym się sugeruję (mam nadzieję że to prawda jako fan). Ale jeśli się okaże, że jednak nie, to trudno.
Jesli taka okładka będzie w UK, to dużo lepsza, niż z CR7 jak dla mnie. W sumie powinni co roku robić takie, z kilkoma graczami konkretnego klubu na okładce. Dawne okładki mi się podobały, szczególnie z Terrym i Henrym w PES 5.
I jeszcze tak nie związane z tematem - Konami powinno się zastanowić nad zmianą nazwy dla Pro Evolution Soccer, a szczególnie nad tym "soccer", gdyż "soccer" to typowo amerykańska nazwa piłki nożnej, chyba nigdzie indziej nie używana na swiecie, prócz USA. W Europie nazwa "soccer" budzi tylko lekkie odruchy zażenowania. Ale Pro Evolution Football jakoś średnio pasuje (PEF) - Co myślicie ?