13/09/2012
Część 1.
Wywiad z Simonem Poulsenem !!
-Co powiesz o swoim debiucie w zespole Schalke 04 ??
-To był świetny debiut,wspaniała atmosfera,niesamowity doping na trybunach,aach tego nie da się zapomnieć !
-A jak podoba Ci się w Gelsenkirchen ?
-W ogóle to bardzo małe miasto ,ale... mi się tu podoba.
-Tak, to dlaczego podpisałeś kontrakt z Schalke tylko na 1 rok.
-To jest taki wstępny kontrakt,ponieważ gdy będę grał dużo i dobrze,trener będzie na mnie stawiał to go przedłużę.
-A co sądzisz o trenerze Huubie Stevensie ?
-To wspaniały człowiek,to on mnie tutaj sprowadził i bardzo go cenię, cieszę się że zostanie z nami na dłużej.
-A masz jakichś już kolegów w Schalke ?
-Mam.Bardzo zaprzyjaźniłem się z Benediktem Hoewedesem i Larsem Unnerstall'em.W ogóle fajni ludzie tutaj są.
-Czekasz na pierwszego gola w barwach Schalke ??
-Czekam,czekam i nie mogę się doczekać,ale liczę że ta chwila szybko nadejdzie.
-To czego Ci życzyć ?
-Przede wszystkim zdrowia,a reszta przyjdzie sama. Napewno nie czerwonych kartek.(śmiech)
Cześć 2.
,,Sromotna porażka z Lyonem w Lidze Europejskiej''
W meczu 1.kolejki Ligi Europejskiej Schalke uległo francuskiemu Olympique Lyon 1:3.Zawiedli wszyscy od bramkarza po napastnika,a najgorzej wypadła środkowa obrona,która do spółki z bramkarzem trzeciego gola ,,sprezentowała'' rywalowi.
Miejmy nadzieję że to tylko chwilowe załamanie formy ,czy mały kryzys,o tym jednak przekonamy się w meczu Ligi Niemieckiej z HSV.Ten,,bezbarwny'' występ spowodował to że Schalke jest na ostatnim meczu grupy D.
Schalke 04 - Olympique Lyon
1 : 3 14',73' Tafer
45+2' Aly Cissokho
84' Afellay
73'Pukki
Holtby
Najciekawsze sytuacje z meczu :
7' Groźnie po podaniu Draxler'a uderza Chinedu Obasi,jednak prosto w bramkarza.
15' Gol dla Lyonu ! Skrzydłem popędził Lacazette,który wyłożył piłkę Taferowi a ten trafił do pustej bramki . 0:1 !
24' Fuchs do Barnetty,ten do Huntelaara,ładna akcja ale Huntelaar zaprzepaszcza sytuację.
45+2' Drugi gol dla Lyonu ! Znowu Lacazette pognał skrzydłem i podał do niepilnowanego Cissokho a ten strzelił obok bramkarza ! Gol do szatni !
67' Podanie Huntelaara do wychodzącego Obasiego ,ale ten pudłuje z najbliższej odległości.
73' Trzeci gol dla Lyonu ! Tafer dziecinnie ograł Hoewedesa i Unnerstalla i strzelił do pustej bramki ! I robi się pogrom ! 3:0!
84' Honorowy gol dla Schalke ! Afellay strzelił w długi róg bramki.
88' Jeszcze próbuje Pukki ,jednak ponad bramką.
Statystyki :
Inne mecze w grupie D :
Grupa D:
Piłkarz meczu :
Alexandre Lacazette(8.0)
Zanotował dwie asysty ,siał spustoszenie wśród obrońców Schalke,był niebezpieczny na szkrzydle.