Autor Wątek: Spurs by Matth3w - FA Cup czyli szansa dla rezerwowych...  (Przeczytany 16406 razy)

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Spurs by Matth3w - Wracamy do Londynu !.
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 13, 2012, 18:54:25 »
Niesamowicie gromisz w tych sparingach. Dos Santos dominuje na boisku, potwierdza swoją klasę bramkami i asystami. Bardzo lubię Tottenham, oby w końcu Koguty powalczyły o te wyższe cele, bo w Anglii na górze tabeli jest zawsze bardzo gorąco.

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.07.2012r.
Odp: Spurs by Matth3w - Jedni przychodzą,drudzy odchodzą.
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 13, 2012, 21:48:36 »

W czasie gdy wszyscy zawodnicy dostali tydzień wolnego po męczącym Tournée,działacze Tottenhamu sfinalizowali cztery cenne transfery. Pierwszym zawodnikiem,który dołączy do drużyny Spurs jest grecki napastnik ew.skrzydłowy Georgios Samaras. Jest to zawodnik dynamiczny,zaawansowany technicznie oraz potrafiący bardzo dobrze grać głową. Przyszedł do nas za 6,5 mln £ z Celticu Glasgow. Z całą pewnością będzie on bardzo ciekawą alternatywą dla Emmanuela Adebayora. Kolejnym zawodnikiem,który dołączy do Tottenhamu jest Oscar dos Santos Emboaba Junior szerzej znany jako Oscar. Spurs wygrali wyścig o tego młodego,utalentowanego ofensywnego pomocnika z Chelsea. Zamienił on Internacional na Tottenham za 15 mln £ oraz Stevena Pienaara,który został włączony w transakcję. Urugwajski lewy obrońca,Alvaro Pereira jest trzecim wzmocnieniem Tottenhamu na ten sezon. FC Porto dostało za niego okrągłe 10 mln £ co jak na takiego zawodnika jest kwotą nadzwyczaj małą. Ostatnim nowym zawodnikiem w szatni Kogutów będzie Scott Sinclair,były zawodnik Swensea. W tym przypadku nastąpiła wymiana za Davida Bentley`a oraz skromne 2,5 mln £.

Gdy jedni przychodzą,drudzy odchodzą. Tak to bywa w świecie futbolu. Trójka zawodników opuściła w tym tygodniu Tottenham. David Bentley odszedł do Swensea na zasadzie wymiany za Scotta Sinclaira a Steven Pienaar został włączony do rozliczenia za Oscara dla Internacionalu i w nowym sezonie będzie występował w barwach drużyny z Porto Alegre. Dosyć interesujący jest przypadek Ledleya Kinga. Zawodnik ten rozwiązał swój kontrakt za porozumieniem stron a 2 dni później został nowym zawodnikiem FC Porto czyli zespołu z którego do Tottenhamu odszedł Alvaro Pereira.
W kolejnych odcinkach :

-prezentacje i wywiady z nowymi zawodnikami Spurs
-inauguracja sezonu 12/13

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:03:59 »
Zastanowiłem się trochę nad Samaras'em i doszedłem do wniosku, że szybkość nadrobi zaawansowaną techniką. Dobre posunięcie z Pereirą. Jestem szczęśliwy, że pozyskałeś Sinlclair'a. Szybki, dobry technicznie, bramkostrzelny, uniwersalny zawodnik, który może grać na kilku pozycjach. Życzę powodzenia i masz stałego czytelnika!
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline kowal2709

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.09.2011r.
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 13, 2012, 22:27:44 »
No tak Pereira na pewno Ci się przyda w tym sezonie a co do Samarasa to nie wiem ja jakoś nie ma do niego przekonania ale możę u Ciebie się sprawdzi ;D
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - Polska Piłka 12/13 Zapraszam!!!

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 14, 2012, 10:24:41 »
Ciekawe okienko dla Tottenhamu. Oscar? Hmm oby się sprawdził, ale myślę że to zrobi. Sinclair? Chelsea jest mocno zła, przecież to ich były chłopak i będzie grał u ich rywali. Fajny transfer Pereiery, ale ciężko mu będzie wygrać rywalizację na boku obrony. Samaras? Myślę, że to dobry ruch. Dobry technicznie, silny, bardzo dobrze się zastawia i wtedy może zagrać prostopadłą piłkę do Dos Santosa czy Defoe.

