Autor Wątek: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Viva la España!  (Przeczytany 14646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | ChelseaTV News!
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 21, 2012, 14:17:37 »
A skąd Ty wiedziałeś o Boltonie? Czyżby jakieś przecieki?
Ma się informatorów :D.

Ciesze się, że młody Azpilicueta zasili progi twojego klubu. Będzie to na pewno dobre wzmocnienie zwłaszcza, że piłkarz może się jeszcze dobrze rozwinąć, a wtedy może wyrosnąć z niego jeszcze lepszy obrońca :D. Co do Doumbi to też chyba dobry transfer. Piłkarz szybki, potrafi uderzyć, także pewno się przyda, ale trzeba poczekać jeszcze na potwierdzenie. :)

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 21, 2012, 14:55:01 »
Aziplicueta, to moim zdaniem dobre posunięcie, choć tak jak napisał piuk lepszym rozwiązaniem byłby chyba Van der Wiel. Ale, ta kariera to twój twór i ty tu jesteś szefem ;D

Doumbia? Na pewno to ciekawe rozwiązanie, gole strzela, jednym słowem jak przejdzie do Chelsea, to będzie się działo  :D
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 21, 2012, 16:50:12 »

Seydou ustalił warunki kontraktu!

Negocjacje last minute przed zbliżającym się sezonem z Seydou Doumbią zakończyły się sukcesem dla zespołu ze Stamford Bridge. Iworyjczyk podpisał z zespołem Roberto di Matteo czteroletni kontrakt. Cena za tego zawodnika, jak już informowaliśmy, wyniosła 14 milionów funtów + Yossi Benayoun. Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej będzie grał w Chelsea z numerem 25, z którym grał w przeszłości m.in. Gianfranco Zola. Doumbia, jak powiedział na konferencji prasowej jest bardzo zadowolony i dumny z tego, że będzie mógł zakładać koszulkę takiego zespołu jak Chelsea. Żałuje jedynie tylko, że nie będzie mu dane zagrać w jednym klubie z Didierem Drogbą, jednak gdyby 'jedenastka' Chelsea została na Stamford, młodego napastnika pewnie byśmy w zespole nie ujrzeli.

Seydou Doumbia urodził się 31 grudnia 1987 r. w Jamusukro. Historia jego występów w Europie nie jest zbyt obfita. Podczas swojej kariery grał w trzech zespołach ze swojego rodzimego kraju, a także zaliczył ciekawy epizod w Japonii, gdzie grał w Kashiwa Reysol, a także Tokushima Vortis. Z tego drugiego klubu przeszedł do Europy, a konkretniej do szwajcarskiego Young Boys Berno. Tam grał w latach 2008-2010. W tym czasie rozegrał 64 spotkania, w których zdobył aż 50 bramek, co zaowocowało szybko transferem do lepszego zespołu. Najlepsze warunki zaproponowało mu moskiewskie CSKA, gdzie grał w latach 2010-2012. W rosyjskiej lidze w 41 występach zdobył 29 goli. 18-krotnie reprezentował także WKS, jednak w reprezentacji nie był już tak skuteczny. Zdobył zaledwie jednego gola. Jest szybkim, bramkostrzelnym napastnikiem, bardzo ciężko go upilnować, chociaż w Premier League na pewno nie będzie miał łatwego życia.

___________________________________________________________________________________

di Matteo: Zamknięta kadra!

- Jestem bardzo zadowolony ze wszystkich sprowadzonych graczy w tym okienku na Stamford Bridge i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to już koniec transferów do naszego zespołu. Za chwilkę zaczyna się liga, nie chcemy już mieszać nic w składzie, niech zespół się zgrywa w tej ekipie, w której jest teraz. Żałuję trochę, że nie zdołaliśmy porozumieć się z Porto w sprawie transferu Hulka, ale na pewno nie będziemy się już o niego starać w tym okienku. Czy ponowimy próbę zimą? Nie mówię tak, nie mówię nie. Jeśli uznam, że przednia formacja spisuje się dobrze, to na pewno nie będzie takiej potrzeby. Zresztą konkurencja jest tam spora, dlatego też narazie nie widzę potrzeby sprowadzania kolejnego ofensywnego gracza. Marin, Mata, Torres, Doumbia, Sturridge, Hazard - naprawdę mam z czego wybierać. A są przecież w obwodzie także np. Lukaku i Malouda. Nie zginiemy. Mamy naprawdę bardzo fajny zespół, który wzmocnił się teraz kilkoma młodymi, ale już bardzo dobrymi piłkarzami. Na pewno to pomoże naszemu zespołowi. Mieszanka starych wyjadaczy i młodych wilków to może być mieszanka wybuchowa! Trzymajcie kciuki!

