Dział Ogólny > PES 2013

Pes 2013 - tryb on-line - problemy i ich rozwiązania

<< < (21/359) > >>

creativeopinion:
R.a.j.a.n

Tak, w tym pesie tak zrobili,że pokój możesz stworzyć jedynie we "friendly match lobby" i tam nie ma opcji meczów rankingowych. Mecze rankingowe są w "ranking match lobby" , ale działa to na zasadzie losowania przeciwnika w oparciu o Twój poziom.

Kiedy grasz w "friendly match lobby", to nawet jak rozegrasz 20 meczy, to i tak w Twoim profiku nie pojawiają się drużyny, którymi grałeś w "last 5 matches". Wiem, bo zagrałem jeden mecz Malagą w menu rankingowym i ona wciąż mi się pojawia w profilu, mimo że zagrałem już 30+ meczy Romą, ale w "friendly match lobby".

Samo menu online jest częścią offline. Wchodzisz do trybu "match" i tam wybierasz między offline a online. Dlatego podczas włączania gry od razu logują się serwery, po to żeby nie trzeba było tego robić z każdym razem.

Co do problemów z przerywaniem meczy, to mam ich coraz mniej, ale jeszcze się zdarzają. Wyłączyłem firewall + dodałem do wyjątków w Kasperskim + ustawiłem, zeby nie skanował folderu. Z portami się nie bawiłem. Poczekam jeszcze 2-3 dni.

Nie ma chat-a, bo ludzie nie potrafią się zachować. Moim zdaniem dobrze.

Sent from my iPhone

r.a.j.a.n:
creativeopinion
Dzięki za odpowiedź. Zauważyłem, że Friendly match lobby to mecze towarzyskie i nie wliczają się do statystyk (tak jak to było zawsze), a mecze rankingowe możemy rozgrywać tylko przez losowanie przeciwnika w Ranking match. Szkoda, bo ja jednak wolałem wybierać graczy z dobrą jakością łącza (zieloną kropką :) )

Jeśli chodzi o chat, to znalazłem info, że dojdzie z nowym DLC - i to przecież w zapowiadanej, nowej postaci.
Tylko pytanie, skąd w tej chwili pojawiają się komentarze innych graczy np. w trybie ML Online, skoro chatu nie ma.

Ukassiu:
Graczy z dobra jakoscia lacza znajdziesz na mirc.:)

r.a.j.a.n:
Ukassiu, wiem, ale nie o to się rozchodzi. Niestety obecny system rozgrywki online oferowany przez KONAMI nie umożliwia mi zachowania historii meczy (zwycięstwa, porażki, średnia ilość goli na mecz, itd.). Historii, którą czasami się przeglądało i analizowało po meczach z graczami z pesleague ;)
Nie rozumiem tego ruchu KONAMI. Trochę poczułem się nawet oszukany, że finalna wersja gry, ostatnia na tym silniku jest okrojona o taki tryb.

Ukassiu:
No masz racje nie popisali sie z tym, ale takie statystyki jesli grasz z ludzmi stad masz na pesleague.pl, masz tu jeszcze najwieksze zwyciestwo i najwieksza porazke, admini mieli jeszcze wprowadzic do profilu ilosc zoltych i czerwonych kartek, narazie jeszcze tego nie ma, ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie sie pojawi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej