Archiwum > Sport
Podsumowanie Euro 2012 - ankieta
$RMF$:
1. Najlepszy zawodnik:
1. Andrea Pirlo - Znakomity turniej, król środka pola
2. Iker Casillas - 1 puszczona bramka, świetny finał
3. Cristiano Ronaldo - najlepszy turniej jaki zagrał w reprezentacji, poprowadził drużynę do zwycięstw w kilku meczach ale również grał bardzo zespołowo
2. Najgorszy zawodnik:
1. Robin van Persie - dno i metr mułu, fatalny turniej
2. Wesley Sneijder - sezon miał średni ale jednak takiemu zawodnikowi nie przystoi grać tak żenująco
3. Łukasz Piszczek - jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie, w kadrze niestety zawsze gra o pułap gorzej niż w klubie, szkoda że na euro swoje loty obniżył o 3 pułapy.
3. Najlepszy młody zawodnik (do 21 lat):
1. Balotelli - chyba nie trzeba tłumaczyć.
4. Najlepszy trener:
1. Cesare Prandelli - poukładał grę Włochów wzorowo.
5. Najgorszy trener:
1. Laurent Blanc - miał wszystko,zbudował świetną drużynę a na Euro wszystko się rozsypało, nie potrafił scalić drużyny w trakcie turnieju
6. Najlepszy mecz:
1. Anglia - Szwecja - piękne bramki, emocje i bardzo dobra gra.
7. Najgorszy mecz:
1. Hiszpania : Francja - mocny zawód, głównie dzięki Francuzom, którzy całkowicie się wystraszyli
8. Największa (pozytywna) niespodzianka:
1. Gra Eugena Polanskiego - najlepszy Polski piłkarz na turnieju
9. Największe rozczarowanie:
1. Polska - turniej u siebie, prawie 3 lata przygotowań a wynik koszmarny.
10. Najdziwniejsze wydarzenie:
1. Przerwany mecz Ukraina - Francja z powodu burzy.
11. Najpiękniejsza chwila:
1. Gol Lewandowskiego w meczu z Grecją
12. Najgorsza chwila:
1. Mecz z Czechami od 30 minuty
13. Najlepszy sędzia:
-----
14. Najgorszy sędzia:
---
15. Najlepsi kibice:
1. Irlandczycy - zrobili świetny nastrój
16. Jedenastka turnieju:
Casillas - Arbeloa, Ramos, Pique, Alba - Pirlo, Xabi Alonso, Khedira, Ozil - Ronaldo, Balotelli
17. Jedenastka nieudaczników:
Isaksson - Piszczek, Badstuber, Bruno Alves, Boateng - Murawski, Sneijder, Robben, Podolski - Kerzhakov, van Persie
Michal16ZenitSP:
1. Najlepszy zawodnik:
1-Iker Casillas- znakomite Euro w jego wykonaniu, bardzo chciałbym mieć jego koszulkę z tych mistrzostw ;D.
2.Cesc Fabregas- strzelił kilka goli na Euro+asysta w finale.
3.Przemysław Tytoń-mimo, że nie lubię i nigdy nie polubię ludzi o tym imieniu, to Tytoń zrobił na mnie pozytywne wrażenie, zwłaszcza w meczu z Czechami.
2. Najgorszy zawodnik:
1.W.Szczęsny-nie mam nic za bardzo do niego, ale na Euro powinien bardziej rozumieć się ze swoimi obrońcami, a nie wpadać na nich.
2.Ludovik Obraniak-nigdy go nie lubiłem i nie polubię, jego bicie fragmentów-tragedia, oprócz gola z WKS-em nic nie pokazał przez cały okres gry w naszych barwach(poza inauguracją z Grecją), na Euro tylko potwierdził,że chyba się nie nadaję do naszej kadry(TO Tylko moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać)
3.Andrij Woronin- miał razem z Szewczenką wyprowadzić Ukrainę z grupy, a tylko Sheva pokazał się z dobrej strony na tym turnieju.
1.Alex Oxlade-Chamberlain-dostał szansę gry w meczu z Francją i grał bez kompleksów.Nikt inny nie przychodzi mi do głowy, skoro Alan Dżagoev ma 22 lata ::)
4. Najlepszy trener:
1. Vicente del Bosque- mimo, że Hiszpania to podobno samograje, to jednak miał niesamowitego nosa do zmian, w finale czy półfinale na przykład.
5. Najgorszy trener:
1.Bert Van Marwiijk- po udanych MŚ w RPA, na tym Euro za bardzo nakombinował, min. stawiając Van Persiego do pomocy, co poskutkowało brakiem punktów w grupie
6. Najlepszy mecz:
1.Anglia vs Szwecja- bardzo interesujący mecz, ze zwrotami akcji.
7. Najgorszy mecz:
1. Portugalia vs Hiszpania-naprawdę trudny to był wybór- brak bramek i mnóstwo niecelnych strzałów z obu stron
8. Największa (pozytywna) niespodzianka:
1.Awans Grecji z grupy po wygranej z Rosją- kibicowałem im po cichu i ucieszyłem się gdy pokonali Rosjan, miałem nadzieję na powtórkę z Euro 2004.