___________________________________________________________________________________

Jamie Redknapp o nadchodzącym sezonie!

Już tylko godziny dzielą nas od pierwszego gwizdka na angielskich stadionach w sezonie 2012/2013. Swoją opinię o nadchodzącym sezonie wyraził ekspert SkySports, Jamie Redknapp, były zawodnik m.in. Liverpoolu i Tottenhamu. Kto ma szanse na mistrzostwo, kto będzie najbliżej spadku? Jakie szanse Redknapp daje Chelsea w Premier League? Przeczytajmy jego wypowiedź.

- Nie mogę już doczekać się rozpoczęcia nowego sezonu Premier League. Sezon 2012/13 zapowiada się naprawdę bardzo fascynująco. Jestem przekonany, że walka o czołowe miejsca będzie jeszcze większa niż w poprzednim sezonie. Do czołówki może dołączyć Fulham, które już w zeszłym sezonie potrafiło nieraz zagrozić najsilniejszym rywalom. Wydaje się, że teraz są jeszcze mocniejsi! Bardzo ciekawi mnie także postawa QPR, które po bardzo ciekawych zimowych transferach latem także nie próżnowało i mocno wzmocniło swoją ekipę. Pytanie tylko czy będą potrafili w miarę szybko się zgrać, bo jeśli tak to na pewno górna połowa tabeli jest zdecydowanie w ich zasięgu. Walka o mistrzostwo Anglii moim zdaniem rozegra się pomiędzy trzema zespołami. Walkę o to trofeum stoczą, podobnie jak w poprzednim sezonie, obydwa kluby z Manchesterów, do których dołączy londyńska Chelsea. Ekipa Roberto di Matteo mimo odejścia Drogby powinna lepiej sprawować się w nowym ligowym sezonie. Tacy piłkarze jak Hazard, Marin, Azpilicueta czy Oscar dadzą powiew świeżości, a także dodadzą wielkich umiejętności "The Blues". Odszedł wielki Didier, ale Chelsea udanie się wzmocniła, także uważam, że spokojnie są w stanie nawiązać walkę z City oraz United. Ogromną walkę obejrzymy na pewno o ostatnie miejsce gwarantujące udział w Lidze Mistrzów. Kandydatów jest wielu. Newcastle, Tottenham, Arsenal, może również Liverpool... Dla Fulham chyba za wcześnie na awans do Big Four, ale Liga Europejska jest na pewno w ich zasięgu. Tottenham, jeśli nie odda Modricia, także będzie bardzo groźny, chociaż ich problemem może być brak napastnika z prawdziwego zdarzenia. Ciekawe też jak poradzą sobie "Kanonierzy" bez kapitana, van Persiego oraz Songa, który odszedł do Barcelony. Mamy wiele zagadek, ale nie wątpię w to, że ten sezon będzie interesujący. Może słówko jeszcze o dolnej części tabeli. Bardzo jestem ciekaw postawy beniaminków. Szczerze powiem, że kompletnie nie mam pojęcia kogo mogę wytypować do spadku z Premier League. Wydaje mi się, że przygodę z angielską ekstraklasą może zakończyć Norwich, a także jeden z beniaminków, może Reading, albo Southampton? Zatem walka zarówno i mistrzostwo jak i o utrzymanie w lidze zapowiada się bardzo ciekawie. Gwiazda ligi? Myślę, że wielkich zmian nie będzie. Jeśli van Persie zgra się z Rooneyem będzie to nieziemski atak, ale nie będzie to wcale takie łatwe, to przecież dwóch napastników, którzy szukają bramek. Jednak Ferguson pewnie coś wymyśli... Jeśli chodzi o nowych graczy Premier League, to zdecydowanie największe nadzieje wiążę z nowymi zawodnikami Chelsea. Hazard, Oscar czy też Doumbia mogą sporo namieszać. Nie należy zapominać także o Podolskim czy Giroudzie w Arsenalu, a także Kagawie w United. Mamy wiele zagadek, wydarzyć może się wszystko. Pewny jestem tylko jednego... To będzie bardzo, bardzo ciekawy sezon!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2012, 16:17:41 wysłana przez Emilek1908 »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | #2 ChelseaTV News! Chelsea dogadała się z Doumbią?
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 21, 2012, 19:47:26 »
No to Torresowi i Sturridgeowi przybył nie lada konkurent do miejsca w ataku. Doumbia to bardzo skuteczny napastnik, ale Rosja czy też Szwajcaria to nie najlepsza liga świata. Tutaj każdy może wygrać z każdym i żeby być najlepszym trzeba ostro zasuwać na boisku i treningach. Jak grałem CSKA to jakoś mnie nie przekonał, może nie umiem nim grać. Oby tobie grało się nim dobrze. Di Mateo dobrze mówi, czas zakupów zakończony. Kadra jest bardzo mocna i nie jeden zespół w Anglii i Europie się o jej sile przekona. Fajny pomysł z komentarzem eksperta Sky Sports. Rednkapp wypowiada się bardzo stonowanie, widać, że liczy na swój były klub ale jest realistą i daje im szansę tylko na 4 miejsce. Pierwsze trzy miejsca będą mieć drużyny z Manchesteru i Chelsea. Tobie życzę tej najwyższej lokaty.

