Autor Wątek: Manchester United F.C. by jackz | Podsumowanie TOUR 2012, transfery, kontuzja...  (Przeczytany 8303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Sorki chłopaki, że nie dałem rady Espanyolem dalej prowadzić kariery, ale jakoś zabrakło mi po prostu weny twórczej na kontynuowanie tej kariery. Mam nadzieję, że z Czerwonymi Diabłami pójdzie mi lepiej i nie będziecie narzekali. Nie obiecuje, że często będę wrzucał newsy, czy mecze, bo czasu ostatnio przez pracę mam nie za wiele, ale będę się starał nadrabiać to w weekendy i jakieś wolniejsze dni.
Aha, będę się starał trzymać realizmu, nie licząc sukcesów i meczów, więc niektóre newsy będą brane tekstowo itp z stron sportowych. Mam nadzieję, że mi wybaczycie za takie coś.

Odzyskać stracone zaufanie...

Jak podaje zarząd klubu, celem na nowy sezon dla Manchesteru United i Sir Alexa Fergusona jest odzyskanie zaufania kibiców, a w przełożeniu zdobycie mistrzostwa Anglii oraz walka o trofeum Ligi Mistrzów. Cel trudny do osiągnięcia, ale nie jest niewykonalny. Po tych wzmocnieniach, które planuje klub i które już dokonał, nie możemy powiedzieć, że "Czerwone Diabły" nie stać na taki sukces. Miejmy nadzieję, że to im się powiedziecie i po raz kolejny odniosą wielkie sukcesy! Sam trener wypowiedział się na ten temat w krótkim komunikacie:

"Nie jest przesądzone, że ten sezon będzie gorszy niż poprzedni, napewno nie! Jestem święcie przekonany, że tym razem powalczymy o coś więcej i odzyskamy nie tylko zaufanie kibiców, ale i trofeum mistrza Anglii z rąk rywala zza miedzy. Dokonujemy szerokich wzmocnień i jestem pewny, że z nimi dokonamy tego czego oczekują od nas klub i kibice."

Berbatow trafi do rosyjskiej ligi?

Napastnik Manchesteru United Dymitar Berbatow znalazł się na celowniku Zenita Sankt-Petersburg. Bułgarski pomocnik nie ukrywa, że byłoby dla niego najlepiej, gdyby opuścił Old Trafford i przeniósł się do klubu, w którym miałby szansę występować w pierwszym składzie. Nawet agent piłkarza w jednym z wywiadów przyznał, że jego klient chciałby opuścić Anglię i spróbować sił w innej lidze. Po zakończeniu ostatniego sezonu Premier League, mówiło się o zainteresowaniu Bułgarem ze strony Malagi, Milanu, Galatasaray, oraz angielskich West Hamu United i Queens Park Rangers. Do tej pory jednak, nikomu nie udało się porozumieć z napastnikiem. W tym upatruje szansę Luciano Spaletti, opiekun Zenita. Dymitar Berbatow, w minionym sezonie ligi angielskiej, wystąpił w 12 spotkaniach, w których strzelił siedem bramek.

Jest porozumienie ws. Robina Van Persiego!

Manchester United na swojej oficjalnej stronie potwierdził w środowy wieczór, iż porozumiał się z Arsenalem w kwestii transferu Robina van Persiego. W komunikacie władze Czerwonych Diabłów dodały, iż zawodnik przed transferem musi jeszcze przejść badania medyczne i ustalić warunki indywidualnego kontraktu. Van Persie na początku lipca ogłosił, że nie przedłuży kontraktu, który wygasa w czerwcu 2013 roku. Reprezentantem Holandii interesowały się wcześniej także Juventus Turyn i Manchester City.

Michel Carrick zachwycony transferem Van Persiego!

Pomocnik Manchesteru United Michael Carrick nie kryje zadowolenia z przejścia na Old Trafford Robina van Persiego. Oficjalne potwierdzenie transferu snajpera Arsenalu ma nastąpić już wkrótce.

- Rozmawialiśmy z kolegami w przerwie spotkania Anglii z Włochami na temat Robina. Jeśli faktycznie niebawem dołączy do nas, będziemy wszyscy zachwyceni - wyznał Carrick. - Ma on za sobą fantastyczny sezon i doskonale wiem, że jego transfer bardzo pomoże naszemu zespołowi.

- To gracz ze światowej czołówki, a Manchester zawsze lubił mieć w swoim składzie takich piłkarzy. Wierzę, że z Robinem w składzie pójdziemy o krok dalej niż w poprzednim sezonie i sięgniemy po tytuł mistrzowski - dodał.

Czas zacząć Tour 2012 po Europie!