9. Największe rozczarowanie:
1. Gol Jiracka w drugiej połowie w meczu z Polską- nie tylko ja zapewne wkurzyłem się po jego bramce.
10. Najdziwniejsze wydarzenie:
Nie ma pomysłu przepraszam(burza w meczu Ukrainy z Francją odpada, bo ja akurat byłem wtedy poza domem, a gra się zaczęła gdy wróciłem do domu, więc nic nie przegapiłem ;D ;D)
11. Najpiękniejsza chwila:
Awans Włochów do finału-jak każdy patriota nie kibicuję Niemcom, a ta druga brama Ballotelliego ucieszyła mnie, nawet bardziej niż gol Błaszczykowskiego z Rosją.
12. Najgorsza chwila:
1.Nieuznanie bramki Ukraińcom w meczu z Anglią: cóż, wszyscy oglądający ten mecz widzieliśmy, że piłka była w bramce po uderzenie Devicia, szkoda,może to dałoby napęd podopiecznym Błochina i awansowaliby z grupy.
13. Najlepszy sędzia:
1.Pedro Proenca- chyba dobrze sędziował ten turniej.
14. Najgorszy sędzia:
1.Wiktor Kassai oraz sędziowie bramkowi- nieuznana bramka Devicia, spalony spalonym, ale ten gol powinien być uznany.
15. Najlepsi kibice:
1.Irlandzcy kibice- to jest dopiero wierność na dobre i na złe, a nie to co w polskich klubach ...
16. Jedenastka turnieju:
Casillas-Ramos,Pepe,Pique,Lahm-Khedira,Pirlo,Fabregas,Silva-Balotelli,Mandżukić
17. Jedenastka nieudaczników:
Chalkias-Boenisch,Dunne,St Ledger,Wilems-Murawski,Schweinsteiger,Obraniak,Rosicky-Kerżakow,Baros
Sebaaa17:
1. Najlepszy zawodnik :
1. Andrea Pirlo - mózg drużyny włoskiej, kreator akcji, piękna bramka z Chorwacją, świetny turniej w jego wykonaniu
2. Iker Casillas - jedna przepuszczona bramka świadczy, że cały czas jest świetnym bramkarzem, pewny w bramce
3. Anders Iniesta - najlepszy zawodnik całego turnieju, zagrywał świetne piłki do kolegów, przez niego przechodziły wszystkie akcje
2. Najgorszy zawodnik :
1. Robin van Persie - po nim spodziewałem się dużo więcej, bardzo zły turniej w jego wykonaniu
2. Arjen Robben - fatalny sezon i fatalny turniej
3. Łukasz Piszczek - może nie wytrzymał presji ? Mianowano go, że jest jednym z najlepszych obrońców na świecie. Turniej chyba tego nie potwierdził
1. Alex Oxlade-Chamberlain - jego gra mogła się podobać, dobra zmiana w meczu z Francją, warto będzie na niego stawiać
4. Najlepszy trener :
1. Vicente del Bosque - Hiszpanie wygrali turniej, wprowadzał do gry zawodników, którzy wiele dawali drużynie (np.w finale)
5. Najgorszy trener :
1. Franciszek Smuda - w jego teorii nie było miejsca na zmiany, zero taktycznego myślenia
6. Najlepszy mecz :
1. Anglia-Szwecja - znakomity mecz, piękne bramki po stronie drużyny angielskiej
7. Najgorszy mecz :
1. Hiszpania-Francja - mecz nudny, ostrożna gra Francji
8. Największa (pozytywna) niespodzianka :
1. Kibicom wszystkich drużyn podobało się w Polsce. Udało nam się zorganizować tak wielki turniej, i jako kraj wypadliśmy bardzo dobrze
9. Największe rozczarowanie :
1. Reprezentacja Polski - gospodarze, słaba grupa, a my nie zdołaliśmy nawet wygrać meczu, ani wyjść z grupy
10. Najdziwniejsze wydarzenie :
1. Ukraina-Francja - mecz przerwany z powodu burzy
11. Najpiękniejsza chwila :
1. Bramka Lewego z Grecją - chyba każdy wie dlaczego
12. Najgorsza chwila :
1. Bramka Jiracka w meczu z Polską
13. Najlepszy sędzia :
1. ------
14. Najgorszy sędzia :
1. ------
15. Najlepsi kibice :
1. Irlandczycy - "We love you" :)
16. Jedenastka turnieju :
1. Casillas -Arbeloa,Ramos,Pepe,Alba-Pirlo,Xabi Alonso,Iniesta,Ozil-Ronaldo,Balotelli
17. Jedenastka nieudaczników :
1.Chalkias-Boenisch,Badstuber,Mathijsen,Boateng-Murawski,Sniejder,Robben,Obraniak,-van Persie,Baros
kmiron#10:
1. Najlepszy zawodnik :
1. Andrea Pirlo - nie będę oryginalny. Zachwyciłem się nim już po pierwszym meczu z Hiszpanią. Takim przeglądem pola nie dysponuje chyba nawet Xavi.
