Twoja Liga "Pro Evolution Soccer" na pesleague.pl > Dyskusje Ligowe
Zmiany w profilu graczy na stronie głównej.
msciciel:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe o jakich kosztach tutaj mowa jesli by zlecac kodowanie strony na zewnatrz. Dla przykladu policz sobie 50zl/h programisty co i tak jest tanio jak na firme i policz ze potrzebujesz takiego czlowieka na miesiac , 20 dni po 8 godzin. Bo my tu nie mamy prostej stronki tylko troche zlozone aplikacji i to diamentralnie zmienia koszty. Ja pracuje w tej branzy i wiem ile kosztuje profesjonalna usluga. No i ten miesiac to bedzie na poprawki na stronie a nie na jakas duza modernizacje i przebudowe razem z nowym layoutem.
REJESTRACJA lub LOGOWANIEAle pomocy organizacyjnej też nie chcecie, mimo takiej potrzeby i jeszcze piszecie, ze nikogo nie potrzebujecie. Ok, to róbcie codziennie różne turnieje i zróbcie jakies ciekawe rozgrywki a nie tylko liga...
A co do technicznych spraw, to zróbcie listę zmian, które chcecie wprowadzić i dowiedzcie się ile to by kosztowało i potem zróbcie zbiórke pieniędzy i na pewno ludzie powpłacają, moim zdaniem bardzo proste....
--- Koniec cytatu ---
msciciel:
Zobaczymy jak wypali turniej tygodniowy a potem bedziemy sie zastanawiac nad czestoscia T/P. Jutro ruszymy z zapisami i w niedziele wieczorem bedzie wygenerowane. Jak wszystko bedzie rozegrane wczesniej niz w piatek to sie pierwsza runde pucharowa wczesniej wygeneruje.
szynszyl1995:
A mi nie chodziło o zmianę tylko dodanie jakiś nowych funkcji itp, a to nie kosztowało by tyle.
OK rozumiem, ale wiesz, macie bardzo duży serwis i moim zdaniem powinniście organizować więcej rozgrywek. Jest masa mozliwości. Master League online, 2 vs 2, ligi przyjacielskie(klanowe to się chyba nazywa), a nie same ligi,
msciciel:
To nie do konca jest takie proste, bo juz kiedys robilismy rozgrywek najwieecej jak sie da i dobrze to nie wychodzilo bo ludzie sie zapisywali a potem trzeba bylo cale masy walkowerow wpisywac, dlatego staramy sie sie rozkrecac kolejne rozgrywki stopniowo a nie wszystko na raz bo tak bo Ci wypadlo 30 meczy na tydzien :)
Koszt zmian jest wiekszy niz tworzenie czegos nowego bo musisz jeszcze doliczyc czas na poznanie aplikacji i stawki sa zawsze wyzsze za dopisanie funckjonalnosci. To naprawde sa takie kwoty ze sa poza naszym zasiegiem, bo tu nie rozchodzi sie o setki zlotych tylko tysiace i to nie pojedyncze :(
Ja na codzien mam doczynienia z outsourcingiem kodowania aplikacji web'owych i niestety jestesmy zdani sami na siebie. Ale jak ktos sie znajdzie np do zrobienia nowego wyglada stronu to bezproblemu moge takiej osobie zrobic srodowisko developerskie z dostepem do template'ow zeby mogl pracowac samodzielnie.
szynszyl1995:
no tak, ale takie wyzwania 2 vs 2 to co innego co nie? W takie coś bym z kumplem mógł u was pograć. Tak samo ligi klanowe, w nie grało by raczej waskie grono użytkowników, wiec nie było by problemów z walkowerami, a takie rozgrywki to było by coś świetnego.
Nawigacja
[#] Następna strona