Orson ma z jednej strony rację... Wysoko ustawiona linia obrony jest okropnym błędem ze strony KONAMI. Ale nie żeby od razu nie kupować gry, no bez przesady. W którymś z pierwszych DLC albo tych patchy by KONAMI to naprawią.
2012 była własnie bardziej arcade'owa - piłka latała z prędkością światła od zawodnika do zawodnika
Dlatego zmniejszałem tempo gry na -2. Gorzej było w on-line...
Wg mnie, do poprawy:
Wyrzuty
twarz PIRLO (ta jest jakaś młoda, bez zmarszczek)
BRASZCZYKOWSKI
nazwiska pisane wielkimi literami - aż bolą oczy!!!
Linia Obrony, dużym plusem byłaby możliwość ustawienia obrony tak wysoko, ale wówczas liczyłbym na normalną obronę, cofniętą, jako tą domyślną.
Krycie środkowych napastników (bo to, które jest to jakaś pomyłka...)
Wycięcie animacji bronienia pt. przysiad w powietrzu z wietrzeniem pach (
2:43
)
Obrona lobów. Dlaczego te pajace w po raz kolejny hydraulicznych rękawiczkach jak Myszka MIKI tyle, że w czarnym kolorze, gapią się na futbolówkę przelatującą im nad głową?
Na dodatek, czy ich mikroskopijne, skośne oczy nie zauważają przenikania przez siebie zawodników? Bo widzimy to już w 157 odsłonie z rzędu. TEGO NIE ROZUMIEM!!!
Mimo wszystko FIFA jest tylko zmarszczką na spodzie stopy KONAMI, ale nasi przyjaciele z Azji powinni być konsekwentni. Jeżeli obiecują naprawę jakichś błędów, to niech nie dodają nowych, tylko najpierw naprawią TE STARE!!!
Zacznijmy wymienianie plusów, bo ten komentarz sprawia wrażenie jakbym nie lubił PES'a :| :
W fifie wszyscy zawodnicy są identyczni: 3 animacje strzału (dla każdego te same), 3 obrony itd. Umiejętności oprócz wytrzymałości są nieważne, bo i tak obrońcy mają jakiegoś meta-fluxa, dzięki któremu PuZIol, czy KoNCENTRao (jak wysławia się nasz ukochany szpak) są szybsi od Neymara, Messiego, czy Ronaldo. W PES-ie w u zawodników gołym okiem można dostrzec różnicę. Każdy mały pkt. w tych umiejętnościach robi różnicę (ogromny +)
Reszta plusów:
Manual
Grafika <3
Football Life
Aktualizacje (w fifie - brak)
Liga Brazylijska (WRESZCIE!)
większość animacji
wentyl w piłkach już od odsłony PES-a z 2009r. (łał!!!)
Race
Hymny
Przyśpiewki
Licencje do LM LE i CL
LM i LE w master league
Jeżeli będzie można zagrać ml Santosem to również + (a raczej będzie można skoro jest liga)
brak BLUR-u
NIE mogę się doczekać Pro Evolution Soccer 2013, zamawiam przez Pesleague.pl Wam też polecam
Pozdrawiam wszystkich, + przepraszam za interpunkcję i inne błędy, bo zapewne jest tu ich sporo... Przypominam, że jest to tylko i wyłącznie moja, subiektywna ocena i zapewne kontrowersyjna.
P.S. Większość narzeka na licencję, a tu z roku na rok o jedną ligę więcej, napierw Zon Sagres, teraz Brasileiro Serie A