Autor Wątek: Fulham FC by SiłaNiebieska |6 kolejka BPL| Podsumowanie Września  (Przeczytany 9921 razy)

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 23.08.2011r.
Witam was, parę osób mnie może i pamięta (a może i nie :) ) m.in. z kariery Blackpoolem, Chelsea albo najkrótszą z nich Atletico :) Niedługo święta i mam trochę więcej czasu dla pesa :) . Postanowiłem więc zacząć karierkę Fulhamem.
Gra to oczywiście Pes, Patch to PesEdit, poziom na którym będę grał to Regular/Professional ( w zależności jak mi będzie szło ) To tyle o grze a teraz przejdę do klubu :)

Pełna nazwa klubu:Fulham Football Club
Przydomek:The Cottagers
Stadion:Craven Cottage
Rok założenia:1879
Trener:Martin Jol
Właściciel:Mohamed Al-Fayed

Martin Job - cele na sezon - transfery

Witam was. Kilka dni temu wszyscy zadawali sobie pytanie na co liczy Fulham w tym sezonie. Odpowiedź poznacie już za chwilę. Otóż wiem że stać moich zawodników na bardzo dużo, ale celem na ten sezon jest na pewno miejsce w pierwszej szóstce. Chcielibyśmy aby Fulham pokusił się o ćwierćfinał pucharu Anglii. Co do transferów to mam mieszane uczucia z jednej strony nie chcę się pozbywać zawodników którzy robią co mogą dla tego zespołu, ale z drugiej strony chciałbym jakieś wzmocnienie do linii pomocy. Prawdopodobnie pozyskamy jakiegoś zawodnika na właśnie tą pozycje. Co do reszty na razie nie mam planów.  

Diarra - Tu chcę zostać !
Mahamadou Diarra oświadczył że mimo tego iż grozi mu ewakuacja z pierwszej 11 to chcę pozostać w klubie tak długo aż to możliwe.. Zapytany o to dlaczego jego decyzja jest taka odparł:
"Chciałbym chociaż raz zostać kimś dla klubu, być mu potrzebnym. Nawet jeżeli miałbym nie grac w każdym meczu to i tak czuję że tu jest moje miejsce ! Nie mam zamiaru się stąd ruszać. Nie zrobiłem jeszcze za wiele dla Fulham, ale do tego właśnie dążę. Chyba że klub nie chciałby podpisać nowego kontraktu gdy obecny będzie wygasał to wtedy może pomyśle o odejściu..."  

Przewidywana jedenastka

Terminarz na najbliższe mecze:
25/08 Fulham - Everton
03/09 Qpr - Fulham
08/09 Fulham - ManUtd
16/09 Sunderland - Fulham
22/09 Chelsea - Fulham
30/09 Fulham - West Ham
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2013, 23:08:21 wysłana przez SiłaNiebieska »

Offline kacp94er

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 12.06.2011r.
  • ¡¡¡ HALA MADRID ¡¡¡
Odp: Fulham FC by SiłaNiebieska
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2012, 21:33:36 »
Heh tak myślałem, że zaczniesz karierę  ;) To bardzo dobrze nowy wątek w tym dziale znowu zaczyna się coś dziać  ;) Fulham to ciekawy klub, którym w pesie można zaszaleć  :) Co do początku no to mi zbytnio nie podobają się kwadratowe obrazki(wolę panoramiczne) no i opisy troszkę ubogie  ;) Ale myślę, że to dopiero początek i z czasem będziesz się rozkręcał  ;) ;)

Powodzenia i wytrwałości  :)

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2012, 21:51:43 »
Fulham ciekawa ekipa z mocną kadrą. Osiągnąć pierwszą szóstkę będzie ciężko, bowiem w Anglii są bardzo mocne ekipy, ale Liga Europy jest w waszym zasięgu. Ciekawi mnie, czy Diarra wywalczy sobie miejsce w podstawowej jedenastce. Powodzenia!

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2012, 23:13:14 »
Fulham to dosyć ciekawy wybór mają dobrą paczkę na europejskie puchary :) Ale jednak to prawda Liga Angielska z roku na rok staje się coraz bardziej ciekawsza :)

Offline VeB

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.08.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2012, 13:04:28 »
Noo drugi Fulham = rywalizacja dla piuka :D Fulham jest dobrym klubem, jednak zmaga się z wieloma problemami, a największy z nich, to forma. Mam jednak nadzieję, że w tym sezonie będzie lepiej.

