Autor Wątek: Reprezentacja Polski by Windziak | Hitzfeld powołał reprezentację "Ekstraklasy".  (Przeczytany 15458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 21.09.2011r.
Nie można przejść obojętnie wobec tego, co stało się wczoraj. Wstęp będzie lakoniczny, bo na razie nie ma się nad czym rozwodzić. A zatem... nową erę polskiej kadry czas zacząć!

Smuda odchodzi! Kto nowym trenerem?

Wraz z końcowym gwizdkiem w meczu Polska-Czechy, pewnym się stało, że pracę z reprezentacją kończy dotychczasowy szkoleniowiec Franciszek Smuda. Kto zostanie jego następcą? Wśród kandydatów pojawiają się nazwiska Piotra Nowaka, Macieja Skorży oraz Michała Probierza.

Co na to Lato? Lato na to nic!

Grzegorz Lato, który swego czasu zapowiadał abdykację z tronu szefa Polskiego Związku Piłki Nożnej teraz odżegnuje się od tej decyzji. "Nie zamierzam w tej chwili zrezygnować. Jest jeszcze na to za wcześnie. I proszę mnie nie pytać dlaczego jest za wcześnie. Jest za wcześnie, bo drużyna wczoraj przegrała..."

Słowa prezesa bardzo zadziwiają. Naczelny krytyk polskiej kadry, Jan Tomaszewski komentuje to w ten sposób: "Lato nie ma honoru. Splugawili wraz ze Smudą i całą świtą 'farbowanych lisów' godło narodowe! Jest mi przykro, mam nadzieję, że Zbyszek Boniek postanowi zrobić z tym bagnem porządek!"
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 13:08:44 wysłana przez Windziak »

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
Odp: Reprezentacja Polski by Windziak
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2012, 15:02:40 »
Smuda po czymś taki co się stało wczoraj raczej na pewno odejdzie. Co do jego zastępcy to proponowałbym Skorżę. :) W Legii z nim było Okej więc w reprezentacji też chyba nie zawiedzie ;D Interesująca wypowiedź Tomaszewskiego. :)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2012, 15:03:58 »
:D Wróciłeś :D Fajnie ;D

teraz co do kariery. Widzę, że będziesz rywalizował z Emilkiem :D szkoda tylko, że nie jesteście w tym samym czasie, ale i tak w przypadku Ciebie jak i Emila będzie na pewno ciekawie :D Co do trenera to jestem za Nowakiem :D

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2012, 15:18:03 »
:D Wróciłeś :D Fajnie ;D

teraz co do kariery. Widzę, że będziesz rywalizował z Emilkiem :D szkoda tylko, że nie jesteście w tym samym czasie, ale i tak w przypadku Ciebie jak i Emila będzie na pewno ciekawie :D Co do trenera to jestem za Nowakiem :D

Spokojnie, z Emilkiem rywalizować nie będziemy :) Każdy z nas pewnie ma nieco inną wizję prowadzenia tej kadry. ;) Mam nadzieję, że czymś was zaskoczę :P

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:06:57 »
Wraca mój ulubiony karierowicz :). Pamiętam te czasy gdy pisałeś ostatnie posty w karierze Wisła i prawie nikt tam nie dawał ci komentów. Ciekawa sytuacja, ja stawiam na Probierza.

Offline DetoX14

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.05.2012r.
  • Borussia Dortmund <3 !
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 17, 2012, 22:21:31 »
Widzę, że wiele osób zaczyna kariere reprezentacją Polski ^^ ale tak jak napisałeś nie można przejść obojętnie obok tego co się wczoraj wydażyło, czyli mecz Polska - Czechy. Szkoda troszkę, ale musimy żyć dalej i walczyć w eliminacjach do Mistrzostw Świata 2014. Jestem bardzo ciekaw tak jak u bartheza kto zostanie nowym selekcjonerem naszej kadry. Ja osobiście chciałbym zobaczyć na tym miejscu Michała Probierza, ale może Skorża, Leńczyk... cóż zostaje czekać ;)

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:02:45 »
ktoby nie został trenerem, musisz wyprowaidzć naszych do MŚ w Brazyli, które bd za 2 lata :D

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Reprezentacja Polski by Windziak
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 18, 2012, 00:20:14 »
Podsumowanie polskiego występu na EURO 2012 oczami Franciszka Smudy...