Jak podaje zarząd klubu w oficjalnym komunikacie, piłkarze Sir Alex'a udadzą się na wycieczkę po Europie, gdzie po drodze rozegrają cztery sparingi. Ostatni zostanie rozegrany na Old Trafford przed własną publicznością. Rywalami jak się okazuje nie będą byle jakie zespoły, tylko...
Ajax Amsterdam, z którym zmierzymy się w Norwegii w Oslo już 5 sierpnia na Ullevaal Stadium; FC Barcelona, z którą rozegramy spotkanie w Goteborgu, Szwecja trzy dni później; ostatnim trudnym rywalem będzie Hannover 96, z którym zagramy na ich AWD-Arenie 11 Sierpnia; a na osłodę na koniec na Old Trafford przyjedzie szwedzki zespół ze Sztokholmu AIK, z którym rozegramy ostatni kończący okres przygotowawczy mecz.

Długo to nie trwało, a Sir Alex Ferguson wyznaczył piłkarzy, którzy pojadą na to Tournee, a są to:

Bramkarze:
David de Gea
Anders Lindegaard

Obrońcy:
Patrice Evra (vc)
Nemanja Vidić (c)
Rio Ferdinand
Phil Jones
Rafael
Chris Smalling
Jonny Evans

Pomocnicy:
Ryan Giggs
Paul Scholes
Micheal Carrick
Darren Fletcher
Shinji Kagawa
Anderson
Antonio Valencia
Nani
Ashley Young
Tom Cleverley

Napastnicy:
Wayne Rooney
Javier Hernandez
Danny Welbeck
Federico Macheda
Bebe
Dimitar Berbatow

PS. Mam nadzieję, że tym razem wstęp jest lepszy. Miłego czytania.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2012, 20:02:10 wysłana przez jackz »

Offline Linkin

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 26.07.2012r.
Odp: Manchester United F.C. by jackz | Odzyskać stracone zaufanie...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2012, 21:13:13 »
Wkradły się jakieś literówki, ale ogólnie nie jest źle.
Powodzenia w sparingach.

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2012, 21:19:38 »
Faktycznie Espanyolem długo nie pograłeś mam nadzieję, że ta kariera będzie dłuższa  :) Co do początku to opisy całkiem dobre , estetyka mi się trochę nie podoba ja osobiście nie lubię czytać dużej ilości pogrubionego tekstu a tym bardziej jeżeli piszesz tak wyrazista czcionką jak times new romania   ;) Życzę powodzenia i czekam na pierwsze mecze  ;)

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:08:27 »
wstęp syty, dużo w nim informacji. jednak jak możesz grać MU będąc kibicem Kanonierów :D nie żebym to piętnował, jednak chciałbym wiedzieć.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2012, 00:13:22 »
Ja także kieruje do Ciebie to samo pytanie co VC  ;D
Wstęp całkiem przystępny, przedstawia wszystkie informacje dotyczące nowego sezonu, teraz czekać tylko na rozwój wydarzeń, jakieś inne transferowe kwiatki i te zaplanowane sparingi, których wcale nie jest mało.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2012, 00:23:29 »
wstęp zdecydowanie lepszy od tego Espanyolem. szykuje się kawał dobrej kariery. grafika ładna, szczególnie ta z sparingami-sam ją robiłeś?
tylko czekać na jakieś newsy, transfery(oprócz RVP) :)

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2012, 00:32:19 »

Mecz Towarzyski

| Ullevaal Stadium, Oslo | 05.08.2012 | 16:00 |

Kagawa strzela, ale i tak na remis...

Manchester United 1:1 Ajax Amsterdam
Kagawa (Rafael) 48' - Sigthórsson 81'
Rafael (MU) 62'

Zmiany:
IN Cleverley, Rooney, Bebe 62', Valencia 69', Carrick 75', Ferdinand 81' - Sigthórsson 69', Boilesen 75', Koppers 90'+
OUT Scholes, Kagawa, Welbeck 62', Rafael 69', Giggs 75', Jones 81' - Eriksen 69', Anita 75', De Rhijn 90'+

