miałem okazję pyknąć 3 meczyki online w PES 2012 z tym samym kolesiem, Facet grał Hiszpanią , miał ustawioną taktykę "Possesion game".
W tym pre-definiowanym ustawieniu wysokość obrony ma wartość 14 , czyli bardzo wysoko. no nic, gramy , w każdym meczu się machnął czy też miał głupią stratę (bo to gra, zawsze się zdarzy ) i to owocowało łatwą sytuacją 1 na 1- bo wystarczy perfidnie strzelić piłkę do przodu w takiej sytuacji
Piszę o tym dlatego bo w tym demi 1 obrona stoi i zachowuje się dokładnie tak samo.
Może się łudzę ale liczę ciągle na to, że demo 2 zmieni tę kwestię całkowicie - tj będzie można ustawić zachowania def jak się chcę.
Piłkę oglądam już lata i jestem strasznym maniakiem taktyki, lubię takie rozkminy boiskowych wariantów. Jak dla mnie to co wyprawiają środkowi zakrawa na kryminał totalny,. Przecież tak się grało w roku...1930! Serio, obrońca musi koniecznie asekurować pole za swymi plecami, nie może szaleńczo atakować jeśli partner (drugi środkowy) nie asekuruje (najlepiej z jednym bocznym do pary)