Offline jackz

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | #2 ChelseaTV News! Chelsea dogadała się z Doumbią?
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:45:51 »
fajnie ze doumbia dolaczyl do chelsea, bedzie dobrym nastepca drogby i fakt, ze gdyby drogba zostal, to by nie dolaczyl do zespolu. szkoda ze transferow wiecej juz nie bedzie, ale i tak kadra jest bardzo  dobra i silna i mysle ze powalczycie znow o lige mistrzow.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 21, 2012, 21:53:28 »
Macie dobrą ekipę, która już przecież potrafiła pokazać się w Europie, ale nie chciałbym znowu oglądać The Blues z autobusem we własnym polu karnym. Na pewno będziecie jednym z faworytów do tytułu mistrzowskiego. Trochę by się zdziwił ten ekspert jakby zobaczył tabelę po pierwszej kolejce, która już w realu się odbyła :P Mnie bardzo zawiódł pogrom dokonany na QPR, a tak jak piszesz - mi także wydawało się, że pakę mają teraz naprawdę dobrą. Zobaczymy co Doumbia pokaże.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 21, 2012, 23:05:12 »
Rosja to dobre miejsce do rozwoju, Doumbia rozwinął tutaj skrzydła. w poprzedniej edycji LM nieźle sobie poczynał, a owocem tego jest obecny transfer. uzupełnienie luki po Drogbie, a kto wie, może wyrośnie na czołową postać.
fajnie mi się czytało ten komentarz eksperta ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 22, 2012, 11:35:24 »
To już było pewne, że Doumbia zasili progi CFC. Cieszę się bardzo bo jest to taki można by rzec drugi Drogba, a jak jeszcze będzie grał tak jak właśnie wspominany Didier to będzie to lepszy transfer niż pozyskanie Hazarda czy Marina. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał ten sezon. Chelsea na pewno ma szanse na mistrza także będzie trzeba to wykorzystać. Liga jest mocna, ale to właśnie gwarantuje nam emocję!

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 25, 2012, 13:14:13 »
Teraz rywalizacja w linii ataku , gdy przyszedł Doumbia będzie jeszcze ciekawsza. Torres będzie musiał cały czas pokazywał się ze znakomitej strony jeśli będzie chciał grać w pierwszej jedenastce. Moim zdaniem to dobrze ,że Matteo już nikogo nie planuje kupić. Kadra jest silna i można powiedzieć ,że zgrana ze sobą. nie warto kupować kogoś nowego , jest niepotrzebny. ;) Liga z każdym rokiem zapowiada się co raz bardziej emocjonująco , wszystkie ekipy ciągle walczą o najwyższe cele. Miejmy nadzieje ,że w tym roku w Anglii nie zabraknie czystego i pięknego futbolu. ;)

