Sorki chłopaki, że nie dałem rady Espanyolem dalej prowadzić kariery, ale jakoś zabrakło mi po prostu weny twórczej na kontynuowanie tej kariery. Mam nadzieję, że z Czerwonymi Diabłami pójdzie mi lepiej i nie będziecie narzekali. Nie obiecuje, że często będę wrzucał newsy, czy mecze, bo czasu ostatnio przez pracę mam nie za wiele, ale będę się starał nadrabiać to w weekendy i jakieś wolniejsze dni.
Aha, będę się starał trzymać realizmu, nie licząc sukcesów i meczów, więc niektóre newsy będą brane tekstowo itp z stron sportowych. Mam nadzieję, że mi wybaczycie za takie coś.
Odzyskać stracone zaufanie...Jak podaje zarząd klubu, celem na nowy sezon dla Manchesteru United i Sir Alexa Fergusona jest odzyskanie zaufania kibiców, a w przełożeniu zdobycie mistrzostwa Anglii oraz walka o trofeum Ligi Mistrzów. Cel trudny do osiągnięcia, ale nie jest niewykonalny. Po tych wzmocnieniach, które planuje klub i które już dokonał, nie możemy powiedzieć, że "Czerwone Diabły" nie stać na taki sukces. Miejmy nadzieję, że to im się powiedziecie i po raz kolejny odniosą wielkie sukcesy! Sam trener wypowiedział się na ten temat w krótkim komunikacie:
"Nie jest przesądzone, że ten sezon będzie gorszy niż poprzedni, napewno nie! Jestem święcie przekonany, że tym razem powalczymy o coś więcej i odzyskamy nie tylko zaufanie kibiców, ale i trofeum mistrza Anglii z rąk rywala zza miedzy. Dokonujemy szerokich wzmocnień i jestem pewny, że z nimi dokonamy tego czego oczekują od nas klub i kibice."Berbatow trafi do rosyjskiej ligi?Napastnik Manchesteru United Dymitar Berbatow znalazł się na celowniku Zenita Sankt-Petersburg. Bułgarski pomocnik nie ukrywa, że byłoby dla niego najlepiej, gdyby opuścił Old Trafford i przeniósł się do klubu, w którym miałby szansę występować w pierwszym składzie. Nawet agent piłkarza w jednym z wywiadów przyznał, że jego klient chciałby opuścić Anglię i spróbować sił w innej lidze. Po zakończeniu ostatniego sezonu Premier League, mówiło się o zainteresowaniu Bułgarem ze strony Malagi, Milanu, Galatasaray, oraz angielskich West Hamu United i Queens Park Rangers. Do tej pory jednak, nikomu nie udało się porozumieć z napastnikiem. W tym upatruje szansę Luciano Spaletti, opiekun Zenita. Dymitar Berbatow, w minionym sezonie ligi angielskiej, wystąpił w 12 spotkaniach, w których strzelił siedem bramek.Jest porozumienie ws. Robina Van Persiego!Manchester United na swojej oficjalnej stronie potwierdził w środowy wieczór, iż porozumiał się z Arsenalem w kwestii transferu Robina van Persiego. W komunikacie władze Czerwonych Diabłów dodały, iż zawodnik przed transferem musi jeszcze przejść badania medyczne i ustalić warunki indywidualnego kontraktu. Van Persie na początku lipca ogłosił, że nie przedłuży kontraktu, który wygasa w czerwcu 2013 roku. Reprezentantem Holandii interesowały się wcześniej także Juventus Turyn i Manchester City.Michel Carrick zachwycony transferem Van Persiego!Pomocnik Manchesteru United Michael Carrick nie kryje zadowolenia z przejścia na Old Trafford Robina van Persiego. Oficjalne potwierdzenie transferu snajpera Arsenalu ma nastąpić już wkrótce.
- Rozmawialiśmy z kolegami w przerwie spotkania Anglii z Włochami na temat Robina. Jeśli faktycznie niebawem dołączy do nas, będziemy wszyscy zachwyceni - wyznał Carrick. - Ma on za sobą fantastyczny sezon i doskonale wiem, że jego transfer bardzo pomoże naszemu zespołowi.
- To gracz ze światowej czołówki, a Manchester zawsze lubił mieć w swoim składzie takich piłkarzy. Wierzę, że z Robinem w składzie pójdziemy o krok dalej niż w poprzednim sezonie i sięgniemy po tytuł mistrzowski - dodał.
Czas zacząć Tour 2012 po Europie!Jak podaje zarząd klubu w oficjalnym komunikacie, piłkarze Sir Alex'a udadzą się na wycieczkę po Europie, gdzie po drodze rozegrają cztery sparingi. Ostatni zostanie rozegrany na Old Trafford przed własną publicznością. Rywalami jak się okazuje nie będą byle jakie zespoły, tylko...
Ajax Amsterdam, z którym zmierzymy się w Norwegii w Oslo już 5 sierpnia na Ullevaal Stadium; FC Barcelona, z którą rozegramy spotkanie w Goteborgu, Szwecja trzy dni później; ostatnim trudnym rywalem będzie Hannover 96, z którym zagramy na ich AWD-Arenie 11 Sierpnia; a na osłodę na koniec na Old Trafford przyjedzie szwedzki zespół ze Sztokholmu AIK, z którym rozegramy ostatni kończący okres przygotowawczy mecz.
Długo to nie trwało, a Sir Alex Ferguson wyznaczył piłkarzy, którzy pojadą na to Tournee, a są to:
Bramkarze:
David de Gea
Anders Lindegaard
Obrońcy:
Patrice Evra (vc)
Nemanja Vidić (c)
Rio Ferdinand
Phil Jones
Rafael
Chris Smalling
Jonny Evans
Pomocnicy:
Ryan Giggs
Paul Scholes
Micheal Carrick
Darren Fletcher
Shinji Kagawa
Anderson
Antonio Valencia
Nani
Ashley Young
Tom Cleverley
Napastnicy:
Wayne Rooney
Javier Hernandez
Danny Welbeck
Federico Macheda
Bebe
Dimitar Berbatow
PS. Mam nadzieję, że tym razem wstęp jest lepszy. Miłego czytania.