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 14, 2012, 10:30:46 »
Ciekawe transfery na pewno mocnym wzmocnieniem będzie Alvaro Pereira,
dziwnym posunięciem jak dla mnie jest Samaras,ale zobaczymy co pokaże  ;)
" border="0

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Spurs by Matth3w - Nowy sponsor techniczny.
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 14, 2012, 16:27:58 »

Dzisiejszego popołudnia zaprezentowano nowe stroje Tottenhamu na sezon 12/13. Jedyną różnicą rzucającą się na 1 rzut oka jest zmiana sponsora technicznego. Kontrakt z Pumą nie został przedłużony z niewiadomych dla szerszego grona fanów przyczyn. Zawodnicy Spurs od 2006 roku ubierani byli przez Pumę a od tego sezonu będzie ich zaopatrywać amerykańska firma Under Armour. Kontrakt został podpisany do 2017r.

W czasie "rewii" mody przeprowadzono krótkie wywiady z nowymi nabytkami Tottenhamu.

"Jestem bardzo zadowolony z faktu,iż jestem zawodnikiem Tottenhamu. Odchodząc z Chelsea gdzie,powiedziano mi,iż wielkiej kariery to ja nie osiągnę,obiecałem sobie,że dzięki Swensea zostanę jednym z lepszych skrzydłowych na wyspach. Dzięki Spurs jest to bardzo możliwe ponieważ będąc w zespole z takimi zawodnikami jak Gareth,Aaron,Rafael czy Giovani mogę nauczyć się od nich najlepszego. Od dnia dzisiejszego nakładając koszulkę Kogutów zawsze będę starał się spełnić wszystkie pokładane we mnie nadzieję i mam przeczucie,iż nie zawiodę."

"Gdyby nie André Villas-Boas ciągle bym był zawodnikiem FC Porto. To ten niesamowity człowiek,który jest świetnym strategiem zrobił z nas zwycięzcę Ligi Europy i mam nadzieję,iż z Tottenhamu zrobi to samo. Ma on świetny wpływ na zespół czego nie udało mu się ukazać w Chelsea gdzie klubem rządzi właściciel milioner nie dając w pełni rozwinąć skrzydeł szkoleniowcom. Przychodząc tutaj nie myślałem o rywalach na moją pozycję ale o dobrze zespołu. Gdy nadejdzie taka okazja mogę nawet zagrać w bramce aby tylko grać bo nie ważne na jakiej pozycji gramy czy w jakim zespole,ważne abyśmy grali ze świadomością,iż robimy to co kochamy,w miejscu które kochamy i z ludźmi których darzymy wielką sympatią. Może to wyznanie trochę za szybkie ale ja już zakochałem się w Tottenhamie,jego kibicach oraz polubiłem moich kolegów z zespołu."

"Kiedy działacze Spurs ogłosili zainteresowanie moją osobą,wybuchła ogromna afera,iż jestem zawodnikiem za słabym na Tottenham. W pamięci utkwiła mi najbardziej wypowiedź wydaje mi się jednego z kibiców sukcesu "po co Samaras? Owszem, dobry technicznie zawodnik, ale On trafia do bramki raz, na Ruski miesiąc, jest bardzo wolny, a Tottenham moim zdaniem takich zawodników nie potrzebuje!". Od razu po jej przeczytaniu pomyślałem sobie : O Boże,czy ten człowiek w ogóle widział jak ja gram ?. Nie lubię się zbytnio wychwalać co potrafię lecz na prawdę do wolnych zawodników to ja nie należę,a co do mojej skuteczności to nie ubliżając zawodnikom Celticu to jakich masz partnerów taką masz skuteczność,ponieważ ja jestem typem klasycznej 9 czyli zawodnika,który tylko czyha na podanie w pole karne lub lekko przed nie i stara się zmieścić piłkę w siatce a w ekipie Celticu takich zagrać było bardzo niewiele. Obiecuję wam wszystkim,zebranym dzisiaj na tej prezentacji,iż od dnia dzisiejszego będę starał się pokazać wszystkim na "nie" co do mojego transferu,że byli w błędzie i za jakiś okres czasu będą oni zadowoleni ze sprowadzenia mnie do Londynu."

"Dlaczego w ostatniej chwili zdecydowałem się wpłynąć na władze Internacionalu i odejść do Tottenhamu a nie Chelsea ?. Ponieważ patrząc na przykład mojego dobrego kolegi Lucasa Piazona,z pewnością w Chelsea nie dostałbym od razu szansy na objawienie wszystkim swoich umiejętności i musiałbym czekać na tą chwilę spory kawał czasu. Wiem,że miejsca w pierwszej 11 nie dostaje się za darmo lecz André Villas-Boas jest trenerem uwielbiającym stawiać na młodzież więc szansę dostanę na pewno szybciej niż w The Blues oraz patrząc na ostatnie lata i rozwinięcie zawodników przez Tottenham np. Gareth Bale,Luka Modrić czy Aaron Lennon z pewnością mam tutaj dużą szansę do zostania najlepszym zawodnikiem na świecie."