Franciszek Smuda podsumował polskie mecze na turnieju mistrzowskim. Po kilku dniach i wyraźnym ochłonięciu były już selekcjoner naszej reprezentacji tak wypowiedział się o grze piłkarzy przez niego powołanych do gry na EURO 2012:

"Zabrakło nam niewiele. Niewiele, bo w każdym meczu graliśmy nieźle. Ale też nie na tyle dobrze, żeby pokusić się o trzy punkcie. Wierzyłem w tych chłopców od początku, mają potencjał duży bardzo i w ogóle trzeba nam było tego awansu i zabrakło szczęścia parokrotnie. Zwłaszcza w meczu z Rosją. Z Grekami wymknęło nam się spod kontroli po golu na 1:1. A Czesi to trzeba powiedzieć szczerze, zagrali bardzo dobrze i jak jeszcze raz na spokojnie obejrzałem ten mecz, to wygrali jednak zasłużenie. Nie powiem, że brak Rosickiego zaburzył moją wizję gry na ten mecz, bo przecież atakowaliśmy i chcieliśmy wygrać. Nie udało się, trudno. Dziękuję chłopakom za te 2,5 lat. To był dla mnie też trudny bardzo okres w życiu. Stresujący i sam mogę powiedzieć, że trochę mnie trema zjadła. Ale cóż, żyje się dalej. Życzę mojemu następcy i tej drużynie żeby się dostali do Mistrzostw w Argentynie. Znaczy, przepraszam, w Brazylii."

Obecny na pożegnalnej dla trenera Smudy konferencji był także Prezes PZPN, Grzegorz Lato. Prezes podziękował trenerowi za współpracę, życząc dalszych sukcesów w karierze trenerskiej. Zapowiedział, że na razie do dymisji nie zamierza się podać, a nazwisko nowego trenera poznamy już wkrótce.

"Dziękuję Ci Franku za twą pracę. Szkoda, że się nie udało, ale ja wiem, że zrobiłeś wszystko co w mocy. Winą obarczyłbym za to wszystko co się stało tych, co w nas nie wierzyli. To oni psuli atmosferę, te paskudne, niedorzeczne, zwyczajnie chamskie wypowiedzi Tomaszewskiego o lisach farbowanych i inne takie, to wszystko nam zepsuło święto i kto wie, może nawet awans. Wierzę, że kolejny trener pójdzie tą samą drogą. I, że w Brazylii, gdzie mistrzostwa będą na pewno dobre, bo to ładny kraj, zagramy i wyjdziemy wreście z grupy! (...) Nowy trener będzie niedługo. Znaczy ja prowadzę rozmowy z kandydatami. Są to głównie Polacy, ale też jest paru ludzi z zagranicy. Nazwisk żadnych nie zdradzę."

Po konferencji prasowej swój briefing zwołał Jacek Masiota, jeden z członków PZPN, rywali Grzegorza Laty, który ma prezesowskie ambicje. Zapowiedział, że będzie starał się o posadę szefa Związku.

"To, co dzisiaj powiedział Grzegorz Lato utwierdza mnie w przekonaniu, że trzeba coś z tym zrobić. Potrzeba nam ZMIAN, zmian których nie robił tak dziś chwalony i wielbiony przez prezesa Franciszek Smuda. Oczywiście, nie było kompromitacji na tym turnieju, ale wynikało to wyłącznie z tego, że trafiliśmy do tak łatwej grupy. Gdybyśmy zamiast Holandii zagrali w grupie B, strach myśleć jakimi wynikami ten turniej by się dla nas skończył. I winni nie są piłkarze, bo oni są dobrzy i założenia, które Smuda im nakazał wykonywać realizowali. A że te założenia skazane były na porażkę... No cóż. To tylko odpowiedź, jak miernie wybraliśmy jako PZPN w 2009 roku. Dziś ta era się kończy. Mam nadzieję, że Prezes postąpi honorowo i za kilka dni, jak już EURO się skończy zrezygnuje z posady. Nazwiska, których nie chce podać Lato, są mi znane i nie ma powodu bym ich teraz nie podał. Chodzi przede wszystkim o Maćka Skorżę i Jerzego Engela. Prezes rozmawiał też ze Stefanem Majewskim na ten temat. Jeśli chodzi o kandydatów z zagranicy - tematu nie ma, a Lato mydli mediom oczy. Ja sam z kolei na tym stanowisku widziałbym Niemca Bernda Schustera bądź Otto Rehhagela, ewentualnie Francuza, Claude Puela."