Offline PrzybyL#10

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 25, 2012, 15:35:47 »
Twoja kariera mi się podoba ponieważ bardzo fajnie opisujesz, a co do Seydou to dobry transfer, zapewne będzie walczył o pierwszy skład z Torresem.;d

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 25, 2012, 17:26:16 »
Kolejny pisarz, którego powrotu do znanej mu ekipy było się trzeba spodziewać. Tak więc jesteś : )
Chelsea to ciekawy element do opisywania. Ekipa jest niezwykle mocna, na tyle,że problemem jest wybierać graczy, którzy mają występować. Do tego widzę iż postarałeś się o Doumbię. To dobry i skuteczny gracz na ligę rosyjską. Jak poradzi sobie w Anglii to tak naprawdę nie wiadomo, jeśli jednak trafi z formą to jest to gwarancja kilkunastu bramek w sezonie. Cóz...powodzenia!!

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:35:24 »
Po dzisiejszym transferze Mosesa do Chelsea postanowiłem przenieść sobie go do drużyny, bowiem spekulacje na temat tego transferu trwały już dosyć długo. A, że RdM zapowiadał już brak transferów to nie będzie żadnej oficjalnej informacji, przyjmijmy,że przeszedł on kilka dni wcześniej :D

1 kolejka

Stamford Bridge, Londyn

Udana inauguracja "The Blues"!

Chelsea F.C. 2:1 Queens Park Rangers F.C.

Chelsea: Petr Cech   -   Ashley Cole, David Luiz, Gary Cahill (84' John Terry), Cesar Azpilicueta   -   Oriol Romeu (84' John Obi Mikel), Michael Essien, Frank Lampard   -   Marko Marin, Daniel Sturridge , Victor Moses (84' Eden Hazard)

QPR: Robert Green   -   Armand Traore, Anton Ferdinand, Ricardo Carvalho, Jose Bosingwa   -   Kieron Dyer (70' Shaun Derry), Alejandro Faurlin   -   Park Ji-Sung, Adel Taarabt (70' Tommy Smith), Shaun Wright-Phillips   -   Bobby Zamora

Na inaugurację sezonu 2012/2013 Chelsea podejmowała Queens Park Rangers, na swoim stadionie, Stamford Bridge. Tryumfator Ligi Mistrzów mierzy się więc z zespołem, który ledwo uchronił się przed spadkiem, ale dość mocno wzmocnił się przed tym sezonem. Dokładając do tego zimowe wzmocnienia wyszła z tego naprawdę bardzo ciekawa drużyna. Każdy zadaje sobie tylko jedno pytanie: czy są w stanie walczyć o coś więcej niż utrzymanie? Na papierze na pewno tak. Każdy jest też ciekaw postawy "The Blues", którzy dokonali bardzo ciekawych wzmocnień. Z nowych zawodników Chelsea w tym spotkaniu od pierwszej minuty wybiegli Cesar Azpilicueta, Victor Moses oraz Marko Marin. W pierwszej jedenastce zabrakło m.in. Terry'ego, Ramiresa czy Mikela, którzy odpoczywali po zgrupowaniach reprezentacji.