André Villas-Boas : "Jestem w tak fantastycznym nastroju dzięki temu,iż udało nam się sprowadzić czterech na prawdę świetnych zawodników na swoich pozycjach. A jeszcze lepszą wiadomością jest ta,że każdy z tych piłkarzy jest zawodnikiem uniwersalnym i może grać na kilku pozycjach a jak wiemy takich zawodników w dzisiejszych czasach się ceni. Teraz czas na szybkie zgranie się z zespołem i inaugurację sezonu 12/13."

W kolejnym odcinku :

-inauguracja sezonu 12/13

Oficjalna kadra na nowy sezon przedstawiona jest na 1 stronie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2012, 18:07:25 wysłana przez Matth3w »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 14, 2012, 19:50:08 »
Już dzisiaj je widziałem i bardzo mi się podobają nowe trykoty Tottków na ten sezon. Szczególnie wyjazdowy strój przypadł mi do gustu. Widać, że nowi gracze cieszą na myśl gry w nowym klubie. Mam nadzieję, że Samaras pokaże niedowiarkom swój talent.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 14, 2012, 20:35:09 »
Szczerze to firma, która będzie teraz wykonywać trykoty jest mi kompletnie nieznana. Transfery bardzo dobre według mnie, dobrze, że zawodnicy od początku wypowiadają się w tak pozytywnym tonie i czekać tylko, co pokażą na boisku.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 14, 2012, 22:58:38 »
Koguty widać współpracować będą z wchodzącą na rynek firmą. dziwne jak dla mnie, Puma budzi raczej większy respekt.
mądre wypowiedzi nowych zawodników, najbardziej zaciekawia ta Samarasa, do której wplotłeś wypowiedź jednego z naszych forumowych ziomków.

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Spurs by Matth3w - Nie zawsze,szczęście sprzyja lepszym.
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 15, 2012, 12:32:45 »

Nie zawsze,szczęście sprzyja lepszym.

1 Kolejka Barclays Premier League

2:1

: 42`Bale,51`Modrić(Lennon) - 16`Kagawa
: 51`Sigurdsson,63`Samaras,75`Oscar - 63`Chicharito,90+`Smalling
             51`Van der Vaart,63`Adebayor,75`Modrić - 63`Nani,90+`P.Jones
: brak

Inauguracja sezonu zapowiadała się znakomicie. Dwie ekipy,nie ukrywające walki o mistrzostwo,posiadające wielkie nazwiska w swoich szeregach i świetnych szkoleniowców na czele. Jednak już przed pierwszym gwizdkiem,FIFA popsuła wszystkim humory poprzez swój genialny pomysł zarządzenia zgrupowań narodowych na kilka dni przed początkiem wymagających sezonów w ligach europejskich. Najbardziej narzekali zawodnicy Tottenhamu,mówiąc,iż po prostu nie będą mieli siły grać przez cały mecz jak równy z równym z takim rywalem jakim z pewnością jest United. Jak mówili tak poczynili,od początku spotkania inicjatywę przejęli goście z Manchesteru i już w 16 minucie za sprawą "świeżaka" czyli Kagawy objęli prowadzenie. Wyjście sam na sam Rooneya z Llorisem,przegrany pojedynek i skierowanie piłki do pustej bramki przez Japończyka uciszyło całe White Hart Line. Z każdą minutą gra Spurs wyglądała coraz gorzej i gdyby nie świetna postawa w bramce Hugo Llorisa już po pierwszych 40 minutach Koguty mogłyby przegrywać 3 lub 4 bramkami. W 42 minucie wreszcie  odpalił Bale. Świetna indywidualna akcja,zakończona uderzeniem zza pola karnego doprowadziła do wyrównania. Przy takiej bombie,Lindegaard mógł tylko skierować wzrokiem piłkę do siatki. Co ciekawe,w dzisiejszym meczu De Gea czyli najdroższy nastoletni bramkarz w historii piłki nożnej zasiadł dzisiaj tylko na ławce rezerwowych,czyżby jakiś konflikt z Alexem Fergusonem ? Nie wnikajmy. Do przerwy na tablicy widniał remisowy wynik 1:1. Koguty wiedząc,iż sił ciągle ubywa spięły się i szybko zdobyły bramkę na 2:1 za sprawą "soczystego" uderzenia Luki Modricia. Szybka klepka z Lennonem i techniczne uderzenie z linii pola karnego zmusiły Lindegaarda do ponownej kapitulacji. W tym momencie wszystkie grzeszki Luki zostały mu wybaczone nawet ten, o głośnym afiszowaniu się z chęcią odejścia do Realu. Po tej bramce Tottenham szybko przeszedł do ustawienia defensywnego o czym świadczyły wejścia Sugurdssona,Samarasa czy Oscara. Do końca meczu gospodarze starali się kontrolować tempo meczu i odnieśli jakże cenne zwycięstwo nad wyżej notowanym rywalem na inaugurację sezonu 12/13.