Za nami pierwszy mecz towarzyski tego lata w wykonaniu Manchesteru United, jak widać Tour 2012 nie zaczął się dobrze dla podopiecznych Sir Alexa Fergusona, którzy tylko na neutralnym gruncie zremisowali z Ajaxem Amsterdam. Pierwsza połowa nie należała do najciekawszych, niewiele akcji z obu stron, chociaż było kilka, które niestety nie zakończyły się bramkami. Najlepszą sytuację w pierwszej połowie nie wykorzystał Kagawa, który strzelając na bramkę minął ją o milimetry obok prawego słupka. Jednak kolejna odsłona przyniosła zupełnie inne spotkanie, oba zespoły od początku dążyły do zdobycia bramki i ta sztuka jako pierwszym udała się "Czerwonym Diabłom", w 48. minucie atak prawą flanką przeprowadzili "gospodarze" a ostatnie podanie w pole karne od Rafaela otrzymał Kagawa, który potężnym strzałem w długi róg pokonał Vermeera. Później Ajax się obudził i stwarzał sobie sytuacje, jednak nie potrafił ich wykorzystać. W 62. minucie za nieudany wślizg w nogi De Jonga żółty kartonik obejrzał Rafael. Do końca meczu nie zostawało wiele czasu, jednak w 81. minucie meczu przyszło pechowe wyrównanie dla Amsterdamczyków. Piłkę wrzucał w pole karne Sulejmani, tą próbę zniwelował jak myśleliśmy Nani, jednak jego wybicie było tak niefortunne, że piłka wpadła pod nogi Sigthórssona, a ten z najbliższej odległości umieścił piłkę w siatce, tuż obok bezradnego De Gei. Mecz zakończył się remisem, jednak mógł wygraną, gdyby nie błąd kiks Nani'ego w końcówce spotkania. Oba zespoły mogą być zadowolone, ale napewno bardziej z tego remisu cieszyli się piłkarze Ajaxu, którzy fartem zremisowali...

wstęp zdecydowanie lepszy od tego Espanyolem. szykuje się kawał dobrej kariery. grafika ładna, szczególnie ta z sparingami-sam ją robiłeś?
tylko czekać na jakieś newsy, transfery(oprócz RVP) :)
nie, przerobiłem tylko trochę oficjalną wersję. ;)

Ja także kieruje do Ciebie to samo pytanie co VC  ;D
Wstęp całkiem przystępny, przedstawia wszystkie informacje dotyczące nowego sezonu, teraz czekać tylko na rozwój wydarzeń, jakieś inne transferowe kwiatki i te zaplanowane sparingi, których wcale nie jest mało.

już tłumaczę, PES 2012 to tylko gra, nie wpływa na mnie, zawsze będę za kanonierami, a Man Utd gra mi się dobrze w pesa i mam kilka pomysłów na tą karierę. więc proszę wiecej nie zadawać takich pytań...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2012, 00:35:28 wysłana przez jackz »

Offline BigMilk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.08.2012r.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2012, 00:37:29 »
Wszystko wygląda zaje*biście według mnie ;) Całe przedstawienie tego spotkania na prawdę mi się spodobało. Jedyne do czego można się przyczepić to to żebyś nie pisał żółtym kolorem. Słabo widać :) , a po za tym to świetnie. Co do meczu to wynik nie jest jakiś bardzo słaby, ale mógł być lepszy. Kagawa zaczął wasze strzelanie i miejmy nadzieję, że nie tylko on będzie strzelał. Powodzenia w meczu z wielką Blaugraną :)

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2012, 13:17:35 »
Szacunek dla Ciebie bo mnie by chyba przekręciło jakbym miał zagrać Manchesterem. Także gratulacje i wytrwałości życzę. Póki co pierwszy mecz dość przeciętny i tylko remisujecie z Ajaxem. Cieszyć może natomiast gol Kagawy, który widać dobrze wchodzi w Twój skład. Teraz pozostaje czekać na spotkania ligowe.

Offline daviido7

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.12.2011r.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 17, 2012, 19:12:58 »
Miejmy nadzieje, ze bedzie fajna kariera bo tak się zapowiada. Po transferze Van Persiego tez mialem zaczac kariere Manchesterem, ale zdecydowalem się jednak na moja ukochaną Barce ;D

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 17, 2012, 19:55:32 »
Moim zdaniem Manchesterem Ci pójdzie lepiej niż drużyną z Barcelony. ;) United mają na świecie kilka miliardów fanów , raczej na forum też się ich trochę znajdzie , więc czytelników masz. ;D Początek jest dobry. Van Persie przyda się w waszej drużynie. ;) To dobry i szybki napastnik , który powinien już od razu zgrać się z Rooneyem. ;) Kagawa już zaczął strzelać , teraz pora na Robina ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 17, 2012, 21:33:58 »
Kagawa mógł w pojedynkę zapewnić wam wygraną. no właśnie mógł. z początku zmarnował jednak wyborną okazję na zdobycie bramki. sam wynik nie był wykładnikiem tego co wydarzyło się na murawie, ale Ajax to uznana firma i remis nie jest tutaj żadną ujmą.

Offline jackz

• Menadżer
  • Autor wątku
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 17, 2012, 21:56:50 »

Mecz Towarzyski

| Nya Ullevi Stadium, Gothenburg | 08.08.2012r. | 20:00 |

To się nazywa... zwycięstwo!

