co prawda poczytałem ostatnie posty.. ale można śmiało powiedzieć że teraz użytkownik mojego i waszego pokroju ma dylemat czy fifa czy pes.. ja osobiście mam taki dylemat, po przejściu niedawno na fife wybrał bym ją, lecz im dalej w las tym bardziej mnie ona zniechęca, a wielkich zmian w niej nie bd.. więc jest jeszcze pes, który kilka zmian wprowadza.. jednak miło by było by do samej gry np master league też coś wprowadzili:)
Lecz jeśli Konami wkomponuje ten nowy silnik baardzo dobrze , co myśle z nowym młodym więc i pewnie ambitnym szefem się to uda.. to mimo tego co zrobi EA sports to pozostanie dla niezdecydowanych jeden wybór
Przełamałem się, pograłem w fife i na początku wydała się ciekawa, coś nowego w porównaniu do "starego" pesa.. są tam rzeczy które bym z chęcią widział w pesie, ALE zachowania zadowników.. takie troszke moim zdaniem sztuczne bieganie, dl amnie mała możliwość strzału.. bo w pesie np idąc pod kątem np 30 stopni mogłem lekko podciąć piłke (lobem) totalnie myląc bramkarza strzałem lobowanym na dłuższy słupek, czeho w fifie kategorycznie nie moge zrobić.. przechodząc także przez to że obrońca bd tyłem do piłki normalnie ja przejmuje:P oraz że teoretycznie nie możliwe jest zagranie w uliczkę, bo obrońca to przechwytuje, w pesie natomiast można to wszystko zrobić, i moim zdaniem tu to jest lepiej wyważone niż w fifie.. kończąc na spektakularnych upadkach i złamanych kościach zawodników:P co tak zniechęca że masaksa..
Nie wiem jak dla was ale dla mnie fifa jest uboga taktycznie.. choć w pesie brakuje mi tych "strzałek" że indywidualnie mogliśmy przypisać kierunek biegu gdzie powinien się znajdować mając piłkę, oraz nastawienie, czy zawonik ma być bardziej ofensywny czy bardziej defensywny czy ma być neutralny.. to zastąpiono suwakami.. co mnie bardzo boli