André Villas-Boas : "Te zwycięstwo to taka nagroda dla nas wszystkich. Ukazuje to,iż nawet tzw."wirus FIFA" nie jest w stanie nas złamać. Nie ukrywam,iż byliśmy dzisiaj zespołem stanowczo słabszym ale jak wiemy nie zawsze,szczęście sprzyja lepszym. Wreszcie nastąpił ten moment kiedy staliśmy się skuteczni jak nigdy,nasze okazje bramkowe można policzyć na palcach jednej dłoni a jednak stać nas było zdobyć o 1 bramkę więcej niż utytułowany rywal. Nie ukrywam,iż nie byłoby to wszystko możliwe gdyby nie świetna postawa w bramce Hugo Llorisa,który wybronił takie sytuacje,w których inni by nawet się nie starali. Chciałbym bardzo podziękować dla zawodników Manchesteru United,za świetną postawę w dzisiejszym meczu i grę fair play ponieważ zawodnicy byli po męczących zgrupowaniach i podatność na urazy była o 100% większa. W kolejnym spotkaniu na pewno zwyciężycie. A nas czeka teraz krótki odpoczynek i przygotowania do kolejnego meczu z QPR w Londynie."

Michael Dawson : "Wreszcie ukazaliśmy całej Anglii,iż należy się obawiać Tottenhamu. Może nie byliśmy stroną dominującą ale byliśmy skuteczniejsi od rywali i zwyciężyliśmy w tym jakże ciężkim spotkaniu. Mając w składzie takich zawodników jak Hugo,Luka czy Gareth jesteśmy zdolni nawet do zwycięstwa w Barclays Premier League i ja w to całkowicie wierzę. Teraz musimy odpocząć ponieważ zgrupowania a następnie tak wymagające spotkanie porządnie nas zmęczyło a QPR w następnej kolejce tanio skóry nie sprzeda."

Gareth Bale : "No cóż ja mogę powiedzieć.......nie obchodzi mnie dzisiejsza nagroda Zawodnika Spotkania,ponieważ wygrała je cała drużyna a nie ja. Jestem niezmiernie szczęśliwy,iż udało mi się włożyć w ten malutki sukces jakąś cegiełkę od siebie. Mam nadzieję,iż cały sezon będziemy grali tak jak w tym spotkaniu a na jego koniec będziemy cieszyć się z ostatecznego triumfu."

Zawodnik Spotkania : Gareth Bale

Zagrał dzisiaj fenomenalnie. Gdy drużynie nie szło,wziął grę na własne barki i pociągnął ją do remisu. Następnie dręczył i dręczył raz Fletchera,raz Evrę swoimi rajdami,którzy po końcowym gwizdku mieli miny tak jakby im ktoś kazał obiec Londyn dookoła.Miejmy nadzieję,iż nie spuści z tonu,ponieważ jest to materiał na zawodnika skłonnego do zdobycia Złotej Piłki.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

W kolejnych odcinkach :

- spotkanie wyjazdowe z QPR w ramach 2 kolejki Barclays Premier League,
- losowanie fazy grupowej LE,
- aktualna tabela  Barclays Premier League,

PS: Mimo,iż mamy nowego sponsora technicznego,jestem zmuszony grać jeszcze w sprzęcie technicznym Pumy,ponieważ PES nie czyta mi obecnych nowych stroi i muszę poczekać aż ktoś inny je wykona i wrzuci do sieci.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2012, 15:35:52 wysłana przez Matth3w »

