Witam mam problem z grą online od ok 3 dni. Mianowicie pes13 zawsze mi śmigał super nie miałem żadnych problemów z grą. Ostatnio wyjechałem za granice do pracy, kolega udostępnił mi internet i w pierwszy dzień grałem bez zadnych problemów natomiast od ok 3 dni gdy gra łaczy się z internetem tzn.wchodze w mecz rankingowy online próbuje się logować to zamyka mi gre i wyskakuje komunikat "program przestał działac z powodu wystąpienia problemu" instalowałem gre ponownie 3 razy i robiłem przywracanie systemu nadal błąd się pojawia. Proszę o pomoc co o tym myślicie. pozdro
Dzieje się tak tylko w online ? Offline jak grasz mecz itd. normalnie gra chodzi ?
Mało prawdopodobne że to wina internetu.
Coś może zrobiłeś w systemie, będąc za granicą że teraz przestaje działać PES.
Ewentualnie popatrz w ustawienia routera... (wyłączyć firewall, odblokować wszystkie porty poprzez DMZ).
Witam
Mam poważny problem z trybem MLO w PES2013 na platformie PS3. Kiedy wybieram opcje "quick match" srednio co 2-3 mecze w roznych momentach rozgrywki wyskakuje komunikat "lost connection to server". W ciagu meczu co chwile miga znaczek o minimalnej sile sygnalu polaczenia. Probowalem juz wszystkiego. Problem pojawia sie rowniez w innych opcjach online np zwykly "Ranking Match" ale nie tak czesto jak w MLO.
Konsola jest podlaczona do internetu bezprzewodowo. Laczy sie z routerem typu Super Hub w sieci virgin media (w uk predkosc bodajze 30 Mb/s).
Korzystajac z roznych poradnikow edytowalem ustawienia w konsoli i routrze. Nadalem statyczne IP dla konsoli w ustawieniach routera(wczesniej bylo dynamiczne), nastepnie edytowalem ustawienia polaczenia internetowego na PS3 - nie pomoglo. Co wiecej chyba nawet pogorszylo sprawe. Otworzylem odpowiednie porty TCP/UDP w ustawieniach routera - nie pomoglo.
Jestem w kropce. Na googlach brakuje mi juz poradnikow do przegladania.
Jeden chlop napisal gdzies ze pomoglo mu podlaczenie routera bezposrednio do konsoli. To moze byc troche klopotliwe w tym przypadku, warto tego probowac? Moze wybor community ma jakis wplyw na to?
Ktos ma jakies pomysly co moze byc przyczyna i jak z tym walczyc?
POMOCY!!!
Przywróć fabryczne ustawienia w konsoli dla połączenia internetowego.
Jeżeli ma ona w sobie jakąś blokadę ograniczającą to wyłącz ją połączenie (np. firewall).
W routerze musiał byś pogrzebać. Jako że chcesz bezprzewodowo się łączyć.
Najprostsze to:
- wyłącz firewall - jak posiadasz
- upewnij się że przekierowałeś porty dla PS3 a nie PC czy XOBX
Może też migać ikonka, bo grasz z typem co laguje świadomie bądź nie albo dzielisz łącze....
A na ogół nie jest zalecane granie poprzez WI-FI. Kabel może być ostatecznością. Bo konsola poprzez Wi-Fi może mieć słaby zasięg i dlatego tak masz.
Jaką masz odległość routera od konsoli, przeszkody jakieś (ściany, meble)? Na PC też poprzez wi-fi się łączysz ? Jaki masz na PC zasię.
Router powinien być na wysokości co najmniej 1.5 metra.
Ustawienia internetowe w PS3:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIESprawdź jaką moc ma sygnał dla internetu konsola (jest tam taka opcja ponoć).