większej głupoty niż ta która piszesz jeszcze nie widziałem...
i to jeszcze w wykonaniu osoby, która sama zaczęła i prowadziła wątek odnośnie rankingu UEFA
dlaczego Polska nie ma 4 drużyn w lidze mistrzów jak np. Hiszpania?? Przecież rok 2013 może być przełomowy...... "to niesprawiedliwe, że mamy tylko jedną drużynę w eliminacjach do LM a hiszpania czy anglia 4" - tak wygląda to co napisałeś Ukassiu
Co ty porównujesz? Co ma do tego ilość zespołów? Ja mówię, o nierównym traktowaniu graczy na starcie. Dlaczego gracz Joe Cole, który zajął pierwsze miejsce w grupie jest w drugiej lidze, a gracz, który zajął w tej samej grupie 2 miejsce gra w pierwszej? To jest według ciebie sprawiedliwe? A mój przykład jest idealny. Real, który w ostatnim sezonie Ligi Mistrzów doszedł daleko, powinien mieć punkty bonusowe w grupie na starcie, a takie PSG nie, jeśli rozgrywki miały by tam wyglądać jak tutaj u nas w lidze.
Co do twojego przykładu to nie rozumiem, co ma wspólnego z punktami bonusowymi. Polska ma mało zespołów w pucharach bo jest nisko w rankingu, i tak samo w lidze pesleague, Dawid Dave był rozstawiony przy wybieraniu grup bo jest wysoko w rankingu, a ja byłem nisko w rankingu więc miałem trudniejszych rywali.
Liczy się dla mnie dobro i nowych i starych graczy. Ale jak sam Ukassiu dał przykład - nawet w Lidze Mistrzów czy w takich sprawach jak reprezentacje jest ranking, który nie jest tworzony na nowo co roku a aktualizowany. Nowi przechodzą całą ściężkę jak każdy - nikt nie dostaje 1 miejsca za free...
No i co ma ranking do gry PSG w LM? Eliminacjami do LM tak naprawdę są ligi krajowe i z tego co wiem, uczestnicy poprzedniej edycji LM nie maja punktów bonusowych na starcie, ani nie mają punktów, za to, ze są wysoko w rankingu UEFA.
Co do troszczenia się o starych graczy. Powiedz mi bo cały czas nie mogę zrozumieć. Co niby dają punkty bonusowe, ze maja zatrzymać starszych graczy? To, może od razu dajcie im pierwszą ligę bez eliminacji bo tak sobie zażyczą? Nikt w piłce nie ma żadnych forów, nikt nie ma dodatkowych bonusów, są jedynie rozstawienia jeśli ktoś w bliskiej przeszłości dobrze grał i to jest wystarczający handicap.
Pozyskiwanie nowych klientow jest bardzo wazne. Ale rownie wazne jest utrzymanie tych ktorzy sa z nami. Czemu?? Bo są sprawdzeni, nie stwarzaja klopotow, mozna na nich liczyc - czysty marketing.
Jak na razie straciliście jednego nowego gracza, być może kilku więcej, Ilu zatrzymaliście dzięki punktom bonusowym? Chyba nie trzeba odpowiadać, ze żadnego bo to by była parodia, starsi gracze, po prostu chcą mieć łatwiej i dlatego chcą takich punktów, nie liczac tych, którym zależy choc trochę na serwisie jak np. David Dave, choć dla niego to była by niekorzystna zmiana i właśnie to chyba, dużo mówi o tym systemie.