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 15, 2012, 14:03:26 »
Póki co jesteś nie do zatrzymania, co mnie jednak w ogóle nie dziwi. Koguty to niesamowicie mocna drużyna, wystarczy rzucić okiem, a tacy piłkarze jak Bale,Adebayor,Modrić,VDV robią wrażenie, na pewno masz w tym sezonie szanse nawet wygrać ligę,a jeśli nie to z pewnością skończysz w ścisłej czołówce. Sparingi w ogóle mnie nie dziwią gdyż można powiedzieć nie miałeś w nich rywala,jedyne co mnie zaskoczyło do postawa Dos Santosa, raczej myślałem,że jego czas się już skończył(pomimo,że prawie się nie zaczał) tymczasem pod wodzą Boasa pokazał iż ostatniego słowa jeszcze nie powiedział. Czytają tytuł wątku myślałem,że poległeś w lidze, jednak nic z tego, zwycięstwo nad Czerwonymi Diabłami, zasłużone czy też nie dało 3pkt i pokazało tak jak z resztą mówiłem,że możesz walczyć o każdą pozycję w tym sezonie.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 15, 2012, 15:02:47 »
Takie rozpoczęcie sezonu to marzenie, które spełniłeś w ciągu 90. minut. Mimo wszystko bardzo dobrze, że szczęście sprzyjało wam, tym bardziej, że statystyki mówią o dużej nieskuteczności rywala. Wy za to strzelaliście i punktowaliście, Bale wciąż mnie zaskakuje, świetnie, że nie zdecydował się odejść i może nadal Wam dawać sporo radości. Jakby nie patrzeć dobry debiut ligowy Kagawy, bramka na inaugurację pokazuje, że Diabły zrobiły dobry interes.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 15, 2012, 23:22:03 »
No i od razu pierwsze starcie w lidze. Rywalem mój kochany Manchester. Tottenham bardzo, ale to bardzo dawno nie ugrał z nimi kompletu oczek. Pierwsze minuty na to nie wskazywały. Bramkę zdobył Kagawa. Na szczęście dla was mieliście w formie Bale'a i Mordića. Ich mocne strzały zapewniły wam komplet oczek. Nie ma nic lepszego niż wygranie na początek, jeszcze z takim rywalem. Teraz QPR, niby łatwiej ale derby rządzą się swoimi prawami.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 15, 2012, 23:39:01 »
Jeżeli pokonasz jeszczę City to macie z górki.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 16, 2012, 00:02:43 »
Przed chwilą byłem u Darka teraz wchodzę do ciebie Mateuszu (?) i również jestem mile zaskoczony tym co tutaj ujrzałem. Kariera prowadzona naprawdę bardzo fajnie. Czytając tekst można dostrzec, że masz jakieś doświadczenie w tym fachu. Wracając do meczu to widzę, że Virus FIFA z początku ci przeszkodził, jednak z czasem wszystko się odblokowało. Może aż tak dobrze nie zagrałeś, ale najważniejsze, że są trzy punkty, bowiem rywal był z najwyższej półki.

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Spurs by Matth3w - Fenomen !
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 16, 2012, 09:34:05 »

Fenomen !

2 Kolejka Barclays Premier League

1:2

: 14`Wright-Phillips - 4`Bale,81`Samaras(Bale)
: 61`Zamora,63`Derry,77`Armand Traore - 54`Sinclair,61`Samaras,71`Lennon
              61`Wright-Phillips,63`Buzsaky,77`Luke Young - 54`Dos Santos,61`Adebayor,71`Van der Vaart
: 56`Parker(ŻK)