Chelsea mimo braku kilku czołowych graczy od razu rzuciła się do ataku. Wyraźnie jednak było widać brak zgrania formacji ofensywnej, która grała ze sobą po raz pierwszy, było w niej przecież dwóch debiutantów. Przez to pierwszą dogodną sytuację stworzyła "stara gwardia". W 11 minucie z rzutu rożnego dośrodkowywał Lampard, ładnie urwał się David Luiz, wyskoczył najwyżej, ale jego strzał przeszedł minimalnie nad poprzeczką bramki gości. Na kolejną dobrą okazję czekaliśmy do 28 minuty. Dobrze zafunkcjonował duet Marin-Moses, który przeprowadził ładną dwójkową akcję zakończoną zagraniem Nigeryjczyka do Niemca w pole karne. Były piłkarz Werderu nie trafił jednak czysto w piłkę i na trybunach mogliśmy usłyszeć jedynie jęk zawodu. 5 minut później kibice Chelsea znów mogli podziwiać w akcji swoich ulubieńców. Świetna akcja Chelsea, kilka szybkich podań na jeden kontakt, jednak mocny strzał Sturridge'a z linii pola karnego z trudem zdołał odbić doświadczony Green. W doliczonym czasie gry pierwszej połowy zobaczyliśmy w końcu bramkę. Ładna akcja skrzydłem Daniela, który zakończył ją płaskim dośrodkowaniem w pole karne. Tam dobrze odnalazł się Essien, który uderzył wprost w bramkarza, jednak odbita piłka trafiła pod nogi Mosesa, który dobił piłkę do bramki i Stamford Bridge eksplodowało po raz pierwszy w tym sezonie. Były piłkarz Wigan na pierwszego gola w barwach Chelsea czekał jedynie 45 minut. Ciekawe co na to Fernando Torres... Sędzia nie pozwolił nawet na rozpoczęcie gry od środka i zakończył pierwszą część gry, w której w piłkę grali tylko gospodarze. Od początku drugiej części gry nie było inaczej. W 51 minucie padła druga bramka dla podopiecznych di Matteo. Lampard popisał się świetnym podaniem na wolne pole do Sturridge'a, ten wykorzystał swoją szybkość, uciekł obrońcom, zdołał minąć byłego bramkarza reprezentacji Anglii i skierował piłkę do pustej bramki. Chelsea po tej bramce przestała tak atakować gości, dzięki czemu dopuścili ich do kilku okazji. W 70 minucie bardzo groźnie zza pola karnego uderzał Park, jednak piłka minimalnie minęła słupek bramki Cecha. W 84 minucie QPR udało się zdobyć kontaktowego gola, jednak na wywalczenie choćby punktu było już za późno. Po ładnej, zespołowej akcji Zamora technicznym strzałem z czternastu metrów pokonał Cecha. Piłka przed przekroczeniem linii bramkowej odbiła się jeszcze od słupka. Do końca Chelsea szanowała jednak piłkę i nie dopuściła już do groźnej sytuacji rywali zza miedzy.

Zawodnik meczu

Marko Marin (7.0) - Bardzo ciężko było wybrać najlepszego gracza tego spotkania. W ofensywie wszyscy zaprezentowali się naprawdę bardzo dobrze, ale zdecydowaliśmy się na debiutującego Niemca, ponieważ napędzał ataki "The Blues" z lewej strony, był bardzo aktywny, brał udział niemal w każdej akcji. Tym bardziej cieszy ta postawa, że był to jego pierwszy mecz na angielskich boiskach, a także pierwsze oficjalne spotkanie w koszulce Chelsea. Świetny występ zanotował także inny debiutant, Moses, a także Essien, Lampard czy Sturridge. Oby tak dalej, Panowie!

« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 23:48:30 wysłana przez Emilek1908 »

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Inauguracja sezonu 2012/2013!
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:52:52 »
No w końcu coś dodałeś. Można można? Ale dobra do rzeczy, podobnie jak ja wirus FIFA przetrzebił ci połowę składu. Dałem pograć kilku debiutantom i wyszedłeś na tym bardzo dobrze. Na początku było trochę nerwowości, ale potem zaczęliście szaleć. Szybko swoją pierwszą bramkę w nowym klubie zdobył Moses, dobry tekst z Torresem (hahaha). Potem strzelił Stu i wiadome było, że QPR będzie mieć ciężko. Gol Zamory nic im nie dał i trzy punkty zostały w Londynie. Transfer za pięć dwunasta się spłacił. ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 25, 2012, 23:58:25 »
Moses zawstydził Torresa :D ale też trzeba przyznać, że przy bramce miał dużo szczęścia, dobitki raczej nie są trudne. ogólnie, dobry mecz. brakło waznych postaci zespołu, którzy dziś odpoczywali. krótko zagrał również Hazard, czego się nie spodziewałem. widać, że już nowe nabytki grają dobrze, a świadectwem tego jest dwójkowa akcja Marin-Moses z 28 minuty gry.

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 26, 2012, 00:13:38 »
udana inauguracja sezonu dla the blues, fakt nie bylo lekko, bo qpr staralo sie wam przeszkadzac jak moglo, jednak wygraliscie dosyc zasluzenie i napewno wygrana na inauguracje zmotywuje was do dalszej walki i dobrych wynikow.