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2012, 13:42:29 »

"W okienku transferowym"

Jak donoszą nieoficjalne źródła Skysports klub Fulham Fc ma na oku dwie gwiazdy, które mogłyby zasilić ich szeregi. Podobno trzech graczy z ekipy londyńczyków może opuścić Craven Cottage. Nie pewna przyszłość Diarry w tym klubie jak na razie jest zamkniętym tematem, nie został on wystawiony na rynek. Otóż zawodnicy którzy mogą opuścić zespół wcale się temu nie sprzeciwiali..
Ci zawodnicy to :

Rezerwowy bramkarz Fulhamu Somogyi. Zawodnik ten ma 27 lat, do pierwszego składu raczej się nie przeciśnie. Nie sprzeciwia się decyzji klubu.
Szanse no odejście 75%  

Kolejny z zawodników to napastnik Dejagah. Zawodnik mający 26 lat, nadmierna ilość napastników wykluczyła go z systematycznej gry.
Szanse na odejście 80%

Ostatnim z tej trójki jest Rodallega. Klub stwierdził że trzeba kupić młodszego napastnika który będzie przynosił więcej korzyści dla zespołu. Można by się dziwić że gracz z podstawowej 11 zostanie wystawiony na rynek.
Szanse na odejście 80%  

To tyle jeżeli chodzi o zawodników którzy mają opuścić zespół teraz skupmy się na graczach którzy prawdopodobnie zasilą drużynę już niebawem.
Są to mianowicie:

Fernandes obecnie grający dla Bayeru Leverkusen, młody zawodnik Chile. Ma on 24 lata, gra na pozycji napastnika. W wywiadzie mówił że chętnie przeniósłby się na wyspy.
Szanse na pozyskanie 65%

Jeszcze jeden z graczy to Bacinovi, Słowak mający 22 lata grający na pozycji środkowego pomocnika.
Szanse na pozyskanie 70%

Fernandes - " Chciałbym grac na Wyspach "
Witam was wszystkich, może trochę rozczaruję kibiców Bayeru ale to jest tylko gra. Bardzo chciałbym przenieść się do Anglii nie koniecznie do Fulhamu, ale to właśnie oni chcieliby mnie pozyskać. Mogę ich tylko zapewnić że jeżeli dojdzie do tego transferu to dam z siebie wszystko. Tak na prawdę jeszcze kilka miesięcy temu nawet nie pomyślałem o przenosinach z Niemiec. Jednak wszystko się zmieniło, transfer jeszcze nie został zawarty także póki co jeszcze jestem w Bayernie. To prawda że zarządcy Fulhamu kontaktowali się ze mną kilka dni temu, ale to nie oznacza że to koniec mojej przygody w Niemczech.

Diarra jest nam potrzebny !
Trener Fulhamu uważa że Diarra jest jeszcze potrzebny zespołowi. Wczoraj na konferencji powiedział : "Ten zawodnik ma to coś, liczę że da z siebie wszystko. Mimo jego wieku nie poddaje się ! Zaimponował mi jego słowami. Mimo tego że grozi mu zejście z podstawowej jedenastki to i tak się na bardzo przyda. Rozmawiam często z moimi zawodnikami, gdy rozmawiałem z nim parę dni temu powiedziałem mu że niczego mu nie bronię, dałem mu pozwolenia na odejście, nie będę go siłą zatrzymywał, jednak on odpowiedział że te słowa i tak niczego nie zmieniają zostaję tutaj ! Mam nadzieję że gdy dam mu grac to pokaże z siebie jeszcze więcej niż 100 %
« Ostatnia zmiana: Grudzień 15, 2012, 19:18:30 wysłana przez SiłaNiebieska »

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2012, 13:54:57 »
Nie wiem czemu sprzedajesz Rodallege, przecież on dopiero przyszedł do Fulham. Jak dla mnie powinien on dostać szansę gry. Dobrą wiadomością jest natomiast to, że Diarra najprawdopodobniej zostanie. Fernandes mógłby dać nową jakość na skrzydłach z pewnością.

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2012, 19:37:42 »

"Dalej o transferowych newsach"

Kilka dni temu krążyły plotki o tym kto ma opuścić Craven Cottage, a kto ma go zasilić. Jak na razie żaden zawodnik nie opuścił drużyny Fulham. Za to dwóch zawodników ją zasiliło. Te "marzenia" Fernandesa się spełniły. W końcu przeniósł się na wyspy. Wiele osób zadaje sobie pytanie, czy ci zawodnicy byli konieczni. Trener uważa że tak, każdy zawodnik może się przydać twierdzi Jol. Ceny tych zawodników nie są do końca znane:
-Bacinovic podobno zasilił zespół za około 7mln Euro,
-Fernandes za niecałe 4mln Euro.