Po zwycięstwie 2:1 nad Manchesterem United,czekał nas mecz w ramach 2 Kolejki Barclays Premier League z nieobliczalnym QPR,którzy rozdrażnieni porażki na inaugurację sezonu z Fulham 1:2. André Villas-Boas przeprowadził tylko 1 zmianę w wyjściowej 11,a mianowicie Lennona na prawym skrzydle zastąpił,Giovani Dos Santos,czyli młody Meksykanin,który oczarował wszystkich fanatyków Spurs świetnymi występami podczas Tournée po Azji. Od początku spotkania,inicjatywę starali się przejąć goście i nieoczekiwanie im się to udało. Już w 4 minucie Gareth Bale wyprowadził Tottenham na prowadzenie. Po dokładnym podaniu Luki Modricia,Bale minął jak slalomowe tyczki dwóch stoperów QPR czyli Ferdinanda oraz Nelsena i z ok.11 metrów uderzył nie do obrony tuż przy bezradnym Cernym. Wydawać by się mogło,iż ta bramka powinna jakoś ustawić przebieg spotkania,i gdybyśmy zaczęli tak myśleć bylibyśmy w ogromnym błędzie. Po jej stracie gospodarze zaczęli atakować bramkę Llorisa jak rozwścieczeni, z agresją, od tego momentu czy to Adebayor,Bale czy Giovani mieli problem z przedarciem się w pole karne rywala. Zawodnicy Queens Park Rangers,doprowadzili do remisu już w 14 minucie,po świetnym rajdzie i wykończeniu Wright-Phillipsa. Od tego momentu,tempo spotkania znacznie zmalało a najwięcej walki było w obrębie środka boiska. Lecz chwilę przed gwizdkiem kończącym pierwszą połowę,fantastyczną paradą wykazał się Hugo Lloris,Cisse był praktycznie o krok przed linią bramkową,dostał świetne dośrodkowanie i po uderzeniu głową miał już zamiar cieszyć się ze zdobytej bramki kiedy bramkarz Spurs,końcówkami palców przeniósł piłkę nad poprzeczką. Ta parada z pewnością będzie kandydować do miana "Obrony sezonu". Po 45 minutach,remisowy wynik 1:1. Po przerwie,nic się nie zmieniło a czas nie ubłagalnie uciekał. Dosyć szybko z boiska zszedł Dos Santos,który nie potrafił pokazać tego,co grał w Azji. Jednak wejście Sinclaira,na nic się nie zdało ponieważ Scott szybko dostosował się do poziomu meczu. W 61 minucie,schodzi Adebayor a wchodzi Samaras. Kibice pukają sobie w głowę,ponieważ zmieniony został zawodnik,który 1 zagraniem potrafi odmienić losy meczu a wchodzi za niego,nowy nabytek,który nie został przyjęty przez kibiców za "sympatycznie". Na niecałe 20 minut przed końcem spotkania,zszedł kolejny ważny zawodnik dla Spurs,który gdzieś zapodział formę czyli Van der Vaart. Po tym fakcie,na trybunach przyjęto,iż remis z QPR zadowala Tottenham. Lecz nic bardziej mylnego,81 minuta Gareth Bale szaleje na lewym skrzydle, i nagle dośrodkowuje a w polu karnym znalazł się Georgios Samaras,który głową skierował piłkę do siatki i wyprowadził Spurs na prowadzenie. Tym oto uderzeniem,ten olbrzymi Grek zamknął buzie wszystkim krytykom i hejterom. Do końca spotkania,wynik już się nie zmienił co było spowodowane opadnięciem z sił zawodników gospodarzy i Spurs zgarnęli cenne 3 punkty na bardzo nie wygodnym terenie.

André Villas-Boas : "Kolejne spotkanie,zakończone zwycięstwem 2:1,chociaż ważniejsze od wyniku są 3 punkty to powoli zaczynam myśleć,iż wchodzi to nam w rachubę. QPR jest jednym z bardzo specyficznych rywali,są skłonni do zwycięstwa z każdym rywalem ale także,z każdym mogą polec. Nam na szczęście udało się zwyciężyć i możemy spokojnie przygotowywać się do 3 kolejki i spotkania z Sunderlandem. Cieszy mnie,iż udało się dzisiaj zdobyć bramkę Georgiosowi,który był niemiłosiernie krytykowany po transferze do Tottenhamu,że słaby,że wolny,że za mało strzela. Na prawdę obawiałem się,iż ten chłopak się załamie i zamiast wzmocnienia drużyny mielibyśmy porządne osłabienie. Jeszcze przed spotkaniem z Sunderlandem,będziemy z niecierpliwością oczekiwać losowania grup Ligi Europy,może uda się trafić wymagających rywali."

Georgios Samaras :"Wreszcie,wreszcie,wreszcie...pokazałem wszystkim,którzy mnie krytykowali,iż są w ogromnym błędzie. Jednak cieszę się jeszcze bardziej z odniesionego zwycięstwa ponieważ pozwala ono powoli myśleć o kolejnym rywalu,bez takiej presji,że zgubiliśmy gdzieś punkty. Jedyna presja jaka na nas teraz będzie ciążyć to ta nałożona przez media,że jesteśmy niby faworytami. Faworytami są City,Chelsea czy United a my jesteśmy ekipą,która chciałby pokrzyżować im plany."

Hugo Lloris : "Zwyciężyliśmy i to jest najważniejsze. Moja interwencja ?. Chyba każdy inny bramkarz na moim miejscu zrobiłby to samo. Kolejny świetny mecz zagrał Gareth,nie wiem jak ten chłopak to robi ale może on biegać cały mecz od bramki do bramki a po meczu chodzi uśmiechnięty i wypoczęty jakby dopiero co wstał z długiego snu. Ogólnie w drużynie przyjęto mnie bardzo miło,atmosfera jest genialna. A z biegiem czasu będzie jeszcze coraz lepiej. Teraz czeka nas losowanie fazy grupowej LE a następnie 3 kolejka i mecz z Sunderlandem."