Offline DetoX14

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.05.2012r.
  • Borussia Dortmund <3 !
Odp: Reprezentacja Polski by Windziak / Smuda podsumował, Lato podziękował..
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 18, 2012, 07:40:34 »
Nie ma co euro w wykonaniu reprezentacji Polski słabe, niewykonany podstawowy cel czyli wyjście z grupy. Jak selekcjoner może nie wiedzieć gdzie odbędą się przyszłe Mistrzostwa Świata ? To powinno być oczywiste dla każdego managera. Miejmy nadzieję, że Lato poda się do dymisji, ale po tej wypowiedzi myślę wręcz przeciwnie... trzeba czekać. Nazwiska ciekawe, ale brakuje mi tu Michała Probierza... może za młody ? Jeżeli chodzi o zagranicznych trenerów to chciałbym zobaczyć Otto Rehhagela jako naszego selekcjonera, ale to jest chyba niemożliwe jak mówi jeden z członków PZPN.

Nie zgodę się ze zdaniem Smudy, według mnie mecz z Czechami pokazał, że jesteśmy od nich słabsi, a Ci zasłużenie nas pokonali.

Przcież piszę, że po obejrzeniu tego spotkania na spokojnie przemyślał i tej wypowiedzi powiedział, że Czesi wygrali zasłużenie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2012, 08:02:42 wysłana przez DetoX14 »

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 18, 2012, 07:55:50 »
Nie zgodę się ze zdaniem Smudy, według mnie mecz z Czechami pokazał, że jesteśmy od nich słabsi, a Ci zasłużenie nas pokonali. Czekamy na następny turniej, który może przynieść lepsze wyniki. Lato chwalił Smudę i chyba potwierdził to, że jest jego sympatykiem. Dziwna decyzja, że nie poddaje się do dymisji bo przecież mało kto teraz go lubi, więc jaki to ma sens? Grześku myślałem w 2009 roku, że jesteś spoko.
Tego drugiego Pana nie znam więc nie powiem czy jest on słusznym wyborem na prezesa PZPN. Kandydatów na trenera podał dobrych więc jest okej.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 18, 2012, 10:12:33 »
Euro było w naszym wykonaniu słabe, jeżeli chodzi o wyniki. Jeżeli chodzi o styl gry to momentami było dobrze, a nawet bardzo. Okres Smudy w reprezentacji dobiegł końca i teraz trzeba oczekiwać na przedstawienie nowego szkoleniowca. Ja dalej utrzymuję się w kwestii, że Nowak powinien być trenerem naszej reprezentacji ;)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2012, 10:54:17 »
Przcież piszę, że po obejrzeniu tego spotkania na spokojnie przemyślał i tej wypowiedzi powiedział, że Czesi wygrali zasłużenie.
Przeczytałem cały tekst jeśli o to chodzi. Chodziło mi o to zdanie, że zabrakło im szczęścia...

Offline winner

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 29.04.2011r.
    • Status GG
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 18, 2012, 10:56:34 »
Nawałka na trenera!
albo Henryk Kasperczak

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 18, 2012, 21:20:26 »
No Smuda tutaj niczym nowym nas nie oświecił. Szkoda tego EURO, bo graliśmy u siebie - takie coś nie zdarzy się długie lata, ale niestety. Oczekiwania były jak nigdy, a wyszło jak zwykle, czyli klapa. Mam nadzieję, że ten Masiota nie mówi do końca prawdy z tymi trenerami :D Majewskiego w ogóle nie widzę w reprezentacji, zresztą już miał okazję się pokazać, a Engel wygrywał w dużej mierze Olisadebe i zamknął kadrę milion lat przed mistrzostwami, co było ogromnyyyym błędem i przez to jego także nie chciałbym tutaj widzieć. Mam nadzieję, że trenerem zostanie ktoś wpisany we wcześniejszej wiadomości, z tercetu Nowak-Skorża-Probierz.