Jak widać te sumy nie są jakieś zwyższone.. Zawodnicy nie muszą czuć presji, pod jaką mogłaby ich postawić cena.   

Oto zdjęcia z gorącego powitania obu graczy. Wielu trzymało kartki z napisami " Witamy na Craven Cottage" Jak widać kibicom podobają się oboje zawodnicy.

Martin Jol - Dobrze się stało !
Trener Fulham uważa się dobrze się stało, gdy na Craven Cottage zawitało dwóch nowych zawodników : Bardzo się cieszę że negocjacje doszły do skutku. To coś wspaniałego mieć w drużynie tak wspaniałych graczy, a jeszcze powitać nowych. Mam nadzieję że się nie rozczaruje na grze obu nowych zawodników, zapewniali mnie że dadzą z siebie wszystko. Fernandes kilka dni temu mówił że chętnie przeniósłby się na wyspy..  Gdy zaproponowaliśmy kontrakt, tak na prawdę zdziwiłem się gdy przyszła odpowiedź suma którą zapłaciliśmy była niewielka w porównaniu co on umie !   

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
Odp: Fulham FC by SiłaNiebieska | Transfery
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 16, 2012, 21:18:20 »
U mnie w Millwall był Bacinović i się na nim zawiodłem. Pomimo dobrego overalla, zawodnik unika gry, a przeciwnicy mijają go jak słupki. Totalna porażka. Oby u Ciebie spisał się o wiele lepiej.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 16, 2012, 22:11:51 »
Nie wiem, dlaczego ma taki dobry overall, skoro naprawdę nie mieści się w składzie Palermo i został wypożyczony do Serie B.

Ale w Fifie Manager 12 też był dobry. Nie wiem, jak w FMie.
" border="0

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2012, 11:24:13 »

Zapowiedź meczu

Fulham - Everton

Już w pierwszej kolejce na Craven Cottage nie zabraknie emocji, zmierzą się dwie mocne drużyny. W ostatnim spotkaniu tych drużyn padł remis, jeszcze wcześniej Everton wygrał 4 - 0. Jednak te liczby się teraz nie liczą. Już tylko kilka dni dzieli nas od rozpoczęcia tej wspaniałej ligi. Ciężko wyłonić faworyta tego meczu, zdaniem fachowców padnie remis..
Przewidywane składy:
Fulham                                                                              Everton
Emocji nie zabraknie też na
-Old Trafford gdzie Manchester podejmie Newcastle.
-Villa Park gdzie Asto Villa zmierzy się z Manchesterem City
Pierwsza kolejka będzie dość emocjonująca, każdy chciałby już poznać wyniki tych meczów.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 12:17:09 wysłana przez SiłaNiebieska »

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
    • Status GG
Odp: Fulham FC by SiłaNiebieska |Krótka zapowiedź meczu
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 17, 2012, 12:48:10 »
Ja uważam, że takie zapowiedzi mijają się z celem. Przewidywane składy są zazwyczaj identyczne co w meczu, a z tekstu zazwyczaj się nic człowiek nowego i ciekawego nie dowie. No, ale to wyłącznie moje zdanie. Mam nadzieję, że opis meczu nie będzie tak chaotyczny i rozciągnięty jak w karierze Atletico, pomimo tego, iż wiem, że bardzo chciałeś aby był rozbudowany.  Ja osobiście wolę krótkie, acz treściwe opisy meczu, bez analizowania na siłę całego meczu.

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 17, 2012, 17:07:17 »
Uważam tak jak Krzychu, że przewidywane składy nie są potrzebne. Jak dla mnie faworytem jest Everton, choć przecież Fulham gra u siebie. Oby tylko nie zabrakło emocji, a z tym może być różnie na starcie sezonu.

Offline adi.05

• Amator
  • *
  • Na forum od: 09.12.2012r.
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 17, 2012, 18:58:41 »
No właśnie zgadzam się z thekrzychu bo takie składy jak przewidywalne są takie same jak już w meczu a po za tym takie zapowiedzi nie są potrzebne .Jak bedziesz następny mecz opisywał to na końcu dodaj że w następnym meczu Fulham zmierzy się z tym i z tym zespołem i opowiedz krótko o tym zespole. Z czasem będzie ci lepiej szło...

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 17, 2012, 19:49:25 »
Kapitanem Fulham jest Hangeland. Zmieniłeś przywódcę drużyny świadomie czy przypadkiem?
" border="0

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 17, 2012, 20:22:17 »
Kapitanem Fulham jest Hangeland. Zmieniłeś przywódcę drużyny świadomie czy przypadkiem?