Zawodnik spotkania : Gareth Bale

Fenomen!.Kolejny raz udowadnia,iż bez niego Tottenham nie byłby tą samą drużyną. Gdy jest dobrze,on jest wyróżniającą się postacią,gdy jest źle to on ciągnie grę zespołu. Zdobył dzisiaj 1 bramkę w tym sezonie lecz na pewno nie ostatnią bo to bardziej początek passy wielu bramek niż ta jedna z nielicznych. Gdy wydawało się,iż obie drużyny już nie podejmą ryzyka,nie otworzą się i nie zdobędą bramki on wrzucił na wyższy bieg,wykonał idealny rajd,dośrodkował a w polu karnym Samaras tylko skierował piłkę do siatki. Prawdziwy lider,gdyby tylko Van der Vaart grał tak jak w poprzednim sezonie Tottenham byłby jeszcze silniejszy. Co ciekawe,Bale był bardzo krytykowany za grę w czasie Tournée a od początku sezonu gra jak z nut a odwrotna sytuacja jest z Dos Santosem czy Van der Vaartem,którzy rozegrali świetne zawody w Azji a od startu rozgrywek gdzieś się zagubili. Czyżby jakaś klątwa ?

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

W kolejnych odcinkach :

-losowanie fazy grupowej Ligi Europy,
-domowe spotkanie z Sunderlandem w ramach 3 kolejki Barclays Premier League,

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 16, 2012, 10:24:47 »
Gareth udowodnił tylko,że te oferty 30-40 milionowe nie są przypadkiem i grubą przesadą. Jest to piłkarz wart praktycznie każdych pieniędzy i zapewne będziesz musiał się przygotować na zaciętą walkę o niego w zimie czy też za rok. Wygrałeś spotkanie w którym byłeś faworytem, jednak QPR postawiło bardzo ciężkie warunki, ale też z drugiej strony nie jest to ekipa do bicia. Cisse,Barton,Taarabat,SPW,Park, naprawdę dobrzy gracze. Jedyne co mnie naprawdę zdziwiło to strzelec bramki nr2: Samaras;o Nie spodziewałem się jego trafienia, niezbyt za nim przepadam i za dobrego gracza go raczej nie uważam.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 16, 2012, 11:04:30 »
Jak na razie gracie dobrze. Dwa zwycięstwa i jedno na dodatek z silnym rywalem i pretendentem do tytułu - United. Takie zdobywanie punktów zawsze motywuje do dalszej pracy. Bale gra bardzo dobrzeu ciebie. Stara się być liderem drużyny i udaje mu się ta sztuka. Z takim graczem , który ma jeszcze do pomocy Modrica ;)

Offline Matth3w

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Spurs by Matth3w - Grupy rozlosowane !
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 16, 2012, 14:23:05 »

Grupy rozlosowane !

Ocenienia grup Ligi Europejskiej sezonu 12/13 podjął się legendarny napastnik Spurs - Gary Winston Lineker.

Grupa A : Większość powiedziałaby,iż zdecydowanym faworytem grupy jest OM,lecz ja nie widzę zbytnio zespołu,który mógłby nazwać się tym mianem w tej grupie. Każdy zespół jest zdolny wywalczenia awansu,nawet Victoria de Guimaraes,ponieważ jak wiemy już z poprzednich doświadczeń takie ekipy dzięki temu,że są lekceważone na prawdę daleko zachodzą w takich turniejach. Mój typ : 1.SV Werder Bremen 2.Olympique de Marseille

Grupa B : Tutaj już powinno obyć się bez większych niespodzianek. AS Roma jest zdecydowanym faworytem i już sensacją będzie zajęcie 2 miejsca w grupie przez Rzymian. O drugie miejsce będą się bić pozostałe ekipy w grupie,lecz z pewnością Olhanense szybko odpadnie z tej rywalizacji z racji słabej sytuacji kadrowej. Mój typ : 1.AS Roma 2.KRC Genk

Grupa C : Grupa,w której znalazły się Koguty,klub z którym zawsze będę bardzo związany emocjonalnie. Trafili do dosyć wyrównanej grupy ale nie powinni mieć problemu z awansem do fazy pucharowej. Ich kompanem do awansu według mnie będzie Twente,a Stuttgart oraz Sochaux mimo,iż posiadają w swoich szeregach znakomitych zawodników,nie dadzą rady im zagrozić. Mój typ : 1.Tottenham Hotspur 2.FC Twente