2. Andres Iniesta - może troszkę zabrakło takiej wisienki na torcie, jaką byłoby strzelenie choć jednej bramki, ale to i tak był najlepszy Hiszpan podczas tego Euro. Ciągnął ten zmęczony, zblazowany team i sprawił, że coś mu się jeszcze zechciało. Imponująca postawa zwłaszcza w początkowej fazie turnieju.
3. Sergio Ramos - miałem w tym miejscu umieścić Casillasa, ale mimo wszystko ten miał za mało roboty, aby uwzględnić jego nazwisko. Dzięki komu? Swoim obrońcom. A liderem tej linii defensywnej był Sergio Ramos. Szkoda mi trochę, że już rzadko będę widywał jego efektowne ofensywne wejścia prawą flanką, ale trzeba przyznać, że ostatecznie potwierdził, iż jego miejsce jest na stoperze. Każde spotkanie Hiszpanii to prawdziwy koncert obrońcy Realu.
2. Najgorszy zawodnik :
1. Robin van Persie - żenada. Patrząc, że dogrywali mu piłki van der Vaart i Sneijder, oraz jaki kredyt zaufania otrzymał od van Maarwijka (mimo, że w kadrze nigdy nie zachwycał), trudno było pokazać się gorzej.
2. Milan Baros - trochę komiczna postać Euro 2012. Za van Persiem tylko dlatego, że jego drużyna trzy razy rzadziej atakowała, a i playmakerów miała sporo gorszych. Zabawne, że spoczął na laurach w wieku 23 lat.
3. Richard Dunne - niech fakt, iż piłkarz Crystal Palace radził sobie w defensywie dwa razy lepiej od niego, świadczy sam za siebie.
Kyriakos Papadopoulos - w tak młodym wieku potrafił przyzwoicie pokierować obroną Greków, zwłaszcza w spotkaniu z Rosją.
4. Najlepszy trener :
Slaven Bilić - potrafił idealnie podpasować taktykę pod każdego przeciwnika.
5. Najgorszy trener :
Szkoda Słów - liczą się tylko trzy punkty, taktyka 4-3-1-1 (Obraniaka nawet nie liczę).
6. Najlepszy mecz :
Najprzyjemniej oglądało mi się spotkanie Rosja-Czechy, może dlatego, iż z wysokości trybun. Świetne tempo i gra raz pod jedną, raz pod drugą bramką.
7. Najgorszy mecz :
Wszystkie z udziałem Grecji - nie mogę patrzeć na prezentowany przez nich futbol. Grają to, czego tak bardzo nie lubi Xavi - antyfutbol w czystej postaci.
8. Największa (pozytywna) niespodzianka :
Postawa Portugalii - po wieściach, jakie dochodziły do mnie tuż przed turniejem, pomyślałem, że absolutnie nie mają szans na wyjście z grupy. Tymczasem nie okazali się wcale zespołem skłóconym i zepsutym.
9. Największe rozczarowanie :
Holandia - po co uzasadniać? Wicemistrzowie świata nie zdobywają nawet punktu...
10. Najdziwniejsze wydarzenie :
Przerwanie meczu grupy D Ukraina-Francja z powodu ulewy.
11. Najpiękniejsza chwila :
Dla mnie, jako kibica, bramka na 1:0 z Grecją. Euforia w czystej postaci - krzyczałem tak głośno, że straciłem głos na prawie tydzień.
12. Najgorsza chwila :
Ostatnie minuty finału - przykro było patrzeć.
13. Najlepszy sędzia :
Wolę skupić się na poczynaniach zawodników.
14. Najgorszy sędzia :
----- | | -----
15. Najlepsi kibice :
Byłem tylko na jednym meczu i przez cały turniej przebywałem w jednym mieście-organizatorze, więc jak mam to ocenić? Nie zachwycam się tak Irlandczykami, bo mimo wszystko, "You'll never beat the Irish" w momencie, kiedy drużyna przegrywa 0:4, brzmi nieco groteskowo.
16. Jedenastka turnieju :
Wolałbym w 4-3-3, gdyż było to najczęściej używane ustawienie, ale trudno.
Casillas - Pereira, Pique, Ramos, Lahm - Moutinho, Alonso, Pirlo, Iniesta - Balotelli (umieszczam z "przykrością", bo jego gra jest irytująca, ale z tych, którzy strzelili 3 bramki, jego były najwięcej warte), Ronaldo
17. Jedenastka nieudaczników :
Szczęsny - Piszczek, Dunne, Rami, Boenisch - Mueller, Murawski, Nazarenko, Obraniak - Baros, van Persie
--- Cytuj ---3. Anders Iniesta - najlepszy zawodnik całego turnieju, zagrywał świetne piłki do kolegów, przez niego przechodziły wszystkie akcje
--- Koniec cytatu ---
???
pawlodar_10:
Jedynie ten "Anders" tam nie pasuje, wiec co Cie dziwi?
Nawigacja
[#] Następna strona