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 26, 2012, 09:00:58 »
Ciekawe co na to Torres :D
Fajnie,że przeniosłeś Mosesa bo do świetny gracz, z resztą co ja Ci będę mówił doskonale się w tym meczu o tym przekonałeś. Pierwszy mecz i od razu trafienie. Za szybko ten mecz jednak skończyliście w efekcie czego QPR jeszcze próbowało nawiązać walkę. Trzeba im oddać ,że ekipę mają niezłą więc nie grało się z nimi łatwo, a i wynik jakoś super przekonywujący nie był. Ważne są jednak trzy punkty bo zabrakło Ci kilku podstawowych graczy w związku z tą reprezentacji. Poradziliście sobie jednak dobrze z tym problemem.

Offline Majster

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.10.2008r.
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 26, 2012, 10:07:53 »
Minimalne zwycięstwo na początku sezonu, jednak to daje 3 pkt i to jest najważniejsze. Miałeś ogromna przewagę w statystykach i na szczęście w meczu to też poskutkowało. Świetny debiut Mosesa w którym widzę, ogromny potencjał, ten chłopak jest gwarancją paru bramek w sezonie, mam nadzieję, że będziesz na niego stawiał.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 26, 2012, 12:54:22 »
2 kolejka

St. Mary's Stadium, Southampton

Beniaminek powstrzymuje Chelsea!

Southampton F.C. 0:0 Chelsea F.C.

Southampton: Kelvin Davis   -   Danny Fox (63' Dan Harding ), Jose Fonte, Jos Hooiveld, Frazer Richardson   -   Guilherme do Prado, Jack Cork, Dean Hammond, Steven Davis   -   Rickie Lambert, Adam Lallana

Chelsea: Petr Cech   -   Ashley Cole, John Terry, Branislav Ivanović, Cesar Azpilicueta   -   John Obi Mikel, Ramires, Frank Lampard   -   Marko Marin, Fernando Torres, Eden Hazard (60' Daniel Sturridge)

________________________________________________________________________________________________

3 kolejka

Stamford Bridge, Londyn

Przebudzenie wielkiego lwa!

Chelsea F.C. 5:0 Wigan Athletic

Chelsea: Petr Cech   -   Ashley Cole, David Luiz , Branislav Ivanović , Cesar Azpilicueta   -   Michael Essien , Raul Meireles (64' Oscar), Frank Lampard   -   Marko Marin, Fernando Torres (75' Seydou Doumbia), Victor Moses (64' Eden Hazard)

Wigan: Ali Al-Habsi   -   Maynor Figuroa, Emmerson Boyce (sam.) (87' Antolin Alcaraz), Ivan Ramis, Adam Buxton (64' Gary Caldwell)   -   James McArthur, Ronnie Stam   -   Albert Crusat, Jean Beausejour, James McCarthy   -   Conor Sammon

Po wpadce z jednym z beniaminków, Southampton, Chelsea walczyła w trzeciej kolejce na Stamford Bridge o zmazanie plamy z poprzedniej serii gier. Przeciwnikiem "The Blues" był zespół Wigan, czyli zespół, który będzie walczył raczej o pozostanie w angielskiej elicie, niż o europejskie puchary. W spotkaniu tym od pierwszej minuty w barwach Chelsea wybiegł pozyskany przed sezonem właśnie z Wigan, Victor Moses. Zabrakło także Terry'ego, Mikela czy Ramiresa. W ich miejsce na boisku zobaczyliśmy Davida Luiza, Raula Meirelesa i Michaela Essiena. Mogliśmy spodziewać się zmian po remisie z beniaminkiem, ale czy te zmiany wyszły gospodarzom na dobre?