Offline Windziak

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 19, 2012, 00:17:32 »
Zarząd odwołał Prezesa PZPN. Brutalny koniec lata dla Laty... Nowym prezesem...

Specjalnie zwołane walne zgromadzenie Polskiego Związku Piłki Nożnej długo debatowało nad losem Grzegorza Laty. Choć ten długo stał na stanowisku, że winien nadal pełnić tę funkcję, gdy przyszło do głosowania nad wotum nieufności - 80% głosujących zdecydowało, iż Lato ze stołka spadnie.

Na tym samym spotkaniu zapadła też decyzja o wyborach, swoje kandydatury zgłosili Jacek Masiota, Zbigniew Boniek, Jerzy Engel, Zdzisław Kręcina i Kazimierz Greń.

W pierwszej turze przepadły kandydatury Jerzego Engela, Jacka Masioty i Zbigniewa Bońka, co przyjęto za największą sensację. Jan Tomaszewski od razu w wywiadach skomentował tę decyzję: "To jest skandal, żeby Zbyszek Boniek przegrał z Kręciną. Jak widać "leśne dziadki" nadal trzymają się mocno. Jak Kręcina wygra te wybory to kończę, absolutnie kończę komentować polską piłkę!"

W drugiej turze faworytem był więc Zdzisław Kręcina, ale decyzją 54% głosujących nowym Prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej został Kazimierz Greń!

Greń, zaraz po wyborze wygłosił swoje pierwsze słowa. "Jestem niezwykle zadowolony z tego, że obejmuję to stanowisko. Gwarantuję, że wyprowadzę, przy pomocy Masioty i Bońka, polską piłkę na wyżyny. Od jutra zaczynamy wytężoną pracę, a nazwisko nowego trenera poznacie za kilkanaście dni!"

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
Odp: Reprezentacja Polski by Windziak / Summer is over...
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 19, 2012, 09:40:51 »
Uff jak dobrze, że Lato został zrzucony ze stołka :D Ja cieszę, się że prezes Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej został prezesem. Mam nadzieje, że człowiek z mojego województwa będzie odpowiednią osobą na tym stanowisku, bo Engel czy Kręcina to byłaby katastrofa :D

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 19, 2012, 10:56:15 »
Oj dzieje się dzieje ;) Summer is over, Grzesiu spadaj na drzewo, ruszamy z prawdziwą piłką!
Greń z Masiotą i Bońkiem powinni stworzyć coś fajnego :)

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 19, 2012, 11:51:22 »
Widzę dzieje się u ciebie, Grzesia już nie ma i dobrze, krzyż na drogę pajacu. Może Kazimierz Greń pozmienia trochę zarząd i w końcu ruszymy z miejsca, bo na razie od kilkunastu lat stoimy w miejscu. Ja też bym widział na stanowisku jakiegoś zagranicznego trenera.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 19, 2012, 12:00:24 »
A tu co Boniek myśli o Greniu:

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e1bb95ab54d0a3253f2b6f2716f309dd&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=e1bb95ab54d0a3253f2b6f2716f309dd&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Dla niecierpliwych, sekunda 45 :D

Offline plumber#10

• Junior
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 19, 2012, 15:58:35 »
Szkoda jednak, że Boniek prezesem nie został, ale jak powiedział Greń będzie współpracował z Bońkiem. Faktycznie dziwne to, że Kręcina przeszedł do dalszej rundy bo samo nazwisko mówi jakim jest człowiekiem. Zobaczymy czy będzie teraz lepiej bo przed wyborami gdy wygrał Lato wszyscy byli nim zachwyceni. Tak samo było ze Smudą....

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 19, 2012, 15:58:35 »