Grupa D : Chyba jedna z tych teoretycznie słabszych grup. Mam takie przeczucie,iż jednak w tej grupie nastąpi niespodzianka i nie wyjdzie z niej Panathinaikos,który oparty jest już na zawodnikach bardzo zaawansowanych wiekowo i ich kondycja oraz forma mogą nie wytrzymać. Z grupy natomiast awansuje Trabzonspor,który mimo,iż jest klubem tureckim i jak wiemy troszkę zamieszanym w korupcje ma zawodników może nie znanych lecz bardzo solidnych,którzy awans z pewnością zapewnią. O drugie miejsce walczyć będą ekipy Rosenborga i Dinamo i wyjdzie ekipa będąca w lepszej formie. Mój typ : 1.Trabzonspor 2.Rosenborg Ballklub

Grupa E : Obrońca trofeum z łatwością wyjdzie z tej grupy. Zawodnicy Atletico nie powinni mieć problemu nawet ze zdobyciem kompletu punktów. Drugie miejsce jest chyba również już zarezerwowane dla AZ Alkmaar. Jedynie F.C Copenhagen może tutaj sprawić lekką sensację,lecz nie wydaje mi się,że aż na miarę awansu z grupy. Mój typ : 1.Atletico Madrid 2.AZ Alkmaar

Grupa F : Faworyta szukałbym tutaj w drużynie Fulham. Osiągnęli oni już kiedyś finał LE i pewnie z miłą chęcią wystąpili by w nim ponownie. Drugą drużyną,która awansuje z tej grupy jest Wolfsburg. Posiadają świetnych zawodników,i z pewnością namieszają w tej edycji. Rangersi i Deportivo z pewnością będą dostarczycielami punktów. Mój typ : 1.Fulham FC 2.Wolfsburg

Grupa G : Interesująca grupa. Z jednej strony Olympique Lyonnais,z drugiej Schalke 04 a po środku S.S. Lazio. Nacional de Madeira,również nie powinien być z góry skreślany lecz mam przeczucie,iż będzie dostarczycielem punktów. Mój typ : 1.Schalke 04 2.Olympique Lyonnais

Grupa H : "Grupa śmierci" tej edycji Ligi Europejskiej. Faworytami Liverpool i Borussia,lecz Braga i Montpellier również mają zawodników zdolnych do wywalczenia awansu a nawet odniesienia sukcesu. Wolałbym nie podejmować się typowania drużyn do awansu lecz jestem zmuszony. Mój typ : 1.Borussia Dortmund 2.Montpellier HSC

Grupa I : Faworytem Athletic Bilbao ale to taki faworyt na wyrost. Każda drużyna z tej grupy jest zdolna do wywalczenia awansu lecz według mnie powinno obyć się bez sensacji. Mój typ : 1.Athletic Bilbao 2.Standard de Liege

Grupa J : Kolejna słaba grupa. Z pewnością wyjść z niej powinien Celtic,mimo osłabień są zdolni do awansu lecz nic więcej. Ich kompanem zostanie Stoke City,ponieważ innych klasowych zespołów tutaj nie ma. AEK i Real będą próbowały sprawić sensację lecz na próbach się zakończy. Mój typ : 1.Celtic FC 2.Stoke City

Grupa K : Zdecydowanie kolejna bardzo wyrównana grupa. Pewniakiem do awansu wydaje się być PSV. Lokomotiv Moscow również nie powinien mieć problemu z awansem ale trzeba bardzo uważać na PAOK F.C oraz znany już w całej Europie APOEL F.C,który w poprzednim sezonie sprawił ogromną sensację w LM odpadając dopiero w ćwierćfinale z Realem Madrid. Mój typ : 1.Lokomotiv Moscow 2.PSV

Grupa L : Rubin Kazan i długo,długo nic. Jedynie pierwsze miejsce teoretycznie jest już zarezerwowane a drugie ? Drugie może zająć każda ekipa z tej grupy,lecz awans będzie tylko przepustką o 2 mecze więcej w LE,ponieważ nie są to drużyny na miarę sensacji czy czarnego konia w tej edycji LE. Mój typ : 1.Rubin Kazan 2.Wisła Kraków

W kolejnych odcinkach :

-domowe spotkanie z Sunderlandem w ramach 3 kolejki Barclays Premier League,
-inauguracja Ligi Europejskiej,

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Spurs by Matth3w - Grupy rozlosowane !
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 16, 2012, 14:23:05 »