Gospodarze od początku byli bardzo zdeterminowani do tego aby z Wigan osiągnąć dobry rezultat i wymazać z pamięci wpadkę z poprzedniej kolejki. Szybkie ataki opłaciły się już w 7 minucie tego spotkania. Składna akcja Chelsea na połowie rywala, piłka trafia do Marina, który szybko odgrywa na czternasty metr do Fernando Torresa. Hiszpan ofiarnie uderza piłkę na wślizgu, wydawało się, że nic wielkiego z tego nie będzie, jednak piłka wpadła tuż przy słupku bramki Al-Habsiego. Gospodarze poszli za ciosem. W 16 minucie świetna akcja Marina, który zwiódł w polu karnym Figuroę i strzelił "rogalem" z boku pola karnego. Piłka niestety minimalnie minęła słupek... Co się odwlecze, to nie uciecze. 5 minut później bardzo aktywny w tym spotkaniu Marin zagrał na wolne pole do Torresa. "El Nino" uderzył płasko z ok. ósmego metra. Kierunek lotu piłki lekko zmienił Boyce, czym troszkę zmylił swojego bramkarza. Piłka wpadła do siatki, a gola zapisano obrońcy Wigan, chociaż wielu ekspertów dziwiło się z tego zapisu. Według większości gol powinien zostać zapisany królowi strzelców EURO 2012, jednak tak się nie stało. W 26 minucie Hiszpan zagrał do Essiena, który wymanewrował w polu karnym jednego z obrońców gości i mając odrobinę wolnego miejsca huknął jak z procy nie dając żadnych szans golkiperowi gości na dobrą interwencję. Kapitalna gra Chelsea, Wigan nie ma kompletnie nic do powiedzenia. Spotkanie to przypominało mecz z QPR, jednak tutaj "The Blues" są sporo skuteczniejsi. Na minutę przed końcem regulaminowego czasu gry padła kolejna bramka. Kolejną świetną indywidualną akcję przeprowadził nowy nabytek, Marin. Minął kilku rywali i zagrał na wolne pole do Torresa, który w sytuacji sam na sam z bramkarzem z wielkim spokojem umieścił piłkę w siatce, obok próbującego interweniować Al-Habsiego. W drugiej połowie Chelsea spuściła z tonu. Nie działo się wiele ciekawego. Świetną okazję do zdobycia honorowego gola miał Crusat w 64 minucie, ale kapitalną interwencją po jego strzale z siedmiu metrów popisał się Cech. W 77 minucie gospodarze dobili rywali. Świetne dośrodkowanie z rzutu rożnego Franka Lamparda na gola zamienił David Luiz. Brazylijczyk fantastycznie odnalazł się w polu karnym, zgubił krycie i nie dał żadnych szans omańskiemu bramkarzowi. Nokaut! Jeśli tak ma wyglądać zmazywanie plam przez piłkarzy Roberto di Matteo to prosimy o zmazywanie plamy z drugiej kolejki jeszcze przez kilka spotkań!

Zawodnik meczu

Marko Marin (7.5) - Co za kapitalne wejście Niemca do zespołu! W swoim trzecim występie w barwach Chelsea po raz drugi zostaje wybrany zawodnikiem spotkania. Może nie zdobył jeszcze swojego pierwszego gola, ale zaliczył dwie asysty przy trafieniach Torresa, a także miał wydatny udział w akcji, po której Boyce zdobył bramką samobójczą. Szkoda tylko okazji z 16 minuty, gdyby bardziej zakręcił wtedy piłkę... Nie rzuca to jednak cienia na kapitalny występ młodego skrzydłowego. Poza nim warto wyróżnić także strzelca dwóch goli, Fernando Torresa, a także Ashley'a Cole'a, który dostosował się do świetnej formy partnera z lewej strony i świetnie wspierał go w akcjach ofensywnych.

Offline jackz

• Menadżer
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Kto zatrzymał Chelsea?
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 26, 2012, 13:15:36 »
no i wpadka z southampton, ale to jakos mnie nie dziwi, ten zespol jest trudny do przejscia i potrafi niemilo zaskoczyc, ale nie ma sie co martwic, bo juz w kolejnym meczu daliscie niezla szkole wigan. na duze brawa jak sam to ujales zasluguje mvp meczu marko marin, ktory zaliczyl dwie asysty i jakby nie patrzec bral udzial przy kreowaniu wielu innych akcji. fajnie ze torres tez i u ciebie strzela.

Offline Campeão

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.08.2012r.
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 26, 2012, 13:56:52 »
Po meczu z QPR, spotkanie z Southampton wydawało się tylko formalnością a tu proszę wpadka bezbramkowo zremisowałeś z dużo słabszym od siebie rywalem.Na szczęście odkupiłeś swoje winy w kolejnym meczu z Wigan Athletic albowiem przejechałeś się po nich aż 5:0  ;)

Jestem pewien, że gdybym grał bez koszulki, to moje mecze miałby jeszcze większą oglądalność niż dotychczas. - Cristiano Ronaldo

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 26, 2012, 13:56:52 »