Ja nic nie zmieniałem od początku już tak miałem to zostawiłem.

Offline VeB

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.08.2012r.
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 18, 2012, 00:25:14 »
Starasz się wymyślać coś swojego i moim zdaniem właśnie tym plusujesz. Nie wiem, czy to potrzebne, czy nie, ale fajnie popatrzeć, że ktoś się stara i chce, aby wszystko wyglądało jak najlepiej i aby kariera nie była nudna. Obstawiam wynik 0:0. Hmm..  Do wyjściowej jedenastki wystawiłbym dwa nabytki - Bacinovicia i Fernadesa, bo ciekaw jestem, jak by sobie poradzili :D No i może zamiast Berbatova, na szpicy postawić Petricia ? :D No, ale decyzja należy do Ciebie :P

Offline SiłaNiebieska

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 18, 2012, 12:45:43 »

1 kolejka Barclays Premier League

0 - 2
32' Pienaar
45' Fellani
14' Sidwel
76' Coleman

Witamy na Craven Cottage gdzie Fulham podejmował dzisiaj Everton. Zacznijmy od tego że drużyny gości nie miała wiele sytuacji podbramkowych, jednak to wystarczyło by wygrać z Fulhamem. Gospodarze od razu chcieli narzucić swój styl gry, praktycznie przez cały mecz to oni dominowali. Zabrakło skuteczności, w grze gospodarzy było mase niecelnych podań, a gdy jakieś podanie doszło już do celu wtedy napastnicy nie dali rady wpakować piłki w siatkę. Oto najciekawsze momenty z meczu :
-8'minuta spotkania Berbatov otrzymał świetne prostopadłe podanie, był w sytuacji sam na sam jednak obrońca Evertonu nie odpuścił i w ostatnim momencie wygarną mu piłkę spod nóg.
-19' minuta tutaj Fulham mogło spokojnie objąć prowadzenie, po fenomenalnej wrzutce w pole karne Ruiza z główki uderzył Richardson niestety nawet z takiej pozycji uderzył troszeczkę obok bramkarza.
-23'Kolejka super akcja Fulhamu tym razem to Rodallega miał okazję, gdy przeszedł obrońców i uderzył w słupek.
-32' W końcu goście zaczynają grac i tutaj po dryblingu i błędzie obrońców Pienaar znalazł się w sytuacji sam na sam i wpakował piłkę tuż obok rąk bramkarza
-45'minuta spotkania, sędzia doliczył tylko dwie minuty. Fellani otrzymał świetne podanie po czym za pierwszym razem trafił w bramkarza piłka odbiła mu się pod drugą nogę i tego już nie mógł zmarnować, idealnie trafił obok słupka i Fulham prowadził do przerwy 0-2.
-78' Kibice gospodarzy wciąż mają nadzieje na bramkę kontaktową i potem walkę o remis, właśnie taką szanse miał Fernandes który dobrze uderzył, jednak to nie wystarczyło by pokonać bramkarza gości.
-90' Mecz został zakończony wynikiem 0-2    

Skrót spotkania:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=c931e28e738c8573cf02404cbb272b41&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=c931e28e738c8573cf02404cbb272b41&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Następne spotkanie

W następnym spotkaniu Fulham zostaje w Londynie, można powiedzieć o derbach między tymi zespołami. Fulham po porażce z Evertonem musi wygrać następne spotkanie. Przewidywany wynik : 0-1  
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2012, 18:31:47 wysłana przez SiłaNiebieska »

Offline adi.05

• Amator
  • *
  • Na forum od: 09.12.2012r.
Odp: Fulham FC by SiłaNiebieska |1 kolejka Premier League
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 18, 2012, 17:40:53 »
No szkoda tej porażki , zawiodła skuteczność bo 11 strzałów i 0 goli to, wynik rozczarowujacy.Fernandez miał świetną okazję na gola kontaktowego.W meczu z Qpr wygracie.

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 18, 2012, 18:28:52 »
Masz sporo literówek (np. "Braclays" zamiast "Barclays" , czy "Kolejka", zamiast "Kolejna"), powtórzeń (np. "uderzył"), błędów ortograficznych ("tusz" zamiast "tuż"), a kilka zdań jakieś takie mało składne ("napastnicy nie dali rady wpakować piłki w siatkę." - chyba "do siatki"). Musisz też wstawiać odpowiednio przecinki, bo bez nich czasami zdanie zmienia sens :P Wszystko to bardzo utrudnia czytanie i z pewnością musisz na tym popracować :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2012, 18:30:31 wysłana przez thekrzychu »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 18, 2012, 18:28:52 »