Manchester United 1:0 FC Barcelona
Ferdinand 63' - brak
brak

IN Fletcher 74', Jones, Valencia 86' - Villa 68', Adriano 74', Puyol 90+'
OUT Giggs 74', Ferdinand, Nani 86' - Pedro 68', Jordi Alba 74', Pique 90+'

Na to spotkanie chyba czekali wszyscy fani "Czerwonych Diabłów" podczas ich wycieczki po Europie. W Szwedzkim Gothenburgu na murawie nowego Stadionu Ullevi spotkali dwaj faworyci do zwycięstwa w rozgrywkach Ligi Mistrzów w tym sezonie, a chodzi oczywiście o Manchester United oraz wielką FC Barcelonę. Mecz od pierwszego gwizdka opiewał w wiele sytuacji podbramkowych z obu stron, lecz to połowy żadna z nich nie potrafiła wbić piłki do bramki swoich rywali. Dopiero w drugiej odsłonie po 13. minutach od wznowienia meczu jedynego gola tego spotkania zdobył obrońca "Czerwonych Diabłów" Rio Ferdinand, który najpierw po dośrodkowaniu z rzutu rożnego strzelił głową, ten strzał został sparowany przez Valdesa. Jednak piłka tak niefortunnie dla "Blaugrany" spadła znów pod nogi Rio i tym razem piłkarz Manchesteru się nie pomylił wstrzeliwując piłkę do pustej bramki, przy okazji ustalając wynik spotkania. Po tym golu gra się wznowiła, ale to Barcelona starała się wypracować sobie sytuacje na wyrównującego gola, jednak dobrą grą De Gei tego nie dokonali i to piłkarze Sir Alexa Fergusona mogli cieszyć się z pierwszej wygranej w tegorocznym okresie przygotowawczym do sezonu.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
Odp: Manchester United F.C. by jackz | To się nazywa... zwycięstwo!
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 17, 2012, 22:52:03 »
zwycięstwo nie tyle co cenne, to prestiżowe. Barca zawsze będzie czymś nieosiągalnym dla wielu klubów, mecz z nimi to zaszczyt. wam sie udało ich pokonać, Ferdinand na raty pokonał Valdesa.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 17, 2012, 22:52:20 »
W pierwszym sparingu na pewno zabrakło wam szczęścia, a może raczej to Ajax miał go zdecydowanie więcej. Strata gola w samej końcówce to jedno z najbardziej frustrujących boiskowych zdarzeń.
Widzę, że odmieniłeś losy spotkania z Katalończykami :) No proszę i to za sprawą defensora Czerwonych Diabłów. Wielkie brawa dla Ferdinanda, że świetnie odnalazł się w sytuacji i drugi raz już się nie pomylił.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 18, 2012, 07:59:44 »
Po tytule liczyłem tutaj na jakiś pogrom, tymczasem widzę skromne 1:0...Z Barcą jednak ten wynik i tak może cieszyć. Sparing sparingiem ale zwycięstwo nad Barceloną zawsze podbudowuje tych ,którzy ich pokonali tym bardziej  ,że tym razem składu Hiszpanie nie oszczędzali i pojawili się z tym co mają najlepsze. Czekamy na kolejne spotkania.

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 18, 2012, 10:42:34 »
Jaki futbol potrafi być nieobliczalny z Ajaxem teoretycznie dużo słabszym rywalem tylko zremisowałeś a z potęgą współczesnej piłki Barceloną udało Ci się wygrać.Zwycięstwo z takim przeciwnikiem na pewno doda twoim zawodnikom pewności siebie a przed rozpoczęciem sezonu to jest bardzo ważne  :)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 18, 2012, 12:49:10 »
Zwycięstwo bardzo dobre. ;) Tak musicie grać w każdym swoim spotkaniu , udało wam się pokonać Barcelonę. Gratulacje. Choć większe brawa dla Ferdinanda , który zachował zimną krew i udało mu się wykorzystać sytuację strzelecką. ;) De Gea również zasłużył na oklaski , to dzięki niemu schodziliście z boiska jako zwycięzcy. ;) Prestiżowe zwycięstwo zawsze daje więcej radości. ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 18, 2012, 23:09:02 »
ten mecz może być wykładnikiem, jak powinniście grać w nadchodzących rozgrywkach. cały zespoł zagrał nienagannie. Ferdinand na raty zapewnił wam zwycięstwo, dziwi w tej akcji kompletna bierność defensorów FCB.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 19, 2012, 11:32:12 »
Fajnie, że ktoś jeszcze prowadzi United, widać będę mieć konkurencję. Spotkanie z Barceloną nie porwało przeciętnego odbiorcy, ale to był tylko sparing. Gol Ferdinanda wcale mnie nie dziwi, w tej edycji to strasznie bramkostrzelny defensor. Ciekawa formacja wyszła na Dumę Katalonii.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 19, 2012, 11:32:12 »